Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzluk sürüyor

Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzluk sürüyor

Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzl... CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, eski CHP milletvekili Umut Oran ve gazeteci Yalçın Doğan, dün Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret ederek Akın Atalay’ın hâlâ tutuklu olmasının hukuksuz bir işlem olduğuna dikkat çekti. Doğan, “Atalay...

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, eski CHP milletvekili Umut Oran ve gazeteci Yalçın Doğan, dün Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret ederek Akın Atalay’ın hâlâ tutuklu olmasının hukuksuz bir işlem olduğuna dikkat çekti. Doğan, “Atalay garip bir gerekçeyle içerde tutuluyor. Kaptanın gemisi cezaevi değil gazetesidir'' dedi.

'CUMHURİYET DAVASI DEMOKRASİ AYIBI'
CHP'li Hamzaçebi, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Muhabir Ahmet Şık’ın özgürlüğe kavuşmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Hamzaçebi, gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın hâlâ içerde olduğuna dikkat çekerek “Düşüncelerinden dolayı tutuklu olan diğer gazeteciler de tahliye olduğunda daha da mutlu olacağız. Cumhuriyet davası sıradan bir dava değildir. Bu dava Cumhuriyet gazetesini teslim almaya susturmaya yönelik bir davadır. Başından itibaren haksız bir davaydı. Bir demokrasi ayıbıdır. Eğer bu gazete susturulsaydı demokrasiyi, laikliği savunan önemli bir mevzi sususturulmuş olacaktı. Başarılı olamadılar, olamayacaklar. Bu davanın sonucu ne olursa olsun Türkiye’de demokrasi bir gün çok güçlü şekilde dönüş yapacaktır. Bunun mücadelesini veriyoruz. Cumhuriyet gazetesi yaşamına devam ettiği sürece Türkiye’de her şey güzel olacaktır'' diye konuştu.

''500 GÜNE YAKIN HAKSIZ TUTUKLULUK’
Eski CHP milletvekili Umut Oran, Akın Atalay’ın rehin alındığını belirterek “Geçmiş olsun derken buruk bir geçmiş olsun diyoruz. 500 güne yakın bir süredir haksız, hukuksuz tutuklu kaldılar. Bunun karşılığı nasıl ödenebilir? Sevinilecek bir durum değil hakikaten. Hayatta bir günün hatta bir saatin ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde bu insanları 500 gün rehin tutmak ne insan hakları, ne demokrasi ne de basın özgürlüğüne uyan bir şey. Türkiye açısından kaygılı bir durum. Elâlem Mars’a gitmeyi, üç boyutlu yazıcılarla insan hayatını uzatacak şeyler düşünürken Türkiye’nin hızla ortaçağa doğru sürüklenmesi kabul edilemez bir şey. Bu davanın siyasi bir dava olduğunu biliyoruz. Ortada suç yok ama ceza ve yargısız infaz var. Gazeteciliğin, demokrasinin yargılandığı bir süreç. Bütün çabamız bu süreci normalleştirmek ve Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa, gericilikten ilericiliğe taşıyabilmek. Bunun için mücadele ediyoruz'' şeklinde konuştu.

'ÇOKTAN İFLAS ETMİŞ BİR DAVA'
Gazeteci Yalçın Doğan ise “Çoktan iflas etmiş bir dava. Hâlâ dava devam ediyor. Akın Atalay ''kaptan gemiyi en son terk eder’ gibi garip bir gerekçeyle içerde tutuluyor. Kaptanın gemisi cezaevi değil Cumhuriyet gazetesidir. O cümle de çok anlamlı bir cümle değil. Herkesin üzerinde durduğu ve birleştiği nokta hapiste son derece dik ve onurlu durdular. Çökmüş bir davayı hem Türkiye’ye hem dünyaya savunmalarıyla, hukuki süreçle, duruşlarıyla gösterdiler. Akın içerde, buruk bir sevinç içimizde var'' diye konuştu.

"Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzluk sürüyor" haberi, 13 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzluk sürüyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaptanın gemisi cezaevi değildir! Hukuksuzluk sürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  2. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  3. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  4. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  5. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  6. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  7. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  8. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  9. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  10. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  11. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  12. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  13. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  14. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  15. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  16. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  17. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  18. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  19. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  20. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
Gündem Haberleri