''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önemli iddia: Hürriyet’te yönetim değişikliği

''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önemli iddia: Hürriyet’te yönetim değişikliği

''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önem... AKP iktidarıyla peş peşe krizler yaşayan Doğan Medya Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet'te yönetim değişikliği konuşuluyor. Sedat Ergin'in, yaklaşık 2,5 yıl önce, Ağustos 2014'te getirildiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği...

AKP iktidarıyla peş peşe krizler yaşayan Doğan Medya Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet'te yönetim değişikliği konuşuluyor. Sedat Ergin'in, yaklaşık 2,5 yıl önce, Ağustos 2014'te getirildiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldığı, resmi açıklamanın hazırlandığı belirtiliyor. Aylardır konuşulan sürecin, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın Genelkurmay Başkanlığı'nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren "Karargâh rahatsız" başlıklı kulis haberi üzerine hükümetin sert tepkisi ve hemen ardından başlatılan "cunta" soruşturmasıyla hızlandığı belirtiliyor.

Kulislerde Sedat Ergin'in yerine getirileceği iddia edilen Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'ya herhangi bir görev teklifi yapılmadığı dile getiriliyor.

Gazeteciler.com'da "Hürriyet'in zirvesinde deprem" başlığıyla yayımlanan ve Ergin'in yerine Fikret Bila'nın getirileceği, değişimin perşembe günü yapılacağı iddiasını içeren haber Doğan Grubu'nca yalanlanmadı.

T24'ün başvurduğu Hürriyet kaynakları "Yorum yok" karşılığıyla yetinmekle birlikte, iddiaları yalanlamadılar. Kaynaklar, Ergin'in yerine; Milliyet İstihbarat Şefliği, Milliyet Ankara Temsilciliği ve Genel Yayın Yönetmenliği döneminden beri Aydın Doğan'ın en güvendiği isimlerden olan Fikret Bila'nın getirilmesinin "sürpriz olmayacağını" söylediler.

YALÇINDAĞ YAZIŞMALARIYLA YANSIYAN PLAN

Redhack'in Doğan Medya Grubu Başkanı iken Eylül 2016'da sızdırdığı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yazışmalarında, Sedat Ergin'in Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'nden alınması planı da kamuoyuna yansımıştı. Yalçındağ'a ait olduğu ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la yazışmaları da içerdiği öne sürülen maillerde, Yalçındağ'ın, Sedat Ergin'in yerine Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne Ahmet Hakan'ın getirileceği açıklamaları da yer almıştı.

Aydın Doğan'ın TÜSİAD'ın ilk kadın başkanı olan kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'la evli olan Mehmet Ali Yalçındağ, yazışmaların sızması üzerine Doğan Medya Grubu Başkanlığı'ndan ayrılmış, ancak yayımlananların "e-mail" değil "günlükleri" olduğunu açıklamıştı.

Yalçındağ'ın ayrılmasının ardından, darbe girişimininin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı facetime ile ekrana bağladıktan sonra iktidar çevrelerinde de takdir gören Hande Fırat, Doğan TV Ankara Temsilciliği'nden Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne getirilmişti. 

Fırat'ın tercih edilmesiyle Hürriyet Ankara Temsilciliği'nden alınan Deniz Zeyrek'in de, sızdırılan yazışmalarında Yalçındağ'ın hedef aldığı isimlerden biri olduğu ortaya çıkmıştı.

HÜRRİYET'TEN MİLLİYET'E, MİLLİYET'TEN HÜRRİYET'E

Sedat Ergin'in Hürriyet'teki ilk görevi Washington Temsilciliği olmuştu. Daha sonra Hürriyet Ankara Temsilciliği'ne getirilen Ergin, 2005 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Ergin, Ekim 2000'de Milliyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen Mehmet Y. Yılmaz'ın Hanzade Doğan Boyner ile görüş ayrılığı yaşaması üzerine Nisan 2005'te bıraktığı bu göreve getirildi. Ergin, Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinden yaklaşık 4,5 yıl sonra, 2009 Eylül ayı sonunda alındı.

Milliyet gazetesi Doğan grubu bünyesindeyken yapılan bu operasyonun ardından tekrar Hürriyet'e dönen Ergin, köşe yazarlığını sürdürürken Ağustos 2014'te Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildi. Böylece Ergin, Hürriyet Ankara Temsilciliği görevinde selefi olan Enis Berberoğlu'nun Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevinde halefi oldu. 

ODATV'DEN GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Oda TV’de yer alan habere göre ise Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda oturan Sedat Ergin görevden alındı.

T24’te yer alan habere göre ise kulislerde Sedat Ergin’in yerine getirileceği iddia edilen Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’ya herhangi bir görev teklifi yapılmadığı dile getiriliyor.

"''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önemli iddia: Hürriyet’te yönetim değişikliği" haberi, 27 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan ''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önemli iddia: Hürriyet’te yönetim değişikliği haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Karargah rahatsız’ haberinin ardından önemli iddia: Hürriyet’te yönetim değişikliği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  2. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  3. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  4. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  5. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  6. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  7. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  8. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  9. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  10. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  11. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  12. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  13. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  14. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  15. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  16. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  17. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  18. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  19. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  20. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
Otomotiv Haberleri