Kartal Toroslarda zirveye kondu

Kartal Toroslarda zirveye kondu

Kartal Toroslarda zirveye kondu Ali Kaya Soysal Bir önceki akşam Fenerbahçe'nin Başakşehir'i yenmesiyle Beşiktaş'a Alanya deplasmanında alacağı bir galibiyetle liderliğe yükselme şansı doğmuştu. Siyah-beyazlılar bu fırsatı iyi değerlendirdiler ve ilk hafta...

Ali Kaya Soysal
 
Bir önceki akşam Fenerbahçe'nin Başakşehir'i yenmesiyle Beşiktaş'a Alanya deplasmanında alacağı bir galibiyetle liderliğe yükselme şansı doğmuştu. Siyah-beyazlılar bu fırsatı iyi değerlendirdiler ve ilk hafta aynı rakip karşısında aldıkları 4-1 lik skoru tekrarlayarak 18. hafta sonunda zirveye yerleştiler.
 
Beşiktaş oyunun başından sonuna kadar rakibine büyük üstünlük kurdu, sahada basmadık yer bırakmadı, çok paslı oyununu zamanlaması çok doğru dikey paslarla süsledi ve  özellikle Quaresma'nın kanat ortaları, travelaları, ramonalarıyla yıldızlaştığı maçta farka gitti.

Buna karşın Alanya takımı bana göre çok haksız Hüseyin Kalpar değişikliğinden sonra altyapı hocasıyla çıktığı maçta rakibine saygı duymak zorunda kaldı. İyi niyetle mücadele etmeye çalıştı, önümüzdeki haftalar için büyük savunma sorunlarıyla 90 dakikayı bitirdi. Göze batan futbolcuları tecrübeli Wagner Love ile kaptan Emre ve Efecan idi. Birazda Guerrier'den söz edebiliriz..
 
13. dakikada Quaresma'nın harika ortasına çok şık bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren Cenk Tosun adeta teknik kadro ve yönetime "santrafor aramanıza gerek yok" diyordu. Ben de aynı fikirdeyim. Aboubakar'ın Afrika'dan dönüşüne az kaldı, kaldı ki takım içinde o pozisyonda oynayabilecek Talisca ve Babel gibi alternatifler de varken ara transferde başka bir golcü aramak maceradan başka bir şey değil. Bence transferi kapatıp Avrupa ve lige konsantre olmak gerekir..
 
 32'de sakatlanan Cenk'in yerine oyuna giren Tolgay'ın 3 dakika sonra attığı nefis ara pasının Babel tarafından şık bir şekilde gole çevrilmesi skoru 2-0'a taşırken Alanya nın "guardını" da kırıyordu. İkinci yarının hemen başında gelen net penaltıyı sahanın yıldızı Quaresma golle sonuçlandırırken gol sevincini hocasıyla paylaşması geçen haftaki çirkin hareketinin özürü anlamındaydı. Hoş bir görüntüydü takımdaşlık adına..
 
Beşiktaş açısından herşey olumlu gider, seyircisi liderliği kutlarken hakem Alper Ulusoy sahneye çıktı ve 52'de Tosiç'in pas hatasından kaynaklanan Alanya atağında önce Guerrier'in Gökhan'a yaptığı faulü görmedi, arkasından ceza alanında bu futbolcunun ayaklarına yatıp topu eliyle çelen Fabricio'nun aleyhine penaltı çaldı.

Wagner durumu 3-1e  getirirken oyun hakemin bu hatalı kararından ötürü kısa bir süre gerildi, bu dakikalarda Guerrier in ikinci sarıdan atılması gerekirdi.

Yani hakemi tebrik etmek gerek, böylesine kolay giden bir maçı kendisi için nasıl  zorlaştırdı, bravo doğrusu!

73'de yine Quaresma'nın korner ortasına Marcelo'nun vurduğu kafa ağlara giderken sahadaki gerginlik sönüyor ve Kartal Toroslarda zirveye konuyordu..
 
90 dakika içinde Cenk ve Gökhan Gönül'ün sakatlıktan ötürü zoraki değişikliklerinden sonra takım içinde tam 4 oyuncunun, Talisca, Babel, Tosic ve Adriano'nun görev yerleri değişti. Bu durum zaten kadro derinliği olan Beşiktaş'ın saha içindeki başka bir avantajının ispatıdır, şampiyonluk yolunda da bana göre diğer rakiplerine göre şansını öne taşımasının ana nedenidir. Ayrıca bu kadroya daha Caner'in katılacağıda  unutulmamalı, tabii başka sakatlıklar olabileceği de....
 
Fabricio'ya da bir parantez açmak istiyorum; hatasız bir 90 dakika oynadı, rakip atakları keserken ceza alanına hakim olması, topu oyuna isabetli sokması, soğukkanlılığı takıma büyük katkı yapıyor. Tüm bunların dışında Marcelo ve birkaç hatalı pas dışında her zamanki gibi Atiba diğer ön plana çıkan futbolculardı.
 
Gecenin başka bir güzelliği ise  Beşiktaş ve Alanya seyircilerinin ortaklaşa attıkları "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve  "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıydı. Geçen hafta Ankara'da Osmanlıspor seyircisinin "densizliğinden" sonra  hadlerini bildirmek adına yüreklerimize biraz su serpti...
 

"Kartal Toroslarda zirveye kondu" haberi, 23 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kartal Toroslarda zirveye kondu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kartal Toroslarda zirveye kondu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  2. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  3. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  4. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  5. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  6. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  7. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  8. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  9. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  10. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  11. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  12. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  13. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  14. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  15. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  16. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  17. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  18. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  19. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  20. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
Spor Haberleri