Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi Krala gitti

Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi Krala gitti

Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi ... ABC GazetesiTSK'daki Fethullahçı subayların darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batılı liderlerin 'geçmiş olsun' ziyareti için Türkiye'ye gelmemesini eleştirmişti. Ancak öte yandan, Erdoğan ve AKP'nin dış...

ABC Gazetesi

TSK'daki Fethullahçı subayların darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batılı liderlerin 'geçmiş olsun' ziyareti için Türkiye'ye gelmemesini eleştirmişti. Ancak öte yandan, Erdoğan ve AKP'nin dış politikada en büyük müttefikleri olan Suudi Arabistan Kralı ve Katar Şeyhi de Erdoğan'ı ziyarete gelmedi.

TÜRKİYE'YE GELMEDİ, SUUDİ KRALINI ZİYARETE GİTTİ

Erdoğan'ın ve AKP'li Dışişleri bakanlarının en çok yurt dışı ziyareti gerçekleştiridkleri ülke olan Katar'ın Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani, darbe girişiminin ardından Erdoğan'a destek ziyaretine gelmek yerine Fas'ta tatil yapan Suudi Kral Salman bin Abdulaziz Al Suud'u ziyarete gitti!

Emir Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani, Fas'ın Tangier kentinde Suudi Kralı'nın konutunda Kral Salman bin Abdulaziz Al Suud ile bir araya geldi . Emir ve Suudi Kralı iki kardeş ülke ve daha fazla geliştirmek ve iki ülke halklarının yararına onları güçlendirmek için yollar arasındaki yakın bağları gözden geçirdi.

İki taraf da , Arap ve uluslararası arenada yer alan konular ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya Katar Emiri beraberindeki heyet üyeleri katıldı .

Suudi tarafta ise Yardımcısı Veliaht Prensi, İkinci Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz ve Şehzadeler ve bakanlar katıldı. Katar Emiri, Suudi Kral tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

emirmeetssaudiking.jpg

İran, ''Suudi Arabistan ve Katar darbeden yana'' demişti

Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin dikkate değer bir iddia iran’dan gelmişti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suudi Arabistan, Katar ve başka ülkelerin Türkiye’deki darbe girişiminin gerçekleşmesinden yana durduğunu ileri sürmüştü.

Kapalı bir parlamento oturumunda yaptığı konuşmada iddiasını dile getiren Zarifi “Bunun üzerine düşünülmesi gerekir'' demişti. İranlı parlamenter Golamrıza Caferzade’nin aktardığına göre, Zarif ayrıca, “Suudilerin Türkiye’deki olaylar karşısındaki duruşuna bakıldığında Suudi Arabistan’ın darbeye dahil olmasının güçlü bir ihtimal olduğu'' iddiasında bulundu. Zarif, İran’ın ilke olarak dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun darbeye karşı olduğunu söyledi ve yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü bildirmişti.

Katar'dan 'darbe girişimiyle ilgili' ilginç iddia

Katar yönetimi, darbe girişiminden yaklaşık 10 gün sonra Türkiye'deki darbe girişiminin Suudi Arabistan ve BAE tarafından bilindiğini savunmuştu.

Katar Savunma Bakanı Halid El-Atiyye, Türkiye'deki kalkışmanın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından bilindiğini ancak Türkiye'ye bilgi verilmediğini söylemişti..
 
Katar Savunma Bakanı Halid El-Atiyye, FETÖ'nün darbe girişiminde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de rolü olduğunu iddia etti. Katarlı Bakan, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin FETÖ'nün darbe girişiminde rolleri olduğunu ve bu sebeple darbe girişiminden sonra sessiz kaldıklarını ifade etti.

El Atiyye, Suud Prenslerinden birisinin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden iki askerin darbe girişiminden haberdar olduklarını ancak Türk yetkililere bu istihbaratı iletmedikleri için sorumlu olduklarını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR KINAMA MESAJI İLE YETİNDİ

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Suudi Arabistan ve Katar'dan cılız kınama mesajları dışında tepki gelmemişti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayımlanan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Türkiye'nin güvenliği, istikrarı ve halkın refahını hedef alan darbe girişiminin endişeyle takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, kardeş Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin püskürtülmesinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve seçilmiş hükümet yönetiminde anayasasal çerçevede işlerin rayına oturmasından memnuniyet duyuyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Öte yandan Katar Şeyhi ise darbe girişimi ile ilgili doğrudan bir açıklama yapmamakla beraber, Katar’daki Turkish Community (Türk Birliği), Katar Dışişleri Bakanlığı ve Commercial Bank of Qatar’in desteğiyle 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan darbe girişimini protesto etmek; Katar Emiri, Hükümeti ve halkına bu süreçte sergiledikleri dayanışmaya teşekkür etmek amacıyla 19 Temmuz’da toplantı düzenlendi.Katılımcıların büyük bölümünün Katar'da görev yapan Türklerin oluşturduğu toplantıda yapılan konuşmalarda Türkiye'ye tam destek verilmişti. Türk katılımcıların dışında toplantıya katılan Ortadoğu'nun en önemli  ailerlerinden Shammer’i Aşireti Lideri Sayin Nawaf Hemoud Al Maghames ; Asiretimiz 1700’li yıllardan, Kut'ül Amare zaferide dahil olmak üzere hep Osmanli’nın ve Türklerin yanında olmuştur ve olmaya sonuna kadar devam edecektir. Türkiye sadece Ortadoğu'nun değil, İslam dünyasının lideridir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Emirimiz Sayın Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’ye bu iki ülkeyi ve milleti tekrardan bir araya getirdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Dualarımız Türkiye ve Türk halkı için diye konuşmuştu.

"Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi Krala gitti" haberi, 07 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi Krala gitti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katar Şeyhi Erdoğan'a değil tatildeki Suudi Krala gitti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Dünya Haberleri