Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz?

Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz?

Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz? 2 bin partilinin katılımı ile dün yapılan eğitim programında konuşan Karamollaoğlu, ABD-Türkiye ilişkilerine, AYM’nin tutukluluk kararına ve eğitim politikalarına değindi.''ABD BİZİM STRATEJİK MÜTTEFİKİMİZ OLAMAZ’Milli...

2 bin partilinin katılımı ile dün yapılan eğitim programında konuşan Karamollaoğlu, ABD-Türkiye ilişkilerine, AYM’nin tutukluluk kararına ve eğitim politikalarına değindi.

''ABD BİZİM STRATEJİK MÜTTEFİKİMİZ OLAMAZ’
Milli Gazete'de yer alan habere göre, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları sonunda ABD tarafından ''Haçlı Seferi’ ilan edildiğini söyleyen Karamollaoğlu, hükümetin Haçlı Seferi’nin karşısında durmak yerine zaman zaman onlarla birlikte hareket ettiğini belirtti. Karamollaoğlu, “ABD bizim stratejik müttefikimizmiş. Haçlı Seferi ilan eden ABD bizim stratejik müttefikimiz olamaz. Şimdi iktidar diyor ki, bu ne biçim stratejik müttefiklik. Ne bekliyordunuz? Biz Haçlı Seferi karşısına yekvücut çıkmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapacak tek görüş de Milli Görüş’tür'' dedi.

''TEMYİZ MÜESSESİ ÇALIŞMAZSA ADALET ÇALIŞMAZ’
Gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Apay hakkında  AYM kararı uygulansın talebini reddeden İstanbul 27. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerinin kararını da eleştiren Karamollaoğlu, “Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki ''Ben seni dinlemiyorum.’ Anayasada bir hüküm var, diyor ki, ''Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara Cumhurbaşkanı, TBMM dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir.’ Ama bir mahkeme diyor ki ''Ben senin aldığın karara uymuyorum.’ Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?'' sözlerini sarf etti.

''KEŞMEKEŞE DÖNDÜ’
Hükümetin adalet deyince adalet sarayı yapmayı anladığını ifade eden Karamollaoğlu, eğitim politikalarını da eleştirdi: “Eğitim alanına bakıyoruz, keşmekeşe döndü. İktidar altı tane Milli Eğitim Bakanı değiştirdi. Eğitimi sadece binalardan, akıllı tahtalardan, tabletlerden ibaret görüyorsanız siz bu işi anlamamışsınız demektir. Asgari ücrete bakıyoruz. Bugünkü şartlarda çay simit hesabı yapılsa bile yine de yetmiyor. Eğer karın doyurmuyorsa, çocuğunu okutmaya, faturalarını ödemeye, sırtına bir şey almaya yetmiyorsa o ücret, ücret değildir. Yatırım denince parayı toprağa gömmekten başka bir şey bilmiyorlar. Üretime dönük, tarım ve sanayiyi canlandıracak yatırımlara destek vermezseniz olmaz.''

''İSLAM ALEMİ KADAR PARÇALANMIŞ BİR GRUP YOK’
Genel Başkan Karamollaoğlu geçmiş bilinmezse geleceğin planlanamayacağını belirterek, “Bugün İslam âlemi kadar parçalanmış, darmadağın olmuş, kendi problemlerini çözeceğine, düşmanlarının tesiriyle birbiriyle boğuşan başka bir grup yok. Üzerimizdeki planları anlamazsak, onları boşa çıkaracak adımlar atmazsak olmaz. Son 120 yılda dünyada ne değişti, 120 yıl önce ne planlar kuruldu, bunu bilmez isek problemleri çözemeyiz. 1897 yılında Basel’de bir konferans tertip edildi. Orada bir İsrail devleti kurulma kararı alındı. Bunu gerçekleştirebilmek için Osmanlı’nın yıkılması planlandı. 1917 yılında İngiltere tarafından bu kararın destek göreceği bütün dünyaya ilan edildi'' dedi.

"Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz?" haberi, 16 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karamollaoğlu: ABD'den ne bekliyordunuz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  2. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  3. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  4. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  5. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  6. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  7. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
  8. 14:55 Dışişleri Bakanlığı, AB'ye 'Kıbrıs' konusundaki tepkisini dile getirdi
  9. 14:55 Ankara'da Cinsel İstismar Davası: Fiziksel Engelli Kızın Babası Yargılanıyor
  10. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  11. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  12. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  13. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  14. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  15. 13:43 Monica Lewinsky, siber zorbalık konusundaki deneyimlerini paylaşmak için İstanbul'a geliyor
  16. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
  17. 13:42 Son dakika: Bakan Yerlikaya, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu
  18. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  19. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  20. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
Politika Haberleri