İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP'lilerin tasfiye için kullandığı taktikler

İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP'lilerin tasfiye için kullandığı taktikler

İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı istifaya götüren 5 imar değişikliğinin AKP’li meclis üyeleri tarafından aynen kabul edildiği gün İBB Meclisi’nde olağanüstü dakikalar yaşandı. İBB CHP...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı istifaya götüren 5 imar değişikliğinin AKP’li meclis üyeleri tarafından aynen kabul edildiği gün İBB Meclisi’nde olağanüstü dakikalar yaşandı. İBB CHP Grubu Başkanı Ertuğrul Gülsever o gün mecliste “kabul oyu'' veren 156 kişi olması gerektiğini, bunun için AKP’li meclis üyelerinin kapıları tuttuğunu belirterek, “Yine de 156 kişiye ulaşılmadan oylama yapıldı. Süreci yargıya taşıyacağız'' dedi.

İBB Meclisi’nin olaylı geçen 21 Eylül günü, Topbaş’ın veto ettiği 5 imar değişikliği oylamaya sunuldu. CHP’li meclis üyeleri, oylama başlamadan önce salondaki üyelerin sayılmasını istedi. Meclisi yöneten Göksel Gümüşdağ, 159 kişinin geldiğine dair meclis salonu girişindeki deftere imza atıldığını belirterek, oylama yaptırdı. O günü gazetemize değerlendiren İBB CHP Grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Salonda 143 kabul oyu kullanan meclis üyesi vardı. Kabul oyu için 156 kişi gerekiyor. Kapıları tuttular, tuvalete göndermediler ama gene de içeride 159 kabul oyu kullanan kişi yoktu. Ben o gün de itiraz ettim. 143 kişiyle karar aldılar. Kameraların incelenmesini isteyeceğiz ve yargıya taşıyacağız'' diye konuştu.

'İMZA ATMIYORLARDI'
Cumhuriyet'ten ?Hazal Ocak'ın haberine göre, Gülsever, AKP’li meclis üyeleri ile Topbaş’ın arasının açılmasıyla ilgili de “Bugünün kavgası değil bu. 15 Temmuz’dan sonra Kadir Topbaş’ın gecikmeli olarak gelmesi söylentiye neden oldu. Rivayetler konuşuldu. ''Kadir Topbaş gidiyor’ denildi. ''İstifa et’ denildi. Kadir Topbaş da direniyordu. Damadının gözaltına alınması her an gidebileceği konusunda bir iklim yaratmıştı. ''Hayır’ cephesi İstanbul’da yüzde 52 oy alması ve AKP’nin İstanbul’da ilk kez seçim kaybetmesi bu süreci alevlendirdi. AKP’yi sinirlendirdi. Bu da süreci hızlandırdı. Uzun zamandır meclis kararlarına da imza atmıyorlardı. Topbaş kendi imza atıyordu. Restleşme başladı. Topbaş’ın veto ettiği 5 dosya aynı gün meclisten geçti. Kavga oldu. Restleşme yaşandı'' dedi.

İBB BORÇ BATAĞINDA
İBB Başkanı Topbaş’ın “Borçlu belediye bırakmıyorum'' açıklamasının ardından İBB’nin 4.6 milyar borcu olduğu ortaya çıktı. CHP’li İBB Meclis Üyesi ve basın sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı borç miktarının 2 yılda iki kat arttığını söyleyerek, borçlanmanın 2 milyar 834 milyon lirasının dış borçlanma olduğuna dikkat çekti.

AKP'DEN YATIŞTIRMA AÇIKLAMALARI
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Topbaş’ın istifasına ilişkin, “Biz hem belediyelerimizle hem hükümetimizle hem teşkilatlarımızla 2019’a doğru giderken, bütün bu sürecin siyasi olarak gözden geçirilmesi anlamında, sayın Cumhurbaşkanımızın da siyasete dönmesiyle birlikte şimdi Türkiye’yi 2019’a hazırlarken bazı görev değişiklikleri bazı yer değişiklikleri oluyor. Bunları görev değişikliği olarak görmek gerek. Bu siyasi partiden ayrılmak olarak algılanmasın'' dedi.

'KENDİ TERCİHİ...'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise “Sayın başkanımızın kişisel değerlendirmesi sonrasında aldığı bir karar. Bu kararına saygı duyduğumuzu öncelikle belirtmek istiyorum. Gerekçelerini sorgulamamız bulanık suda balık avlamaya benzer yanlış olur. Kadir ağabeyimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Partimizin üyesidir. Temenni ediyorum ki parti içinde hizmetlerine devam edecektir'' diye konuştu.

'İSTİFA GİZEMİNE TEPKİ'
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında, “Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a acil çağrımızdır; İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın niçin istifa ettiği hemen açıklanmalıdır. Topbaş’ın istifası ne kişisel bir olay, ne de parti içi bir mesele, ne de nöbet değişikliği olarak geçiştirilemez. Aksi takdirde; yapılan bu müdahale, demokratik mekanizmaları hiçe sayan bir başka AKP darbesi olarak tarihe geçecektir'' ifadelerine yer verdi. Topbaş’ın istifa etmek durumunda kaldığına, demokratik değerler açısından bu durumun kabul edilir olmadığına dikkat çeken Torun, son dönemde İBB yönetimine, Kadir Topbaş’ın otoritesini kıracak biçimde, AKP Genel Merkezi tarafından müdahale edildiğinin bilindiğini söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Yüksek Mimar Gülay Yedekci ise “Sadece bir istifadan bahsetmek mümkün değildir, kente ihanet oyunlarının İBB yüzüdür. Doğa her şeyi affeder ama talanın, rant uğruna katliamın affı yoktur. İstanbullular sizi affetmeyecek. İstanbul’un boğazına yağlı urganlar çektiler, şehrin kalbine hançer sapladılar. Yüzlerce rant projesine attığınız imzaların 5 projeyi onaylamayarak affını dilemeyin'' dedi.

GÜRSEL TEKİN: TOPBAŞ CESUR OL
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de sosyal medya hesabından “Sayın Kadir Topbaş, kendi partililerin sana kumpas kuruyorlar. Cesur ol ve kararı idare mahkemesine taşı. Yanındayız'' demişti. Tekin dün de “Kadir Topbaş’a dün çağrıda bulunmuş veto ettiği dosyaları yargıya taşımasını istemiştim. O kaçtı. Gereğini CHP yapacak.Yargıya başvuracağız'' diye yazdı.

"İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP'lilerin tasfiye için kullandığı taktikler" haberi, 24 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP'lilerin tasfiye için kullandığı taktikler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte Topbaş'ı istifaya götüren oylama ve AKP'lilerin tasfiye için kullandığı taktikler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Gündem Haberleri