Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar ruhlular da yargılansın

Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar ruhlular da yargılansın

Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimini, “Kimden gelirse gelsin, darbe bu ülkeye ihanettir. Hükümet, darbe girişimini kullanarak ya da bahane ederek, bir sivil darbeye girişirse o gecenin tüm sorumluluğu üzerine...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimini, “Kimden gelirse gelsin, darbe bu ülkeye ihanettir. Hükümet, darbe girişimini kullanarak ya da bahane ederek, bir sivil darbeye girişirse o gecenin tüm sorumluluğu üzerine kalır. Bu darbe girişimini fırsatbilip hukuku askıya almak, demokrasiyi terketmek, özgürlükleri kısıtlamak, muhalif basının üzerine baskı kabul edilemez. AKP kendi tarihinin en büyük sınavı ile karşı karşıya. Sertliğe ve baskıya devam edilirse ülke felakete sürüklenir'' dedi. Kılıçdaroğlu, linç edilen ve kıyafetleri çıkartılmış asker görüntülerini de eleştirerek “Bunlar darbeye hizmettir'' tepkisini gösterdi. CHP, darbe girişimi karşısında MYK, Parti Meclisi ve milletvekillerini Genel Merkez’de olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı sonrası konuşma yapan Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi: 

ERLERE SAHİP ÇIKILACAK

“Darbecilerin değil ama darbe için kullanıldığını bilmeyen, tatbikat için gittiğini zanneden günahsız, yoksul Mehmetçiğin cenazelerine ve ailelerine sahip çıkacağız. Yoksul günahsız Anadolu çocuklarını vahşice linç eden canavar ruhlular da aynı darbeye teşekkül edenler gibi yargılanmalıdır. Günahsız askere düşmanlık eden, ancak düşmanın askeri olur.

ASKERE KIRBAÇ, KÜFÜR

Bu ordu hepimize lazım. Bu orduyu, çıplak asker görüntüleri ile linç edilen ve kırbaçlanan, küfür ve hakaret edilen asker görüntüleri ile itibarsızlaştırmak,  haksızlıktır, darbecilere hizmet etmek olur. Yoksul ve günahsız vatan görevi yapan erimizi itibarsızlaştırmak,  istenmeyen amaçlara hizmet eder.

MİLETVEKİLLİRİMİZİ ALNINDAN ÖPÜYORUM

Herkesten önce parlamentoya gidip canı pahasına sahip çıkan, kapalı olan Genel Kurulu açtıran milletvekillerimizin alnından öpüyorum. Onlar çok önemli görev yapmışlardır, onlar kahramandır. Onlar bombardıman altında Meclis’i terketmediler. Hem parlamentoya hem de demokrasiye sahip çıktılar, onlarla gurur duyuyorum.

BASKI FELAKET GETİRİR

Darbe ile mücadele etmenin yolu baskıyı değil, demokrasiyi artırmak, hukuku güçlendirmektir. Çatışma dilini terkederek herkesi kucaklamaktır. Bu olay bize gösterdi ki artık, parlamento ve ülke uzlaşı ile yönetilmelidir. AKP kendi tarihinin en büyük sınavı ile karşı karşıya. Sertliğe ve baskıya devam edilirse ülke felakete sürüklenir.  

SİVİL DARBE ENDİŞESİ

15 Temmuz’da kimin ne yaptığı er geç ortaya çıkacaktır. Hükümet darbe girişimini kullanarak ya da bahane ederek, bir sivil darbeye girişirse o gecenin tüm sorumluluğu üzerine kalır. Askere, yargıya, basına karşı bir cadı avına düşünürse o darbenin sorumlusunun AKP olduğu açığa çıkar. Özellikle muhalif basına karşı yapılan baskılar asla kabul edilemez, bunun karşısında dururuz.''

"Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar ruhlular da yargılansın" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar ruhlular da yargılansın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Askeri linç eden canavar ruhlular da yargılansın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  3. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  4. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  5. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  6. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  7. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  8. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  9. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  10. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  11. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  12. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  13. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  14. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  15. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  16. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  17. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  18. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  19. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  20. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
Politika Haberleri