Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma anı görüntüsü

Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma anı görüntüsü

Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma an... Adana Valiliği'nde 2 sivil personelin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 'Dilber' kod adlı PKK'lı kadın bombacının, bombalı aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği anlar, kaçarken bindiği...

Adana Valiliği'nde 2 sivil personelin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 'Dilber' kod adlı PKK'lı kadın bombacının, bombalı aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdiği anlar, kaçarken bindiği taksinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde patlamanın ilk anında kadın bombacının korktuğu da görülüyor. 

Adana Valiliği personel otoparkında geçen 24 Kasım günü, Vali Mahmut Demirtaş'ın makamına gelmesinden kısa süre önce PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 sivil personel şehit oldu, 33 kişi de yaralandı.

Saldırıdan yaklaşık 7 saat sonra Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı hazırlığındaki PKK'lı, merkez Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde polis tarafından etkisiz hale getirildi, araçta yapılan aramada 3 banyo sobasının içine yerleştirilmiş 150 kilogram fabrikasyon bomba el geçirildi.

YURT DIŞINA KAÇTI

Olayın ardından çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana Cumhuriyet Savcılığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri, saldırıyı PKK'nın Akdeniz Metropol Kuvvetler Sorumlusu 'Halo Dayı' kod adlı Eyüp Çelik'in planladığını, 'Dilber' kod isimli kadın bombacının da eylemi gerçekleştirdiğini saptadı. 'Dilber' kod adlı bombacının bomba yüklü aracı Adana Valiliği'nin personel otoparkına bıraktıktan sonra, Milli Eğitim Müdürlüğü çıkışından çıkıp, taksiye bindiği tespit edildi. Kadın bombacının, Eyüp Çelik aracılığıyla önce Mardin'e, buradan da yurt dışına kaçtığı belirlendi.

PATLAMA ANINDA KENDİ DE KORKUYOR

Soruşturmayı yürüten ekipler, taksiye ulaşıp güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Görüntülerde, uzaktan kumandayla bombayı patlatan bombacının, patlamanın şiddetiyle korktuğu görülüyor. 

 100 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

ADANA'da Avrupa ülkelerine kaçmaya hazırlanırken yakalanan PKK'nın Akdeniz bölgesindeki bombalı eylemlerin sorumlusu 'Halo Dayı' kod adlı Eyüp Çelik'in verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan 3 ayrı operasyonda, 100 kilo patlayıcı, uzun namlulu silah ve mühimmat ele geçirildi.

Patlayıcıların Akdeniz illerinde bahar aylarında gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılarda kullanılacağı iddia edildi. Adana Valiliği otoparkında 24 Kasım 2016'da 2 sivil memurun şehit olduğu, 33 vatandaşın da yaralandığı bombalı saldırı ile Kayseri'deki Komando Tugayı'ndan 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yönelik kanlı saldırıyı organize ettiği saptanan Eyüp Çelik'in Adana'da olduğu bilgisini alan polis çalışma başlattı. Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Eyüp Çelik'i 20 Ocak'ta düzenledikleri operasyonla merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evde gözaltına aldı. Uzman sorgucu ekipler tarafından sorgulanan Çelik, her şeyi tek tek anlattı.

"EMRİ BEN VERDİM"

Kendisinin Behzat kod adlı bir PKK'lıdan emir aldığını, Mardin'den Antalya'ya kadar olan bölgedeki bombalı eylemlerin sorumlu olduğunu itiraf eden Çelik, Adana Valiliği'ne bombalı saldırı emrini de bizzat kendisinin verdiğini söyledi. Çelik'in verdiği bilgiler doğrultusunda Mersin'in Çamlıyayla bölgesi ve Adana'nın Seyhan İlçesi'nde bir mahallede gömülü halde toplam 100 kilo C4 patlayıcı, 4 otomatik piyade tüfeği, Biksi makineli tüfek, 1 otomatik tabanca, 33 el bombası ve çok sayıda mermi bulundu.

Çelik'in ifadesi doğrultusunda 12 ve 15 Şubat tarihleri arasında art arda 3 operasyon düzenleyen TEM ekipleri, HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da aralarında olduğu 80 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki zanlılardan birinin, Adana Valiliği'ne yönelik gerçekleşen bombalı saldırıya yardım ettiği öne sürüldü. Ele geçirilen patlayıcı ve silahların PKK'nın bahar aylarında Adana, Mersin, Hatay ve Antalya'da planladığı eylemlerde kullanacağını da belirlenirken Eyüp Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MARDİN'E GÖTÜRMÜŞ

Eyüp Çelik'in, Adana Valiliği'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren 'Dilber' kod adlı PKK'lı kadın bombacıyı, olayın ardından Mardin'e götürdüğü de ortaya çıktı. Valilikte patlatılan otomobili park ettikten sonra bindiği taksinin güvenlik kamerası kayıtlarına yakalanan kadın bombacının Adana Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesi'nin yakınında araçtan indiği, kendisini bekleyen Mehmet Emin V. ile merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde Eyüp Çelik ile buluşup hep birlikte Mardin'e gittiği anlaşıldı. Kadın bombacının buradan da Suriye'ye geçtiği saptandı.
 

"Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma anı görüntüsü" haberi, 16 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma anı görüntüsü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın bombacı 'Dilber'in bombayı patlatma anı görüntüsü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri