Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı için..

Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı için..

Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı... Kadınlar Cumhuriyet Kadınları Derneği  ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kadın Komisyonu öncülüğünde 6 Mart'ta Kadıköy'de yürüyecek. Kadınlar bu yıl eylemlerini Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan, Kayseri'de öğretmeninin...

Kadınlar Cumhuriyet Kadınları Derneği  ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kadın Komisyonu öncülüğünde 6 Mart'ta Kadıköy'de yürüyecek. Kadınlar bu yıl eylemlerini Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan, Kayseri'de öğretmeninin cinsel istismarına dayanamayıp hayatına son veren Cansel Buse K. ve erkek şiddeti mağdurları milyonlarca kadın için gerçekleştirecek. 

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin açıklaması şu şekilde;   

Kadına yönelik şiddet ve tecavüz haberlerinin ardı arkasının kesilmediği bu günlerde kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor. Bu yılki 8 Mart eylemlerinin daha kitlesel geçmesi bekleniyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Türkiye Gençlik Birliği Kadın Komisyonu önderliğinde kadınlar, 6 Mart Pazar günü ''Eşitlik, adalet ve yaşam hakkı’ için saat:14.00’de, Kadıköy Moda İlköğretim Okulu önünden başlayarak yürüyecekler.

ckd.jpg

CKD’liler bu kez kadın-erkek eşitliği, tecavüzü ve cinayetleri önleyecek hukuki yaptırımlarla adaletin sağlanması ve  Özgecanlar, Canseller ölmesin diye yaşam hakkı için yürüyor.  Kadınlarımız, yürüyüş hazırlıkları kapsamında İstanbul’un çeşitli semtlerinde stantlar açıyor ve İstanbul’u afişlerle donatıyor.

6 Mart Pazar günü düzenlenecek yürüyüşe sanatçı Gülsen Tuncer ve ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel de katılacak.

Kadınlarımızı, Erkeklerimizi Seslerini Yükseltmeye Çağrıyoruz

''’Kadın geriye götürülerek Cumhuriyet yıkılıyor’’ diyen CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman,''Hepimizin bildiği gibi kadının insan haklarını Cumhuriyet devrimiyle kazandı. Cumhuriyet Devrimi kadın devrimidir. Atatürk kadını yücelterek Cumhuriyeti kurdu, bugün ise kadın geriye götürülerek Cumhuriyet yıkılıyor. Kadınlarımız, Cumhuriyetin ilk 10 yılında yapılan hukuk devrimiyle, bugün Avrupa’ya öykündüğümüz ülkelerden önce siyasal haklarını kazandı ve bu ülkelere önderlik etti.

Böylesine bir düzenden, bugün geldiğimiz nokta üzüntü vericidir.90 yıl önce kazandığımız kadın haklarımızı konuşacağımız yerde, 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde kadının yaşam hakkının derdine düştük. Bugün Türkiye kadın cinayetlerinin en yüksek olduğu ülkelerden biri. Son dönemlerde kadın cinayetleri oldukça arttı. Bu korkunç geriye gidiş, AKP’nin politikalarından kaynaklıdır. Biz Cumhuriyet kadınları olarak bu duruma isyan ediyoruz!

6 Mart, Pazar günü yapılacak olan yürüyüşte bunlardan bir tanesidir. Tüm kadınlarımızı, erkeklerimizi seslerini yükseltmek için, yürüyüşümüze davet ediyoruz'' sözleriyle 6 Mart’ta,  Kadıköy Moda İlkokulu önünde 14.00’de başlayacak yürüyüşe çağrı yaptı.

Kadınlar, 8 Mart Haftasında Türkiye'nin Her Yerinde Ayakta Olacak

6 Mart tarighinde gerçekleşecek yürüyüşe çağrı yapan TGB Kadın Komisyonu Başkanı Elif İlhamoğlu,“Türkiye'de Cumhuriyet düşmanı zihniyetin gerici saldırıları ile artan kadın düşmanlığı karşısında yükselen kadın ve aydınlanma mücadelesini büyütme kararlılığını Türkiye Gençlik Birliği olarak gösteriyoruz. Bu mücadeleyi büyütmek için yurdun dört bir yanında kadın komisyonları kurduk. TGB'li kadınlar 8 Mart haftasında Türkiye'nin her yerinde, üniversitelerde ayakta olacak. 6 Mart'ta da CKD ile birlikte Kadıköy'de bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Eşitlik, adalet, yaşam hakkı için kadınlar yürüyecek. Kadınların bu haklı ve onurlu aydınlanma mücadelesini destekleyen herkesi bizle birlikte yürümeye davet ediyoruz'' dedi.

Yürüyüşte, Özgecan’dan Cansel’e bugüne kadar hayatını kaybetmiş kadınların fotoğraflarından oluşan bir kortej bulunacak. Kadının üretimdeki rolünü simgelemek üzere de çeşitli meslek gruplarını temsil eden kıyafetlerle renkli bir kortej oluşturulacak: İşçi, çiftçi, doktor, mühendis, öğretmen, sanatçı kadınlar bu kortejde yer alacak.

Wolkswagen Kaplumbağa Otobüs Derneği üyeleri ise oluşturdukları araba kortejiyle eyleme destek verecekler.

"Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı için.." haberi, 05 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı için.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadınlar Yürüyor: Eşitlik Adalet Yaşam Hakkı için.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  2. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  3. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  4. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  5. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  6. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  7. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  8. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  9. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  10. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  11. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  12. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  13. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  14. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  15. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  16. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  17. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  18. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  19. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  20. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
Gündem Haberleri