Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti'

Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti'

Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekl... Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği düşünülen saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde  gözcülük yaptığı öğrenildi. Karar.com'da...

Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği düşünülen saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde  gözcülük yaptığı öğrenildi. 

Karar.com'da yayımlanan haber şöyle:

Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD'in gerçekleştirdiği belirlendi. KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde  gözcülük yaptığı öğrenildi.

Taksim'i kana bulayan saldırının gerçekleştiği anlarda IŞİD militanı M.Ö'nün güvenlik birimlerince olay bölgesinde sinyali tespit edildi. 

"4 IŞİD üyesinden biri"

Hürriyet'in haberine göre ise Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Tuhaf bağlantı ve iddia: "Eski DHKP-C'li..."

2007 yılında DHKP-C örgütüne üye olmak iddiasıyla gözaltına alındığı açıklanan zanlının bombaları saldırıdan bir gün önce HDP'nin Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına yerleştirdiği duyuruldu.

SAVAŞ YILDIZ KİMDİR?

HDP'ye yönelik çifte bombalı saldırının ardından MİT, Jandarma ve Emniyet tarafından oluşturulan özel ekip, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Olay yeri incelemeleri ve görgü tanıklarından elde edilen bilgileri değerlendiren özel ekip, önce saldırganın eşkali belirlendi. Görgü tanıklarının tarif ettiği eşkal, olay yeri çevresindeki işyeri güvenlik kameralarına da yansıdı. 1.70 boylarında, kısa kollu gömlekli, kumral, siyah sakallı ve orta yaşlı olan kişinin kimliği de kısa sürede saptandı.



SALDIRGANIN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Patlamaların gerçekleştiği parti binalarına taksiyle gelen saldırganın, getirdiği saksı çiçeklerini içeri teslim ettikten sonra bölgeden ayrıldığı belirlendi. Saldırganın zaman ayarlı, parça tesirli bombaları getirdiği taksinin plakası da tespit edildi. Olayın üzerindeki sır perdesini aralayan özel ekip, saldırganın Van doğumlu 32 yaşındaki Savaş Yıldız olduğunu ortaya çıkardı.

HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 4 kişi yaralanırken, patlamaların olduğu binalarda hasar meydana gelmişti.

BOMBACI FARKLI BİR KİMLİK KULLANIYOR!

Türkiye’de 81 ilde aranan dört IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız’ın kimliğini kullandığı ''Hamza Tonbak’ VATAN’a konuştu, ''Bir yıldır benim kimliğim ile sürekli doktora gidip ilaç almış’ dedi

Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye’den giriş yaptıkları belirlenen 1’i yabancı 4 şüphelinin yakalanması için tüm il ve ilçe emniyet müdürlükleri harekete geçti. Teröristlerden 3’ünün “Dokumacılar'' olarak bilinen ve hakkında soruşturma açılan gruba bağlı oldukları belirtildi. Emniyet tarafından bombacıların hem sahte kimlikleri hem de asıl kimlikleri açıklandı. 1993 Adıyaman doğumlu Ömer Deniz Dündar’ın Emre Kaya adına, 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız’ın Hamza Tonbak adına, 1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana’nın Murat Özalp adına ve 1995 Kazakistan doğumlu kadın terörist Walentina S.’nin, Yıldız Bozkurt adına sahte kimlik taşıdıkları belirtildi. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan Savaş Yıldız’ın 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı ortaya çıktı. Savaş Yıldız soğuk algınlığı tedavisi için eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldı. Bu ilaçlar ise 4041287370 T.C. kimlik numarası üzerinden SGK sistemine işlendi.

"Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti'" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar; 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  2. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  3. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  4. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  5. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  6. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  7. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  8. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  9. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  10. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  11. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  12. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  13. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  14. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  15. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  16. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  17. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  18. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  19. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  20. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
Gündem Haberleri