İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu!

İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu!

İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3'üncü havalimanı şantiyesinde çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Yıldırım, kendisine verilen brifingin ardından ana terminalin bulunduğu şantiye alanında...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3'üncü havalimanı şantiyesinde çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Yıldırım, kendisine verilen brifingin ardından ana terminalin bulunduğu şantiye alanında incelemelerde bulundu. Yıldırım, "İlk etap 26 Şubat 2018'de bitecek" dedi.

Bakan Yıldırım'ı, Arnavutköy'de yapımı devam eden 3'üncü havalimanı şantiyesine gelişinde, projeyi yapan Ortak Girişim Grubu İstanbul Grand Airport Havalimanı İşletme A.Ş. İGA'nın ortakları Nihat Özdemir ile 'Milletin a.... koyacağız' diyen Sabah-atv Grubu'nun da patronu olan Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz karşıladı.

Burada, işadamı Nihat Özdemir Bakan Yıldırım'a inşaatı devam eden havalimanı hakkında birifing verdi.

"İLK UÇAĞI İNDİRMEK İÇİN SEFERBER OLDUK"

Nihat Özdemir, temel atma töreninin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek, söz verilen tarihte yeni havalimanına ilk uçağı indirmek için seferber olduklarını söyledi.

Şu an itibariyle, 1.500'ü beyaz yakalı olmak üzere yaklaşık 14 bin çalışan sayısına ulaştıklarını belirten Özdemir, faal olan ekipman sayısı anlamında dünyanın en büyük projesini yaptıklarını vurguladı.

thumbs_b_c_0ee5d1fc51828d4bc880b5f1a2a6cd35.jpg

Nihat Özdemir, şantiyede 2 bin 200 adedi ağır tonajlı kamyon olmak üzere 3 bin adet iş makinasının çalıştığını, projeye 1.7 milyar Euro kaynak harcadıklarını, bunun da projenin yüzde 23'ünün tamamlanmış olduğu anlamına geldiğini dile getirdi.

Özdemir, "Türk havacılık sektörü için hayati önem taşıyan bu milli projemizi en başarılı şekilde bitirmek için durmadan çalışıyoruz. Yıl bitmeden 1 milyon 300 bin metrekarelik ana terminal binasının kaba inşaatını tamamlamış olacağız" dedi.

Özdemir taahüt edilen tarihte projeyi bitirmeyi planladıklarını söyledi.

"26 ŞUBAT 2108'DE HİZMETE GİRECEK, 100 MİLYON YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ OLACAK"

Birinfingin ardından ana terminal binasının bulunduğu şantiyeye giden Binali Yıldırım, burada gazetecilere proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Projenin 4 etapta tamamlanacağını belirten Yıldırım, en büyük etabın 26 Şubat 2108'de hizmete gireceğini ve yaklaşık 100 milyon yolcu kapasitesi olacağını söyledi.

3. havalimanının, sadece ilk etabın bitmesiyle birlikte dünyanın en büyük havaalanı olacağını belirten Yıldırım, diğer etapların tamamlanmasıyla da bu sayının 150-200 milyon arasında olacağını kaydetti.

"ATATÜRK HAVALİMANI AVRUPANIN 3'ÜNCÜSÜ"

Kendisinin göreve geldiği dönemde Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'da 14. sırada olduğunu, ancak bugün yolcu taşıma kapasitesi açısından 3'üncü sıraya yükseldiğini vurgulayan Binali Yıldırım, bir sene sonra Atatürk Havalimanı'nı birinci sıraya çıkaracaklarını söyledi. Yıldırım, "Yeni havalimanı devreye girdiğinde, bölgede bu havalimanıyla yarışacak hiçbir havalimanı olmayacak" dedi. Havacılığın artık batıdan doğuya kaydığını ifade eden Yıldırım, "Eskiden zenginlik merkezi Amerika'daydı. SonraAvrupa'ya geldi. Şimdi Türkiye üzerinde. Belki ileride Uzakdoğu'ya doğru gidecek. İşte tam da bu değişim döneminde bu kararı verdik" diye konuştu.

"PROJENİN HAYATA GEÇMESİNDEKİ EN BÜYÜK İRADEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANORTAYA KOYDU"

Projenin hayata geçmesindeki en büyük iradeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğunu belirten Yıldırım, "Günlerce, haftalarca havalimanı seçimi konusunu, bizzat titizlikle yaptığımız çalışmaları takip etti. Bizden günlük raporlar aldı ve nihayet bu kararı verdi. Kendisine bu vesileyle teşekkür ediyoruz" dedi. Yıldırım, 64. hükümet olarak da projeyi gecikmeye mahal vermeden gerçekleştirmek için büyük fedakarlıkla çalıştıklarını söyledi.

alperen-bin3.jpg

"İŞLETMECİ FİRMA 25 YIL DEVLETE 1 MİLYAR 50 MİLYON EURO ÖDEYECEK"

Proje tamamlandığında 10 milyar 250 milyon Euro harcama yapılacağını belirten Yıldırım, işletmeye alındığı günden itibaren de 25 yıl boyunca işletmeci firmanın devlete yılda 1 milyar 50 milyon Euro kira ödeyeceğini söyledi.

Yıldırım, açıklamanın ardından yeni havalimanının şantiye alanını gezdi.

Bakan Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Yıldırım'ın incelemelerine İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

"İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu!" haberi, 17 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İşte 'Yeni Tütkiye'nin fotoğrafı bu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri