Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırı

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırı

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomb... Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. TSK, saldırıda 13 askeri...

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. TSK, saldırıda 13 askeri personelin şehit 48 personelin de yaralı olduğunu açıklamıştı. Akşam saatlerinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada bir askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 14'e yükseldiği duyuruldu.

Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER: 9 ŞEHİDİMİZ VAR

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, A Haber canlı yayınında saldırıda resmi olmayan bilgilere göre 9 şehidin olduğunu açıkladı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de CNN Türk'e yeptığı açıklamada “Patlama, hastaneye yakın bir yerde gerçekleşti. Asker ve emniyet, terörün daima hedefindedir. Bu bizi şaşırtmamalı. Üzücü tabi, orada gencecik insanlarımızı kaybettik, 9 civarında şihidimiz var'' dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu : 12'si yoğun bakımda olmak üzere 55 yaralı var. Yaralılardan 6'sının durumu ağır . 8 şehidimizin kimliği belirlendi.
 

HÜLKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde buluynduğuğu otobüse bombalı aracla yapıldı. Geçen hafta Beşiktaş'ta gerçekleşen saldırıya benziyor.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER

OTOBÜSTE ASKERLER VARDI

Otobüsün içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu .

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İHA muhabirinin bildirdiğine göre patlamadan etkilenen otobüste  şehitler de var. Patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

TSK: 13 ŞEHİT, 48 YARALI 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saldırıda 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı. 

TSK'nin açıklaması şöyle:

17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

KAYSERİ VALİSİ: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısıyla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirterek, "Malesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Menfur bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bomba yüklü bir aracı hainler, halk otobüsünün geçişi sırasında patlattılar. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayla ilgili yayın yasağı vardır. Herkesin buna uymasını bekliyoruz. Avrupa’da bir olay olduğu zaman buna uyuluyor, görüntü kirliliği olmuyor. Biz de buna uyalım" dedi.

'KAN İHTİYACI YOK'
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri çok sayıda vatandaşın kan bağışı nedeniyle kendilerine başvurduğunu belirterek, "Kimse endişeye kapılmasın. Elimizde yeteri kadar kan stoku var. Kan ihtiyacımız yok’’ dediler. Bu arada, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine 4’ü ağır 11 yaralı geldiği belirlendi.  Öte yandan İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının Kayseri’ye gelecekleri bildirildi

AKP'Lİ VEKİL: ŞEHİTLERİ SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL

Saldırıyla ilgili açıklama yapan AKP Kayseri milletvekili Sami Dedeoğlu, "Şu ana kadar belli değil ama şehitlerimiz var. Bizi hiçbir zaman bölemeyecekler. Halkımız müsterih olsun. 15-20  yaralımız var. Şehitleri şimdi söylemem doğru değil" dedi.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

DHA MUHABİRİ ANLATTI

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari, "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir araç olduğunu belirtiyor. Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. İddialar bu yönde. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir açıklama yok. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü.

Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan hasta ve hasta ve hasta yakınlarının da '' dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Saldırı ile ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirildi.

3 BAKAN İNCELEME YAPTI
Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti. Burada bakanlar ile vali, terör saldırısını görüştü.

HALKTAN TERÖRE TEPKİ
Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde tekbir getirdi. Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti.

GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR SALDIRIYI GÖRÜŞTÜ
Kayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı. 

MEYDANDA PROTESTO GÖSTERİLERİ
Güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet meydanına gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, 'Kana kan, intikam, intikam', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'İdam isteriz' sloganları attı. 

Katılanlarla birlikte sayının 1000'e ulaştığı kalabalık, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı HDP Kayseri il binasını taşladı.

OLAYIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI 
Bu arada 13 askerin şehit olduğu 55 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Teröristlerin bomba yükleyip patlattığı hafif ticari aracın dün Şanlıurfa’dan çalındığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın dün saat 23.30'da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı İlçesi'nden geçerek, kent merkezine geldiği belirlendi.

TERÖRİST PARÇALANDI 
Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi. 

Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

ERDOĞAN, AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonrası Genelkurmay Başaknı Hulusi Akar ile görüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kayseri'ye gelerek inceleme yapacak. Ardından açıklama yapması bekleniyor.

ŞEHİT SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti.

2012 YILINDA PINARBAŞI'NDA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Kayseri'de 2012 yılında Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne önce silahlı saldırı olarak sonra da intihar saldırısı düzenlenmişti. PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki saldırganın yanı sıra biri polis biri ise sivil olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirmişti.

">

"Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırı" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri