İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Karara bağlandı!

İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Karara bağlandı!

İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Kara... Ardında bıraktığı 3 milyar dolarlık serveti yıllardır mahkeme tarafından yönetilen Salih Tatlıcı’nın çocukları arasında devam eden 8 yıllık miras davası sona erdi. Mahkeme Tatlıcı'nın servetinin ikinci eşi Nurten Tatlıcı...

Ardında bıraktığı 3 milyar dolarlık serveti yıllardır mahkeme tarafından yönetilen Salih Tatlıcı’nın çocukları arasında devam eden 8 yıllık miras davası sona erdi. Mahkeme Tatlıcı'nın servetinin ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına karar verdi. 

Habertürk’ten Helin Şahin’in haberine göre; 1960'larda İstanbul'da açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan ve 20 yılda Türkiye'nin ve dünyanın sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili yargı süreci tamamlandı.

Forbes Dergisi'nin 2006'daki dünyanın en zenginleri listesine 27. sıradan giren Tatlıcı, 1970'te işyerinde çalışan Marika Bahçıvanoğlu ile ilişki yaşamaya başladı.

1977'de patronundan çocuk dünyaya getiren Marika, 1981'de soyadını Tatlıcı olarak değiştirdi. 1991'de ilk eşi Bedriye Kamer'den boşanan Salih Tatlıcı, adını Nurten olarak değiştiren Marika ile evlendi.

Salih Tatlıcı 2009 yılında öldü. Tatlıcı’nın cenazesine Erdoğan Demirören, Mehmet Ağar, Halis Toprak ve Hüsamettin Özkan gibi isimler katılmıştı.

''DAVA AÇMALARINDA BİLE…’
1994'te yazdığı vasiyetine “Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet miras paylarının tamamını değil, dava açmaları durumunda bile mahfuz paylarını alacaklardır'' hükmünü koyduran Tatlıcı'nın ilk eşi, boşandıkları için mirastan mahrum kaldı.

Vasiyete göre oğlu Ahmet ile ölen oğlu Ali'nin 2 çocuğu, dava açmaları halinde mirastan 32'de 9 pay alabilecekti. İlk eşinden olan diğer oğlu Mehmet de yalnızca ''mahfuz hisse'den pay alacaktı.

grafik-haberturk.jpg

Ahmet Tatlıcı, 1995'te vefat eden kardeşi Ali Tatlıcı'nın oğlu Salih Zeki Tatlıcı ile birlikte ''vasiyetnamenin iptali' için mahkemeye başvurdu. Taraflar birbirlerine 20'den fazla dava açtı.

2013'te Yargıtay'a giden dava, eksiklikleri nedeniyle yeniden görüldü. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, vasiyetnamenin olduğu gibi uygulanmasına hükmetti.

Bunun üzerine davacı olan oğullar ve torun Tatlıcı, yerel mahkemenin kararını temyiz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını onayarak mirasın Tatlıcı'nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya kalmasına karar verdi.

8 yıllık yargı süreci boyunca, Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı ''tereke'nin yönettiği 3 milyar dolarlık miras, Salih Tatlıcı'nın vasiyetnamesinde istediği gibi dağıtılmış oldu. Böylece, Nurten Tatlıcı artık dünyanın sayılı zengin kadınları arasına girdi.

"İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Karara bağlandı!" haberi, 27 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Karara bağlandı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'un ortasında öylece duruyordu: Karara bağlandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  2. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  3. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  4. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  5. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  6. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  7. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  8. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  9. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  10. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  11. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  12. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  13. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  14. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  15. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  16. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  17. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  18. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  19. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  20. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
Ekonomi Haberleri