İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste

İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste

İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, YPG’ye ağır silah desteğini onaylamasından sonra gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16-17 Mayıs’ta yapacağı kritik ABD ziyaretine çevrildi. Erdoğan’ın çantasında, güvenlik...

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, YPG’ye ağır silah desteğini onaylamasından sonra gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16-17 Mayıs’ta yapacağı kritik ABD ziyaretine çevrildi. Erdoğan’ın çantasında, güvenlik ve istihbarat birimlerinin son yeni bilgilerle hazırladığı önemli bir listenin bulunacağı ileri sürüldü. Listede IŞİD ile mücadele kapsamında verildiği belirtilen YPG'den PKK’ya geçtiği iddia edilen silahların envanteri olacak.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre, Erdoğan’ın, 16-17 Mayıs’ta yapacağı ziyarette, YPG’ye silah kararının Türkiye’nin güvenliği için yarattığı endişeleri bizzat Trump’a aktaracağı öğrenildi. Buna göre, Erdoğan’ın çantasında, güvenlik ve istihbarat birimlerinin son yeni bilgilerle hazırladığı önemli bir liste de bulunacak. Görüşmede Erdoğan’ın Trump’a göstermesi beklenen bu listede, ABD, Almanya ve İngiltere’nin IŞİD'le mücadeleyi gerekçe göstererek Kürtlere verdikleri, daha sonra PKK’nın eline geçip Türkiye sınırları içinde güvenlik güçlerine karşı kullandıkları silahların envanterinin yer alacağı belirtildi. Listede, söz konusu silahlardan bazılarının Türkiye’ye nasıl sokulduğu, hangi bölgelerde nasıl ele geçirildiklerine dair bilgiler bulunuyor. Erdoğan, daha önce de YPG’lilerle birlikte poz veren Amerikan askerlerinin fotoğraflarını Trump’ın önüne koyacağını söylemişti. Listede ayrıca PKK'da ele geçirilen Rusya menşeli silahların da bulunduğu öğrenildi. Son olarak Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirilmişti.

'İNCİRLİK KAPATILAMAZ'
Kritik ziyarette Türk tarafı, İncirlik Üssü’nü IŞİD'le mücadele eden koalisyonun kullanımına kapatması gibi bir tutum içinde olmayacak. Üst düzey bir yetkili, konuyla ilgili şunları söyledi: "ABD’nin ve diğer müttefik konumdaki ülkelerin hareketliliğini izleyebilmek açısından İncirlik önemli. İncirlik’ten kalkan yabancı hava unsurlarının hareketliliğini izleme imkânına sahibiz. Aksi durumda bu imkânı kaybedebiliriz. Ayrıca ABD’nin mevcut durumda bölgede bir başka yere üslenmesi gibi bir sıkıntısı yok. İncirlik’i kapattığımızda, ABD Suriye’nin kuzeyinde PYD/YPG hakimiyetindeki bölgelerde rahatlıkla kendine üs yeri bulur.''

BEYAZ SARAY DA AÇIKLADI
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise "Başkan Trump, 16 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlayacak. İki lider, ikili ilişkilerin nasıl daha da güçlendirileceğini ve terörizmin her türüne karşı koymada iş birliğimizin nasıl derinleştirileceğini ele alacak'' diye açıklama yaptı.  

SEVKİYAT BAŞLADI MI?
IŞİD karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian’ın önceki gün yaptığı “(YPG’ye) Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir'' sözlerinin ardından dün Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’ya ilk sevkıyatın yapıldığı iddia edildi. Pentagon’dan henüz sevkıyatın başladığına dair açıklama gelmedi. Ankara gelişmeleri yakından takip ediyor.

"İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste" haberi, 12 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Erdoğan'ın Trump'a sunacağı liste 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  2. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  3. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  4. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  5. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  6. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  7. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  8. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  9. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  10. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  11. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  12. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  13. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  14. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  15. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  16. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  17. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  18. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  19. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  20. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
Gündem Haberleri