Katılım beklenenin altında kaldı

Katılım beklenenin altında kaldı

Katılım beklenenin altında kaldı Köln'de kapalı hava ve yağmurun eşlik ettiği protestolara katılım beklenenin altına kaldı. Emniyet yetkililerinden verilen bilgilere göre 50 bine kadar yükselebileceği tahmin edilen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) öncülüğünde...

Köln'de kapalı hava ve yağmurun eşlik ettiği protestolara katılım beklenenin altına kaldı. Emniyet yetkililerinden verilen bilgilere göre 50 bine kadar yükselebileceği tahmin edilen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) öncülüğünde planlanan "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"nin katılıcı sayısı 20 binde kaldı.
Canlı video bağlantısına engele tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge canlı video bağlantısı ile katılamadı. "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" çerçevesinde yapılması düşünülen ve Erdoğan'ın dev ekranlardan halka seslenebilmesine ilişkin başvuru cumartesi akşamı Federal Anayasa Mahkemesi'nce reddedilmişti. Mahkemenin kararına Cumhurbaşkanlığı makamından ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten tepki geldi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerci Ömer Çelik Alman Anayasa Mahkemesi'nin Köln'deki miting kararına ilişkin Twitter hesabı üzerinden İngilizce açıklamalarda bulundu. Çelik, "Alman Anayasa Mahkemesi’nin Köln’deki “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'' ile ilgili aldığı karar, ifade özgürlüğü ve demokrasi konusunda atılmış bir geri adımdır. AB’nin demokrasiyi savunma ve darbe tehdidiyle yüzleşen bir üye ülkeye dayanışma göstermedeki başarısızlığını görmek çok üzücü. AB haklı olarak demokrasiye yönelik şimdiye kadarki en ağır saldırı olarak adlandırılan bu saldırıya karşı harekete geçmezse, ne zaman geçecek. Alman Mahkemesi’nin Türkiye Cumhurbaşkanı'nın doğrudan göstericilere seslenmesinin yasaklaması demokratik değerlere tamamen aykırıdır. Bu mahkeme kararı ifade ve toplanma hakkına da aykırıdır. Viyana Havaalanı'ndaki Türkiye seyahatlerini önlemeye yönelik skandal mesaj açıkça düşmanca ve AB değerlerine aykırıdır. Türkiye'ye demokrasi ve değerler üzerine vaaz verenler ortak değerlerimizi korumak ve sağduyuya bağlı kalmak için şimdi AB’nin kendi içine bakmalı." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'daki "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne video konferans yoluyla katılımının engellenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu duyurdu.

Polis farklı grupların yakınlaşmasını engelledi
"Erdoğan karşıtı" gösteriye Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller(Grüne/Bündnis90), Sol Parti(die Linke), Federal Demokrat Parti (FDP)ve Korsanlar'ın gençlik kolları katıldı.
Köln'de zaman zaman farklı gruplar karşı karşıya geldi. Erdoğan karşıtı ve darbeye karşı demokrasi mitingine katılan bazı gruplar arasında sözlü sataşma yaşandı.
Köln'de sol gruplarla eşzamanlı olarak aşırı sağcı Pro NRW de gösteri yaptı. Sol gruplar Köln ana tren istasyonu önünde "hem Erdoğan'ı, hem Pro NRW'yi" protesto etti. Pro NRW ile sol gruplar iki ayrı kalabalık halinde Köln tren istasyonu önünde karşı karşıya geldi. Polis memurları araya girerek grupların birbirine yaklaşmasına engel oldu. Pro NRW göstericilerinin yürümesine izin vermeyen polis memurları, grubu tren istasyonuna doğru yürümeye zorlayarak gösteriyi bitirdi. Polis memurları daha sonra Pro NRW grubunu trene binene kadar takip etti.

"Katılım beklenenin altında kaldı" haberi, 31 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Katılım beklenenin altında kaldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Katılım beklenenin altında kaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  2. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  3. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  4. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  5. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  6. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  7. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  8. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  9. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  10. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  11. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  12. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  13. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  14. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  15. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  16. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  17. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  18. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  19. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  20. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
Dünya Haberleri