Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konmamak affedilemez'

Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konmamak affedilemez'

Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konma... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası İBB Meclisi'nde yeniden görüşülmüş; AKP grubu Topbaş'ın veto ettiği dosyaları, Topbaş'ın dosyaları ''gerekçe göstermeden'...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası İBB Meclisi'nde yeniden görüşülmüş; AKP grubu Topbaş'ın veto ettiği dosyaları, Topbaş'ın dosyaları ''gerekçe göstermeden' veto etmesini öne sürerek meclisten geçirmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 18:30'da Saraçhane'deki İBB binasında yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini herhangi bir kırgınlığının olmadığını ve partisiyle ilişkisinin bitmediğini ifade etti.

Konuşmasına görevi onurla, severek yaptığını belirten Topbaş herkese teşekkürlerini sundu.

Topbaş'ın konuşmasından satırbaşları:

"Emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz dedim. Bütün siyasi hayatımda ve görev sıramda hep emanet olarak baktım. Çocuklarımıza ailemize dostlarımıza vakit ayırmadım. Bunu bütün siyasiler bilmeli çocuklarımızı hırsız gibi sevdik evimize hırsız gibi gittik. "

"Şunu gururla ifade etmek isterim ki. Bu şehirde sayın Cumhurbaşkanının belediye başkanı olmadığı dönemleri biliriz. Kirli hava, bir bardak suya muhtaç olduğu halden herkesin gıpta ettiği hale gelmesi erdoğanın belediye başkanı vizyonuyla geldi." 

"Hata ile ihanet birbirine karıştırılmamalı. İhanet edenler asla affedilemez. "

“BORÇLU BİR BELEDİYE BIRAKMIYORUM''

"Her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Yorgunluk kelimesini asla kullanmadım. Yorgunluk beyinde başlar. Çok şükür İstanbul’da güzel izler bırakarak hayırla yaad edilmek oldu. Kadir Ağabey dediler. Ağabeylik öyle kolay verilmez. Yastığa başıma koyduğum zaman nerede hata yaptım diye hep düşündüm. Tabi İstanbul dünyanın genel merkezi… Arkadaşlarıma devamlı dua ettim ve etmeye de devam edeceğim.

Bir kuruşa muhtaç belediyenin şimdi hiçbir borcu yok. Her daim kendilerinden istifade ettiğim Sayın CUmhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve bakanlara, parti mensuplarına çok teşekkür ederim. Hayatımda hiç yorgunluk kelimesini kullanmadım. gece yatarken ne yapıyorum diye hep düşündüm. Belki bir kitapta bunları anlatırım."

ADAM YERİNE KONMAMAK AFFEDİLEMEZ

"İstanbul dünyanın merkezi, böyle bir kentte başkan olmak gerçekten ayrıcalık. Türkiye belediyeler birlik başkanlığına taşıdı bu şehir beni. Bilgi deneyimimizi paylaştık. Bahsediliyor başkanım senden sonraki dönem çok sıkıntılıydı. İnsan her şeyi affeder adam yerine konmayı affetmez, hep bunu düşündüm."

"Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsade etmem. Ben bugün itibari ile belediye başkanlık görevinden ayrıldım istifa ettim. Partimin üyesiyim ve her zaman yanlarında olacağım. Siyaset iki şey için olur ya idealiniz vardır ya menfaatiniz. Bizim idealimiz var. Hedeflerimiz 2023'tür. "

DÖNEMİMİZ HAYIRLA YAD EDİLECEK

İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsade etmem. Ben Belediye Başkanlık görevimden istifa ettim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. Sakin bir yapım var. Bugünkü Türkiye’de başarılı olanların başarısı takdir edildiği takdirde Türkiye geleceğe hazırlanır. Türkiye şu an toplanmış Kuzey Irak meselesini konuşuyor. Bu çok önemlidir. Ben gündem değilim ki.. Kalkıpta sakın ola ki bireysel düşüncelerimizi ortaya koyamayız. Bizden sonraki nesillerin kulvarını oluşturmaya çalışıyoruz.

"Eksiklikler vardır ama yaptıklarımız bellidir. İnanıyorum ki dönemimiz hayırla yad edilecek. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. Bugün itibariyle kentten müsademi istiyorum ve görevimi bırakıyorum. "

İSTİFAYA HANGİ SÜREÇ GÖTÜRDÜ:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası İBB Meclisi'nde yeniden görüşülmüş; AKP grubu Topbaş'ın veto ettiği dosyaları, Topbaş'ın dosyaları ''gerekçe göstermeden' veto etmesini öne sürerek meclisten geçirmişti. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP’li Kadir Topbaş, dün belediyede olmasına rağmen meclis toplantısına katılamadı. Topbaş artık İstanbul’da başkanlık yapamaz'' dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Kadir Topbaş’ın imar dosyası krizi sonrası istifa ettiğini açıklayan CHP’li Yarkadaş, “AKP’nin içindeki rant kavgasının bedelini İstanbul halkı ödüyor'' ifadesini kullandı.

"Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konmamak affedilemez'" haberi, 22 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konmamak affedilemez' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadir Topbaş istifa etti: 'Adam yerine konmamak affedilemez' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  2. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  3. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  4. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  5. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  6. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  7. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  8. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  9. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  10. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  11. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  12. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  13. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  14. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  15. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  16. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  17. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  18. 16:54 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran ile ilgili soruları bıraktı
  19. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  20. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
Gündem Haberleri