Kağıt paralar tarihe karışacak

Kağıt paralar tarihe karışacak

Kağıt paralar tarihe karışacak Kripto paralar ve Bitcoin'e ilişkin skonuşan Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, kripto paraların finans sektörünün önemli bir ağırlığını oluşturacağını belirterek,...

Kripto paralar ve Bitcoin'e ilişkin skonuşan Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, kripto paraların finans sektörünün önemli bir ağırlığını oluşturacağını belirterek, kripto paranın yatırımcılığından ziyade girişimciliğinin önemli olduğunu vurguladı.

'DEVLETLER PARALARINI KRİPTOLAŞTIRACAKLAR'
Önümüzdeki dönemde devletlerin ister istemez paralarını dijitalleştirmekten öte kriptolaştıracağını vurgulayan Polat, "Ülkeler arası küresel bloklaşma ve siyasi konjonktür nedeniyle mecburen geçecekler. Önümüzdeki dönemde bildiğimiz banknotlar yerlerini giderek kripto paralara bırakacak. Çünkü kripto paraların sirkülasyonu çok daha akıcı, devlet kağıt paraların nereye gittiğini takip edemiyor ama bu sistemde kullanıcıların adı bilinmese de emisyonu, dolaşım miktarı ve paraların nereye aktığı açık defterden izlenebiliyor" diye konuştu.

'KAĞIT PARA 30-40 YIL ÖMÜR BİÇİYORUM'
Gelecekte kripto paraların kağıt paralar yerine geçeceğini bunun da kaçınılmaz bir gerçek olduğunun altını çizen Polat, "Dolayısıyla, dijital dünyayı bilmeyen son insan yer yüzünden kalkınca banknotlar tamamen kalkacak. Bu sürenin çok uzun olacağını düşünmüyorum, ağırlık kazanması 10 yılı bulur ama kağıt paraya 30-40 yıl ömür biçiyorum. Tabii benim öngörümden daha da erken gerçekleşebilir" dedi.

'CÜZDAN BOŞALABİLİR, HESAP ULAŞILAMAZ OLABİLİR'
Polat, Bitcoin'e de değinerek dezavantajlarını şöyle sıraladı: "Bu kayıtlar ben size para gönderdiğim andan itibaren anında ve eşzamanlı biçimde güncelleniyor. Bu 15 bin sunucunun çoğu birbirini tanımayan insanlar. Bitcoin şu an yasal olarak tanınmadığı için insanlar paralarını yanlış bir adrese gönderdiğinde geri alınamıyor. Çünkü karşı taraf yüksek seviyede kriptolanmış anonim bir hesap ve kimliğinin bilinmesine (o kişi açıklamadıkça) imkan yok. Bir diğeri ise cüzdanınızın şifre ve kullanıcı adını kaptırdığınız zaman cüzdanınızın boşaltılma ihtimali var. Cüzdanın şifresini hatırlamadığınız takdirde de paraya ulaşmama ihtimaliniz var. Şunu da unutmamak lazım Bitcoin veya diğer kripto paralar aniden yükselip bir anda düşebilir. Bunların oynaklığı borsa ya da para piyasalarına göre çok daha yüksek boyutlarda. Çok daha yüksek boyutta olması geleneksel hisse senedi piyasalarından gelen yatırımcılar için dezavantaj."

'BİTCOİN “DİJİTAL ALTIN'' GÖREVİ GÖRÜYOR'
Bankalara, finansal kurumlara göre inanılmaz süratli bir para akışı sağladığını da vurgulayan Polat, avantajlarına ilişkin ise, "Sürekli artan performansı nedeniyle Bitcoin, artık bir para birimi işlevinden ziyade bir 'dijital yastık altı' ya da 'dijital altın' işlevine doğru hızla sürekleniyor. O yüzden de 2017 yılının başından bu yana birçok insan Bitcoin'e karlı bir yatırım olarak bakıyor. Ama çıkışları kadar inişlerini de hiç akıldan çıkarmamak lazım" diyor.

"Kağıt paralar tarihe karışacak" haberi, 01 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kağıt paralar tarihe karışacak haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kağıt paralar tarihe karışacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Ekonomi Haberleri