Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında etkin rol oynadı

Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında etkin rol oynadı

Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında ... Kayseri’de 1. Komando Tugayı’na yönelik bombalı saldırının, PKK tarafından yapıldığına kesin gözüyle bakılıyor. Kayseri Komando’nun Uzundere bölgesindeki operasyonlarda PKK'nın yüzlerce kayıp verdiği belirtiliyor. Tugayın...

Kayseri’de 1. Komando Tugayı’na yönelik bombalı saldırının, PKK tarafından yapıldığına kesin gözüyle bakılıyor. Kayseri Komando’nun Uzundere bölgesindeki operasyonlarda PKK'nın yüzlerce kayıp verdiği belirtiliyor. 

Tugayın bir taburu ise şu an IŞİD’e yönelik operasyonlar için Suriye’nin El Bab bölgesinde bulunuyor. Beşiktaş saldırısının benzeri dün Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerinin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne gerçekleştirildi. Tugayda görevli askeri personelden alınan bilgiye göre “71'' plakalı “Şahin'' marka bir araç, halk otobüsünü Kayseri’nin hemen doğusundaki Talas ilçesinden sonra takip etmeye başladı.

UZUN SÜRE TAKİP ETTİ

Askeri personel patlama anını ise şöyle tarif etti: “Kayseri’de iki tane kışla var. Bunlar Zincidere ve Köşk kışlası. Patlamanın gerçekleştirildiği yer ise içerisinde Zincidere Kışlası’ndan çarşı iznine çıkan askerleri almış otobüsün, Köşk Kışlası’ndan izne çıkan askerleri alacağı duraktır. Patlama burada gerçekleşiyor. Otobüsü uzun süre takip eden araç, tam durağa gelince otobüsünün önüne kırıyor ve durakta patlayıcıları infilak ettiriyor"

ÇUKURCA'DAN DÖNDÜLER

Kayseri 1. ve Bolu 2. Komando tugayları, PKK terörüne karşı en çetin mücadeleyi veren birlikler olarak biliniyor. Saldırıya uğrayan birliğin en son Hakkâri Çukurca bölgesinde görev yapıyor. Cumhuriyet'in haberine göre, bu bölgedeki taburlar iki hafta önce Kayseri’deki tugaya döndü. Komandoların bu bölgede yürüttüğü operasyonlarda bu yıl içinde 700’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği de öğrenildi.

Ayrıca Kayseri ve diğer batıdaki komando tugaylarındaki askerlerin geçen kış ve bahar ayları boyunca Sur, Yüksekova, Cizre, Nusaybin gibi ilçeler ve Şırnak merkezde yürütülen “Hendek operasyonlarına'' da aktif katıldığı biliniyor. Hemen hemen bütün PKK operasyonlarına katılan ve örgüt ile kırsalda en çok karşı karşıya gelen komandolara “intikam saldırısı'' gerçekleştirildiği değerlendiriliyor.

Kayseri Komando Tugayı’nın bir bölümü ise zaman zaman Irak’ın kuzeyinde de görev yapıyor. Ayrıca tugayın bir taburunun halen IŞİD’e karşı süren harekât kapsamında El Bab’da görevlendirilmek üzere bu bölgeye geçen hafta kaydırılmıştı.

DİĞER TUGAYLAR DA HEDEF Mİ?

PKK ile mücadelede yoğun görev alan Kayseri Komando’nun saldırıya uğramasının ardından terörle mücadelede yoğun görev alan diğer tugaylara yönelik olası eylem beklentisi de gündeme geldi. TSK, uzun süredir subay, astsubay, uzman er ve erbaşlara standart olarak komando eğitimi veriyor. Terörle mücadelede ihtiyacın doğması nedeniyle Kara Kuvvetleri’e bağlı 4 motorlu piyade tugayı geçen yıl komando tugayı olarak dönüştürülmüştü. Bu tugaylardan ikisi terörle mücadele bölgesinde iken ikisi de batı illerinde yer alıyor.

Batı illerindeki tugaylara terörle yoğun olarak mücadele eden birliklerde görevli personel “dinlendirilmek'' amacıyla tayin ediliyor. Ancak Fırat Kalkanı harekâtı nedeniyle batıdaki diğer iki komando tugayının personeli bu harekâta katılıyor.

">

"Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında etkin rol oynadı" haberi, 18 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında etkin rol oynadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayseri komando Tugayı PKK operasyonlarında etkin rol oynadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  2. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  3. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  4. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  5. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  6. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  7. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  8. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  9. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  10. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  11. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  12. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  13. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  14. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  15. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  16. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  17. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  18. 16:54 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran ile ilgili soruları bıraktı
  19. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  20. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
Gündem Haberleri