Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yineledi

Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yineledi

Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yine... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler toplantısına katılmak için gittiği İzmir'de önce  CHP'li ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler toplantısına katılmak için gittiği İzmir'de önce  CHP'li ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Alattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Genel Başkan Yardımcılarının katıldığ toplantıda Kılıçdaroğlu, CHP'nin 30 ilçe başkanından partisinin ilçedeki örgütlenme, üyelik ve diğer sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu'nun seçim olmasa da çalışmalara devam etmelerini istediği öğrenildi. Daha sonra ise  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 yeni yolcu gemisinden sonra sipariş verdiği 3 arabalı yolcu gemisinden ikincisini de körfezle buluşturma törenine katıldı. Görevi başında yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın adı verilen yeni araba vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle Üçkuyular İskelesinde hizmete alındı. Törene CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Ahmet Piriştina'nın eşi Mine Piriştina, oğlu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi, kızı Zeynep Piriştina, ilçe belediye başkanları, CHP İlçe başkanları ve partililer katıldı.

kemalkayserili3.jpg

SİYASİ İKTİDARI ORTADOĞU BATAKLIĞI KONUSUNDA UYARDIM
CHP Genel Başkaın Kemal Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada AKP Hükümeti'nin Suriyeli göçmenler politikası ve yeni Anayasa ile ilgili yaklaşımını eleştirdi. İzmir'in Suriyelilerin son dönemde Avrupa'ya geçiş kapısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Basmane semtinden geçerken Suriyeliler gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Burası büyük insanlık dramlarının yaşandığı bir bölge oldu. Sahile vuran çocuk cesetleri, ölümü göze alarak modern dünyaya gitmek isteyen Suriyeliler, Pakistanlılar, Afganistanlılar var. Siyasi iktidarı defalarca Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına sürüklememeleri, ülkeye hayır getirmeyeceği konusunda uyardım" dedi

kemal-kayserili4.jpg
ATATÜRK VE İSMET PAŞA ÖRNEĞİ
Ortadoğu konusunda siyasi iktidara bir örnek de verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk ve İsmet Paşa'nın uzun süre Libya, Filistin ve Yemen'de görev yaptığını, Ortadoğu'yu çok iyi bildikleri için genç Türkiye Cumhuriyeti'ni kurunca Ortadoğu'nun iç işlerine asla dokunmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Arap dünyası ile iyi geçindiler. Orada demokrasi yok, demokrasi götüreceğim diye özel çaba göstermediler. Saygı duydular. Arap dünyası da Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ü örnek aldı. Kendi ülkelerinde cumhuriyetleri kurdular. Arap ülkeleri Türkiye'ye özendi. Bunlar geldiler, Türkiye Orta Doğu bataklığına sürüklendi" dedi.

kemalkayseriiki.jpg

6 MİLYARI BİZ VERELİM ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Bugün 2.5 milyon göçmenin Türkiye'den Batı'ya geçmemesi için pazarlıklar yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: "Ayıp olan, bir insanın yaşıma para bağlamında pazarlık konusu olamaz. Sayın Ahmet Davutoğlu, Avrupa'ya giden Suriyeliler ülkemizde kalsın, 3 milyar euro alacak. Birisi de 'parayı almadan' sakın gelme diyor. Sanki adam başbakan değil de kaçak sarayda oturan zatın tahsildar memuru. Böyle bir anlayış olamaz. Kabul etmiyoruz. Batılılar bize '3 milyar euro verelim Suriyeliler, Pakistanlılar, Afganistanlıları burada tutun. Sonra 3 milyar euro daha veririz' diyor. Biz de diyoruz ki ' 6 milyar euro'yu biz ödeyelim, onların tamam sizde kalsın' diyoruz." 

