Kartal bir tırnağını kaptırdı

Kartal bir tırnağını kaptırdı

Kartal bir tırnağını kaptırdı Ali Kaya Soysal   Dün gece  Beşiktaş, ligin üst sıralarının formda ekibi Kayseri ile deplasmanda karşılaşırken dengeli ve çekişmeli bir maç bekliyordum açıkçası, 1-1 lik sonuç dengeli oldu, ama oyun öyle gerçekleşti...

Ali Kaya Soysal

   Dün gece  Beşiktaş, ligin üst sıralarının formda ekibi Kayseri ile deplasmanda karşılaşırken dengeli ve çekişmeli bir maç bekliyordum açıkçası, 1-1 lik sonuç dengeli oldu, ama oyun öyle gerçekleşti mi acaba?

   Bugün spor sayfalarının maçla ilgili manşetleri "Kartal Türkiye de yok" veya "Beşiktaş içeride yabancı" temelinde atılmış, buna değinmek isterim öncelikle, ..Bu takım, çok değil, daha bir hafta önce Galatasaray derbisini rakibini sürklase eden bir futbol ve 3-0'lık skorla geçerken  içeriye yabancı mıydı,  2 yıl art arda şampiyon olurken, oynadığı futbol taraflı tarafsız her futbolseverin takdirini kazanırken Türkiyede yok muydu?

   Şampiyonlar ligi maçlarından sonra oynanan lig karşılaşmalarında toplam 8 puan kaybedilmesi kastediliyorsa eğer, bunu irdeleyelim o zaman..Söz konusu kayıp puanların tamamı beraberlikler sonucunda oluştu.Sırasıyla içeride Trabzon ve Başakşehir , dışarıdaMalatya ve dün gece Kayseri..Normal lig akışında bu maçların üçer puanla geçileceğinin garantisi ne ölçüdedir?

   Kaldı ki , hem Malatya hem de dünkü Kayseri maçlarında Beşiktaş rakiplerine büyük üstünlük sağladı. Sadece gol alanlarında şansı yaver gitmedi. Diyeceğim şu ki, "Beşiktaş içeriye konsantre olamıyor" tezi belki bir kaç oyuncu için geçerli olabilir, ama temelde yanlıştır..

    Örneğin, dün akşamki maça çıkan ilk on bire bakarsanız hafta içi Leipzig'e karşı oynayan sadece 4 oyuncu vardı, yani Şenol Güneş Kayseri maçına büyük önem verdiğini bu kararıyla tescillemişti zaten.

    Neyse, bu konu anlaşılmıştır herhalde deyip sahanın içine girelim.Beşiktaş, maça arzulu ve baskılı başladı, 8'de Cenk in gollük vuruşunu kaleci Lung kurtardı, 16'da ise sağ kanattan Quaresma'nın getirip al da at diye verdiği pası Oğuzhan kötü bir plaseyle outa gönderdi.Buna karşın Kayseri 31'de ilk atağında Tosiç'in kademe hatasından Umut'la golü buldu, işte bu andan itibaren Kayseri tamamen savunmaya döndü.Daha doğrusu Beşiktaş atakları karşısında skorunda getirdiği psikolojiyle başka çaresi kalmadı.

   38'de Cenk in gollük kafa şutunu Lung un köşeden çıkarmasından sonra  devrenin son dakikasında Umut'un bana göre talihsiz bir pozisyonda topa salladığı ayak darbesi istemdışı Cenk'e attığı tekmeye dönüşmesi sonucu kazanılan penaltıyı aynı futbolcü beraberlik golü olarak ağlara gönderdi.

     İkinci yarının başında Lopez ikinci sarıdan atılınca oyun tek kaleye döndü, aynı beraberlikle biten Malatya ve Akhisar  maçlarında olduğu gibi.Talisca ve Negredo hamleleride gole yetmeyince kaçınılmaz final geldi ve bunun adı "içeriye yabancı" oldu.Ana mesele şu, kapanan takımlara karşı dünyanın heryerinde oynamak, neticeye gitmek zordur.Yapılacak şeyler basittir:Oyunu kanatlara, hatta çizgiye yıkıp yapılacak ortalarla savunmanın dengesini bozmak, ceza sahası içine verkaçlar denemek, şut atmak.Bir silah daha vardır, çalım atma becerisine sahip oyuncularınızı ön plana çıkarmak.Beşiktaş'ın elinde bunların birçoğunu yapabilecek kapasitede Quaresma diye bir yıldız var, ama dün gece çok isteksiz ve güçsüzdü.90 dakika oyunda kalmaması gerekirdi.

     Sonuç olarak kapanan , oyun kurmayı düşünmeyen, vakit geçiren,özetle anti-futbolu tercih eden takımlara cesaret veren beraberlikle bitti maç.Kayseri'nin teknik patronu Romen Sumudica'ya da bir parantez açmak istiyorum bu arada.Bu arkadaş saha içi ve dışındaki tüm aksiyonlarda var maalesef, fair-play uğruna disiplin kurullarının dikkatini çekmek isterim.

   Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki  rakibi  biraz  önce belli oldu,Barcelona'nın bile istemeyeceği Bayern München.Yorumsuz...











 

"Kartal bir tırnağını kaptırdı" haberi, 11 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kartal bir tırnağını kaptırdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kartal bir tırnağını kaptırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  2. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  3. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  4. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  5. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  6. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  7. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  8. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  9. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  10. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  11. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  12. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  13. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  15. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  16. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  17. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  18. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  19. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  20. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
Spor Haberleri