Kalite farkı skora yansıdı

Kalite farkı skora yansıdı

Kalite farkı skora yansıdı Ali Kaya SoysalDün gece Dolmabahçe İnönü Stadında karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Osmanlı Spor takımları arasında teknik açıdan büyük bir kalite farkı vardı, siyah-beyazlılar sahayı rakiplerine adeta dar ettiler. Aslında,...

Ali Kaya Soysal

Dün gece Dolmabahçe İnönü Stadında karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Osmanlı Spor takımları arasında teknik açıdan büyük bir kalite farkı vardı, siyah-beyazlılar sahayı rakiplerine adeta dar ettiler. Aslında, puanlar kaybettikleri Akhisar, Malatya ve Kayseri maçlarında da buna yakın üstünlük kurmuşlardı, ama , o maçlarda eksik olan topun kale çizgisini bir türlü erken dakikalarda geçmemesiydi..Beşiktaş maç başlarında gol bulduğu zaman farklı bir kimliğe bürünüyor, izleyenlere zevk veriyor ve en önemlisi futbolcular oynadıkları oyundan keyif alıyor..

Dün de böyle oldu, daha 1. dakikada Quaresma’ nın travelasını Negredo topuğuyla gol yaptığında sadece santimle ofsayttı galiba..İlerleyen dakikalarda Beşiktaş özellikle sağ kanattan Gökhan destekli Quaresma ortalarıyla rakibi futbol olarak döverken, sol kanatta Babel bu kez hazırlayıcı değil bitirici roldeydi..Hollandalı futbolcu 32’de Adriano nun soldan ortasına kafayla, 44’te de Quaresma nın sağdan muzuna göğsüyle attığı goller akıl doluydu ve ilk devrenin skorunu belirledi..Aslında 2-0 ilk yarının skoru olarak kısır idi. 26 orta, 12 şut, kaçırılan goller, Osmanlı’nın Fabri tarafından üstten kornere gönderilen yegane pozisyonu bunun ispatıdır..

Bence ilk yarının yıldızı savunmanın sağında oynayan, ama ikinci bir kanat oyuncusu olarak etkili olan Gökhan Gönül idi. Quaresma ile birlikte Osmanlı nın sol tarafını felç ettiler..Gökhan , hakemin verdiği korneri "benden çıktı" diyerek avuta çevirtirken "Gönüllerde" bir kez daha taht kurdu..

Beşiktaş ikinci devreyede aynı hırs ve tempoyla başladı. 52. dakikada Tosiç’in derin pasına depar atan Babel çaprazda olmasına rağmen nefis bir şutla skoru 3-0 a taşıdı. Devam eden baskı ve arzu 75’te kaleciden dönen Talisca şutunun Negredo’nun tamamlamasıyla ve 87’de Cenk’in zor pozisyonda sert şutuyla 2 gol daha getirdi. Son dakikada çok nadir gelen Osmanlı kontrasında Serdar Gürler topu filelere gönderince maçın sonucu belli oldu: Beşiktaş 5 Osmanlı Spor 1...

Kartal dün bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Bunu söyleyebilmek için Osmanlı’nın küme düşmemeye oynayan vasat bir ekip olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak ve iki hafta önce Galatasaray’ı sürklase eden futbolunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum..

Son satırlarımı Şenol Güneş' e ayırmak istiyorum: Hoca kariyerinin en parlak ve olgun dönemini yaşıyor, dün sahaya çıkardığı Medel ve Negredo katkılı onbir, ikinci yarı Quaresma nın yerine Lens, Atiba'nın Caner ve Talisca nın Cenk değişiklikleri alkışlanacak bir "kadro mühendisliği"dir. Forma verirken adalet dağıtması, oyuncuları her an kafa olarak hazır tutması, sürekli takımda yer alan, sonradan giren, az süre alan, hiç oynamayanlar ve altyapıdan gelenler arasında arkadaşlık bağlarını en üst düzeye taşıması Şenol Hoca’nın tecrübe doruklarına çıkmasının ürünüdür, çalışkanlığı ve dürüstlüğüde ürünün "kremasıdır"..

Önümüzdeki hafta oynanacak Sivas deplasmanı çok önemli,muhtemelen 33 puanla kapatılacak ilk yarının ardından dinlenme, kamp programı ve ara transfer dönemleri gelecek..Tam emin değilim ama, Domagoj Vıda transferinin bittiği söyleniyor, benim soru işaretlerim var bu konuda..Takıma yeni katılan oyuncuları Şenol Güneş in "mezardan Baba Hakkı çıksa oynatmaz" karakteriyle bütünleştirdiğimiz ve de formda Pepe+Tosiç ikilisini bozmayacağını bildiğimizde kenarda uzunca bir süre oturmaya aday Vida nın problem yaratmayacağının garantisi varmı?

Bu oyuncunun "huyu suyu" mutlaka araştırılmıştır, 26 yaşında olması, bonservisinin bedavalığı , kaliteli kariyeri avantajlı noktalar , karakteride sağlamsa mesele yok, zaten kendiside , 2 yıl ardarda şampiyon olmuş, Şampiyonlar Liginde grubunu namağlup birinci bitirmiş, Bayern München le eşleşmiş bir takıma geldiğinin bilincinde olmalı..

Fakat bu transfer yeterlidir, başkaca arayışlara girmemek gerekir, çünkü kulübün borcu iflas seviyesine yakın maalesef..As kadroda bulunan futbolculardan kimseyi satmamak en doğru yoldur şu aşamada, çünkü Beşiktaş için bu sezonu ne yapıp edip şampiyon tamamlamak manevi değeri bir yana, borçları eritmek için kaçınılmaz hedef olmalıdır, yönetimde bu bilinçdedir eminim..

"Kalite farkı skora yansıdı" haberi, 18 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kalite farkı skora yansıdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kalite farkı skora yansıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  2. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  3. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  4. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  5. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  6. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  7. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  8. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  9. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  10. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  11. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  12. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  13. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  15. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  16. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  17. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  18. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  19. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  20. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
Spor Haberleri