HİÇBİR KAYSERİ BU ANLAŞMANIN ALTINA İMZA ATMAZ
AB Temel Haklar bildirgesinde göçmenlerin hayatının pazarlık konusu yapılamayacağının, insan hayatının pazarlık konusu yapılamayacağının yazılı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bunlar pazarlık konusu yaptılar. Buna 'Kayseri pazarlığı' diyorlar. Kayserililerden özür diliyorum. Ama Kayserililerin hiçbiri bunun altına imza atmaz. Zeki insanlardır. Neyin karlı olduğunu bilirler. Avrupalılar gönderdikleri göçmen Suriyelilerin karşılığında Türkiye'den göçmen seçecekler. Eğitimli, okumuş göçmenleri seçecekler. Türkiye tampon ülke mi? Yol geçen hanı mı? Yasaları yok mu? Uluslararası anlaşmalara aykırı sözleşmelere atılan imzaları kabul edemeyiz. Herkes aklını başın almalı. Yarın Suriyeliler burada kalırsa ne olacak?" diye konuştu. 
Hem siyasi iktidara, hem de Avrupalılara iyi niyetle Suriye'de savaşın bir önce sona ermesi gerektiğini, Avrupa'nın üzerine düşeni yapması gerektiğini söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Avrupalılara 'bunun için de elinizi cebinize atmanız gerekir. Suriye yeniden yaşanılacak ülke haline gelmeli. Daha sonra da Suriyelileri hep beraber kendi ülkelerine gönderebiliriz' dedim. Bizim düşüncemiz budur. Ancak, yine Avrupa'ya gelenleri göndereceklerini söylediler. Peki Suriyelileri anladık. Pakistan ve Afganistanlıları niye bizim ülkemize gönderiyorsunuz? Kaçak sarayda oturan zat da 'Beni kızdırmayın. Uçağa otobüse binidir Avrupa'ya gönderirim' diyor. Şimdi de 'insan hayatı pazarlık konusu olur mu' diyorlar. Asıl sen pazarlık konusu yapıyorsun. Umarım Türkiye bu badireyi atlatır. Suriye'de barışın olması, Suriyelilerin kendi topraklarına güven içinde gitmeler en büyük arzumuzdur" ifadelerini kullandı.
İLK DÖRT MADDE VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Anayası ve Anayasa komisyonu tartışmasıyla ilgili de konuştu. Son dönemlerde bir anayasa tartışması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'ye "Gelin yeni bir Anayasa yapalım" çağrısı yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu "Kendilerine net ve açık şekilde, mektup da göndererek, eğer bir anayasa çalışması yapılacaksa şartlarımız olduğunu söyledik. İlk dört madde bizim için tartışılmazdır. Hasan Tahsinlerin iradesiyle oluşmuş maddelerdir. 'Bu ülkeyi kuranların kurucu iradesine dokundurturmayız' dedik. Başkanlık sistemin kabul etmiyoruz. Parlamenter sistemi güçlendirilecekse masaya oturacağımızı söyledik. Şimdi gelmiş koşul öne sürmememizi Anayasa'nın tamamının yeniden yazacaklarını söylüyorlar" dedi.
DAVUTOĞLU İLK DÖRT MADDESİNİN NESİNİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ
Kılıçdaroğlu, konuşmasının bu bölümünde eline anayasa kitapçığını aldı. İlk dört maddeyi okumak istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "İlk madde 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir". Bunun nesini değiştirecekler. Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Gurur duyuyoruz. Birisinin kulu kölesi değil insanlar" dedi. İkinci maddeyi okuyan Kılıçdaroğlu "Cumhuriyet'in nitelikleri. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bunun nesini değiştirceksin! 3. Madde. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Dördüncü madde ilk üç maddeyle ilgili değişilik önergesi verilemeyeceğidir" dedi. CHP'ye hiç bir koşul ileri sürmemelerini, Anayasa yeniden yazacaklarının söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na İzmir'den açık ve net çağrı yapıyorum. İlk dört maddenin nesini değiştireceksiniz? Çıkın şu millete anlatın. Ben de anlayayım. İzmirlileri size şöyle bir güvence veriyorum. Parlamento da tek bir CHP'li bile kalsa bu değişiklerin hiçbirini parlamentodan geçiremeyecekler. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu size olan inancımızdan kaynaklanıyor. Bu millete güveniyoruz" dedi.
Siyasal düşünceler farklı da olsa Türkiye'de birlikte bir yaşam olduğunu, ortak paydalarda buluşulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu demokratik, sosyal hukuk devleti ve Atatürk milliyetçiliğinin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda, Kurtuluş savaşında mücadele veren her etnik kökenden yurttaşın onur belgesi olduğunu belirtti.

