İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı

İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı

İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı Ali Kaya SoysalBana göre 16'lara kalan takımların eşleşmeleri Avrupa Şampiyonunun belirlenmesinde takımların performansları kadar önemli. Mesela Polonya-İsviçre gibi orta ölçekli futbol ülkelerinin eşleşmesiyle dünkü İtalya-...

Ali Kaya Soysal

Bana göre 16'lara kalan takımların eşleşmeleri Avrupa Şampiyonunun belirlenmesinde takımların performansları kadar önemli. Mesela Polonya-İsviçre gibi orta ölçekli futbol ülkelerinin eşleşmesiyle dünkü İtalya- İspanya ikilisini kıyaslamanız mümkün değil. Bence 8 maçın fikstürü belirlenirken ülkelerin UEFA puanları ana  kriter olmalı. Yani 16'larda 2 torba sistemi uygulanmalı ki şampiyonanın marka değeri, heyecanı korunsun ve daha adaletli olsun. Bu konudaki görüşlerimi şampiyona sonrası kapsamlı bir biçimde UEFA'ya sunmayı düşünüyorum.

Maça gelirsek... Turnuvanın favorilerinden İtalya ile İspanya Stade de France'de 75.000 seyirci önünde karşı karşıya geldiler. Oyunun en kısa özeti ilk devre bire birlerde üstünlük kuran, çabuk, dikine çıkan, oyunu kanatlara yayan "gökmaviler" ve birçok kurtarışa imza atan de Gea, ikinci yarı ise atak hamlesini tamamen eline alan, klasik çok paslı oyuna geçen, 4 net gol pozisyonu yakalayan "boğalar" ve kalesinde devleşen 38 yaşındaki Buffon. Sonuç Chiellini'nin 33'de ve Pelle'nin 90+1 de attığı gollerle İtalya: 2 - İspanya:0. Ve çeyrek finalde müthiş bir eşleşme : Almanya-İtalya, buyrun cenaze namazına.

BUZLAR ÜLKESİ İZLANDA TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR
Türkiye'nin grubundan lider olarak çıkarak ilk kez büyük bir turnuvaya katılan buzlar ülkesi (Iceland) "bu mucize ne zaman son bulacak" diye bekleyenleri şaşırtmaya devam ediyor. Dün gece de kupaların gediklisi İngiltere'yi 2-1'le saf dışı bırakarak adını çeyrek finale yazdırdı ve Fransa'nın rakibi oldu. Henüz maçın başında Sterling'in kaleci Halldorsson tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Rooney gole çevirirken çoğu otorite belki de "işte buraya kadar" diye  düşünmüş olabilir. Ancak izlanda önce 6. dakikada Sigurdsson ve 18'de de Sigthorsson ile skoru 2-1'e taşıdı. Birinci golden söz etmeden geçmek istemiyorum,  takım kaptanı Gunnarsson eski bir hentbolcuymuş, uzun mesafeli taçlar kullanıyor, ilk Portekiz maçında da atılan bir taç golünü dün de yaşadık, büyük bir koz İzlanda futbolu için..

Aslında 4/4/2'yi futbol genlerine geçirmiş iki takımın mücadelesinin zorlu geçeceğini tahmin edebiliyordum maç öncesi. Maçta iki taraftanda öyle bir tempo vardı ki, takdir etmemek elde değil. Top hep oyunda kaldı, düşünün ilk devre sonunda  uzatma oynanmadı, ikinci yarı ise sadece değişen toplam 6 oyuncu için 3 dakika uzadı maç. İngiltere için bir kaç kelam etmem gerek. Birincisi makro düzeyde bir tavsiye; İngilizler Avrupa'nın büyük kulüplerine oyuncu ihraç etmeli acilen, kadrodaki 23 futbolcusu da Premier ligden. Bu sistem yanlış, diğer futbol ülkelerinin oyun anlayışlarından birkaç dokunuş ithal edilmiş olur böylece. İkincisi ise mikro; Rooney'den derhal kurtulması lazım İngiliz Ulusal takımının. Oyun olarak hiç bir katkısı yok son yıllarda, tam tersi el freni vazifesi görüyor ve de kenarda bekleyen 19 yaşındaki Rashford gibi, Wilshere ve Barkley gibi oyuncuların önünü kesiyor..

Son olarak birkaç not;

- İzlanda takımı dün gece 109 km koşmuş, üstelik 75 dakikasını önde götürdüğü bir maçta çıkıyor bu rakam, tersi olsa rahatlıkla 115 km ye ulaşabilirlerdi..103 km koşarak 24 takım içinde sondan 2. olan millilerimize duyurulur..

- İzlanda Teknik Direktörü olan 2 kişiden biri Lars Lagerback'e son cumhurbaşkanlığı seçiminde 30 oy çıkmış, ülkede ne kadar sevildiğinin bir göstergesidir bu. Diş doktoru olan diğeri ise milli maçlardan önce stada yakın bir restaurantda taraftarlarla bir araya gelerek kadro ve taktik üstünde onların fikirlerini alıyormuş, "mağrur" hocamıza da bu duyurulur..

- Dün gece maç bitti, TV'lerinin başında olan futbolseverler sahadan görüntüler, İzlandalıların sevinç gösterileri, İngilizlerin gözyaşları yerine tam 4 dakika reklamları izlediler. Vergilerimizle yayın yapan TRT'yi bu ticari tutumundan dolayı kınıyorum..

Çeyrek finallerde  Polonya-Portekiz, Galler-Belçika, Fransa-İzlanda ve Almanya-İtalya maçları analizlerinde görüşmek üzere hoşçakalın değerli ABC okuyucuları.

"İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalya ve İspanya çok erken karşılaştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  3. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  4. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  5. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  6. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  7. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  8. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  9. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  10. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  11. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  12. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  13. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  14. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  15. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  16. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  17. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  18. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  19. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  20. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
Spor Haberleri