Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu

Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu

Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu İBB CHP Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Kadir Topbaş ile işadamı Mehmet Hattat arasındaki şüpheli protokole bağlı yaşandığını iddia ettikleri kirli ilişkiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na...

İBB CHP Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Kadir Topbaş ile işadamı Mehmet Hattat arasındaki şüpheli protokole bağlı yaşandığını iddia ettikleri kirli ilişkiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gerçek Gündem’den Fidan Uğur’un haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’de bulunan binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, konuyu TBMM’de de dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci yaptı.

Yedekci yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir inşaat firması sahibi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki ilişki ağını ortaya koyan bir protokol ve bir mektup elimizde. Şüpheli protokol gereği İşadamı Mehmet Hattat’a Sarıyer’de inşa ettirdiği kaçak binasının yasal hale getirilmesi karşılığında İBB tarafından satın aldırılan 18 adet arsanın üç adedi, Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece Güzelce’deki villalarının etrafında. 

''HATTAT, TOPBAŞ’IN EVİNİN ETRAFINDAKİ ARSALARI ALDI’

Sarıyer’deki yedi yıldır Büyükşehir belediyesi tarafından zabıtlanan Hattat’ın binası ile ilgili avan proje onaylanarak kaçak binanın yasal hale getirilmesi için aldırılan arsaların Kadir Topbaş’ın binasının etrafında çıkması bir tesadüf müdür? 

Bu protokol basına yansıdıktan sonra Kadir Topbaş panikliyerek İstanbul Büyükşehir Belediye gündemine kaçak yapıyla ilgili plan değişikliği yapılması için dosyayı havale etti. Hedef şuydu; Villasının etrafında çıkan arsalar nedeniyle zora düşen belediye başkanı bu plan değişikliğiyle avan projesi onaylanan anılan projedeki imar şartlarını meri plan şartlarına çevirerek avan projenin iptali ve dolayısıyla protokolün kadük hale getirilmesi hedefleniyordu. 

''PROTOKOL NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?’ 

Ancak İşadamı Mehmet Hattat, İBB’ye Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Erhan Gökal’a bir mektup yazdı. Mektupta, Kadir Topbaş’ın villasının etrafındaki üç arsayı listeye bizzat eklediği ve adı geçen işadamına milyonlarca dolara zorla aldırdığı ifade edilmektedir. Bu mektubu gören Topbaş, meclise havale ettiği ve iş adamının aleyhine olan plan değişikliğini meclise onaylatmadan, müdürlüğüne iade ederek işadamının tehdit içerikli mektubunun gereğini yaparak protokol ve avan projenin geçerliğinin sürdürülmesini sağlamıştır. Halbuki Kadir Topbaş derhal protokolü iptal edip arsaları da adama iade etmeliydi. Şu anda meri plan şartlarına göre işadamı yaptığı protokol de dahil olmak üzere binasını yapabilir. Ancak ruhsat alması gerekmektedir. Bu kadar şaibeli bir işlemle ilgili Sarıyer Belediye Başkanlığı da buraya ruhsat vermemektedir. Vermeyeceğini de açıklamıştır.      

''BAŞSAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’

Şimdi soruyoruz; Türkiye’nin en büyük belediye bütçesini yöneten bir başkanın kaçak bir inşaatın avan projesi karşılığı arsa aldırması ve arsanın kendi mülkiyetinde olan villasının etrafında çıktığı halde bu kadar duyarsız ve tepkisiz kalması, ''Hayır böyle bir şey yok’ diyememesi nasıl açıklanabilir?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme getirdiğimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Hüseyin Sağ’ın İBB Meclisi'ne taşımak istediği ancak söz hakkı verilmediği için gündeme alınmayan bu konu hakkında şimdi Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu konunun tüm yönleriyle açığa çıkarılması için her türlü takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz’ dedi. 

Basın açıklamasına, CHP İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekci, Mahmut Tanal, İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İBB CHP Meclis Üyeleri, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

"Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  2. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  3. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  4. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  5. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  6. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  7. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  8. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  9. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  10. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  11. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  12. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  13. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
  14. 00:33 Kate Middleton'tan iyi haber: 83 gün sonra ilk kez görüntülendi
  15. 00:27 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmış olan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  16. 00:26 Survivor'da Dramatik Anlar: Yarışmacı Ambulansla Hastaneye Kaldırıldı!
  17. 00:23 Hizbullah bombacısı bir göçmen, Teksas sınırını geçmeye çalışırken yakalandı
  18. 00:23 Sigarayı Bırakmanın Doğal Yolları: Besinlerle Sigara İsteğini Bastırın!
  19. 00:14 Gazze Krizi: ABD, İsrail’e Alternatif Çözüm Öneriyor
  20. 00:08 Binance CEO'su Teng konuştu: "Bitcoin fiyatı 80 bin doların üzerine çıkabilir"
Politika Haberleri