DUTLARALTI KAHVESİ'NE GEÇTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler toplantısına katılmak için Seferihisar ilçesine geçti. Yol boyunca iki kez önü vatandaşlarca kesilen Kılıçdaroğlu, ayaküstü sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisini coşkuyla bekleyen ilçe halkını selamlayıp Dutlaraltı kahvesine geçti. Burada kadınların kendisi için hazırladığı börek ve sarmadan tadan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadınların yaptığı yemek geldi, ama erkekler bir çay getiremedi" sözleriyle, kadın partililerle sohbet etti. 
KADINLARA DAHA AKTİF OLMALI
Kahvehane önünde toplanan vatandaşlara seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede inancı, kimliği, ne olursa olsun herkesin huzur içinde yaşayabileceğini de vurguladı.Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: "Biz Cumhuriyet tarihinde bunu gösterdik. Bundan sonra da bizleri ayrıştırmak isteyen olabilir. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Kardeşçe, dostça birlikte yaşayacağız. Güneydoğu'daki olayları görüyorsunuz. Ben de görüyorum. Oraya milletvekillerimizi gönderiyoruz. Raporlar sunuyorlar. Onlar da bire bir tanık oluyorlar. Televizyonların altında geçen Türkçe yazıları çıkartın Arapça koyun dersiniz ki bu manzara Suriye'de yaşanıyor. Kendimize şunu sormamız lazım. Ne oldu da Türkiye bu hale geldi. 2002 yılında iktidar oldukları zaman terör yoktu. Şimdi tam bir terör batağı içinde. PKK yetmedi IŞİD başımıza bela oldu. Bunları kim yaptı, bunlarını sorumlusu kim? Bu ülkeyi yönetenler" dedi. Askerin geçmişteki operasyon isteklerine valililerin izin vermediğini de savunan Kılıçdaroğlu , "Şehirler silah deposu haline geldi. 100 günden beri küçük ilçeyi temizleyemediler. 100 gündür. Yüzlerce şehidimiz geldi. Bu terör örgütüne dokunmayın dilenler kimlerdir? Oraya askeri göndermeyenler kimlerdir? Hepimizin düşünmesi lazım. Her insanı seviyoruz. Bütün insanlarla kucaklaşmak istiyoruz. Hangi bölgede yaşarsa yaşasın. Çanakkale'de savaşırken aramızda ayrılık gayrılık mı vardı? Dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Güzel bağımsız Türkiye'yi beraber kurdular. Neden bu kavga? Neden bu ayrılık? Neden birilerinin maşası olmaya başladı birileri? Bunların tamamını bitireceğiz." 
ÜÇÜNCÜ SINIF KADROLARLA ÜLKE YÖNETİLMEZ 
Üçüncü sınıf bir kadronun Türkiye'nin sorunlarını çözemeyeceğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorunları çözecek tek parti CHP'dir. Doğudaki kardeşlerimize sesleniyorum. Sorunlarını çözecek tek parti CHP'dir. Hiçbir ayrım yapmadan 78 milyon yurttaşı kucaklıyoruz. Gelin beraber birlik olalım. Güzel Türkiye'de yaşayalım. Birilerinin ekmeğine yağ sürmeyelim. Sorunlarımız var, akılla çözelim. Elde silahla kavgayla sorun çözülmez. Akılla mantıkla çözülür. 7 Hazirandan sonra 'bizi tek başına iktidara getirmediniz bunlar oldu' dediler. Tek başına iktidar oldular, sorunu çözdüler mi? Hergün şehitlerimiz geliyor. Bunlar sorun çözemez. Bir iktidar sorun haline gelmişse sorunu çözemez. AKP, sorun çözemez yeni sorunlar yaratır" dedi. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve süt üreticisinin de sorunları olduğunu, Türkiye'nin kendi sorunlarını çözecek yetenek ve kapasitede olduğunu söyledi.

"Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yineledi" haberi, 12 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yineledi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu '6 milyar' çağrısını yineledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  2. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  3. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  4. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  5. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  6. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  7. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  8. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  9. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  10. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  11. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  12. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  13. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  14. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  15. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  16. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  17. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  18. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  19. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  20. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
Politika Haberleri