Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre suç duyurusu

Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre suç duyurusu

Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre su... Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü hakkında suç duyurusunda bulundu. Rektör Gönüllü’nün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı “yabancı bir kadının elini tokalaşmak...

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü hakkında suç duyurusunda bulundu. Rektör Gönüllü’nün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı “yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmak ateş tutmaktan daha korkunçtur'' açıklamasına tepki gösteren Nazlıaka şu açıklaması şöyle:

"Bu zihniyetler her türlü ideolojinin üzerinde konumlanması gereken bilim yuvalarına yakışmamaktadır.'' dedi. Nazlıaka avukatı Mehtap Cabak aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda Anayasa'nın 10. Maddesinde yer alan eşitlik ilkesini hatırlatarak “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz'' maddesine atıfta bulundu. Rektörün açıklamasının ülkemizin kanayan yarası olan kadın sorununun pekişmesine hizmet ettiğini dile getiren Nazlıaka şunları söyledi:

“Toplumu ayrıştıran bu kadın düşmanı açıklamayı bilim insanı sıfatı taşıyan bir kişinin ağzından duymak iki kat üzücü. Ne yazık ki iktidar ve ona yaranmak isteyen bazı unvanlı kişiler eğitim kurumlarını ideolojik bir aygıta dönüştürme çabasındalar. Son dönemlerde Mustafa Talha'nın FETÖ'cü olduğu iddiaları, YÖK'ün bile rektörü başarısız bulduğu ve onu bypass eden uygulamaları olduğu basına yansımıştı. Şimdi AKP'ye yaranma çabasıyla "kadınlara" saldırıyor."

NAZLIAKA: REKTÖRÜN AKIL SAĞLIĞI ŞÜPHELİ

Daha iki gün önce İstanbul Pendik’te 17 yaşında Helin Palandöken katledildi. Kadına düşman bu tarz açıklamalar yapan herkesin kadına yönelik şiddetin ilk aşamasının sözlü şiddet olduğunun farkına varması şarttır! Bir kez daha söylüyorum: Kimse makam ve mevkisine güvenip laiklik karşıtı açıklamalar yapabileceğini, kendi gerici düşüncelerini toplum öğretileri haline getirebileceğini sanmasın! Biz kadınlar ayaktayız ve hayattayız; bu karanlık kafalara pabuç bırakmayız. İktidar temsilcileri ülkemizi "okumuşların şerrinden'' korumakla övünürken, biz kadınlar okuyana saygı duymayı da, okumuş ama cahil kalmışlarla mücadele etmeyi de biliriz. Akıl sağlığından şüphe ettiğimiz bu rektör derhal o koltuktan alınmak zorundadır" dedi.

"Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre suç duyurusu" haberi, 16 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre suç duyurusu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadınla tokalaşmaya korkunç diyen rektöre suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  2. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  3. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  4. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  5. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  6. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  7. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  8. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  9. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  10. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  11. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  12. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  13. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  14. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  15. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  16. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  17. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  18. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  19. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  20. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
Gündem Haberleri