Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu

Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu

Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na... HDP’nin dokunulmazlıklarla ilgili değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasına ilişkin teklifine Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerini uyararak, “HDP’nin başvurusuna imza vereni partiden atarım'' restini çektiği öğrenildi. Parti...

HDP’nin dokunulmazlıklarla ilgili değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasına ilişkin teklifine Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerini uyararak, “HDP’nin başvurusuna imza vereni partiden atarım'' restini çektiği öğrenildi.
 
Parti olarak değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyeceklerinin de altını kalın çizgilerle çizen Kılıçdaroğlu’nun, “Ancak fezlekesi olan arkadaşlar Anayasa Mahkemesi’ne bireysel olarak başvuru haklarını kullanabilirler. Başvuru için hukukçu arkadaşlarımız dilekçe hazırlıyorlar. Bu konuda o arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz'' dediği bildirildi.

BAYKAL’A SAHİP ÇIKTI
İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, 7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis Başkanlığı yarışına katılan eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın adaylıktan çekilmemesini eleştirerek, “Bugün yaşanan tablonun sorumlusu'' olarak ilan etmesine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanlığı seçiminde Sayın Baykal’ın bir günahı yok. Hatta kendisi bana çekilmek istediğini aktardı. Ancak biz HDP’yi MHP’nin adayına destek vermesi konusunda ikna edemedik. Kaldı ki o zaman MHP Genel Başkanı’na başbakanlık teklifinde de bulundum. Ancak kabul etmedi. O zaman Meclis Başkanı HDP’nin, Hükümet ise MHP’nin tutumu yüzünden kurulamadı. Yoksa Deniz Bey’in bir suçu yok'' ifadesini kullandığı öğrenildi.

İNCE’YE MİTİNG ELEŞTİRİSİ
Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Balıkesir’de düzenlediği “Laiklik ve Demokrasi Mitingini'' de eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Partinin kurumsal kimliğinin dışında miting yapılması doğru değil. Bundan sonra bu tür hareketlere izin vermeyeceğiz. Miting yapılacaksa parti kimliği altında yapılır'' uyarısında bulunduğu belirtildi.

Partide değişim ve olağanüstü kurultay çağrılarına da meydan okuyan Kılıçdaroğlu’nun, “Daha yeni kurultay yaptık. Orada kimse aday olmadı. Şimdi böyle bir taleple ortaya çıkmaları kabul edilemez bir davranıştır. Eğer gerçekten bu yönde bir talepleri varsa meydan meydan gezmelerine gerek yok. Tüzüğün belirlediği oranda imzayı toplasınlar, hemen kurultayı toplarız. Eğer kurultay için gerekli olan yüzde 10 imza şartı yüksek diyorlarsa, ben düşürmeye hazırım'' çağrısında bulunduğu öğrenildi.
 
GEZMEK VE TV’YE ÇIKMAK İZNE TABİ OLACAK
Bazı milletvekillerin ve PM üyelerinin, yurt gezilerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bazı arkadaşlar ön seçimden geldiklerini belirtiyorlar. Ön seçimden gelmeleri disiplinsiz davranmalarına gerekçe olamaz. Kaldı ki bundan sonra bu arkadaşları ön seçime sokmayız. Böyle bir yetkimiz de var. Bundan sonra partiden izin almadan kimse gezmeyecek. Milletvekili arkadaşlar, Grup Başkanvekillerinden izin almadan televizyonlara çıkmayacak'' yasağını da getirdi.

Kaynak: Düzgün Haber

"Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu" haberi, 22 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  2. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  3. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  4. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  5. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  6. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  7. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  8. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  9. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  10. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  11. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  12. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  13. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  14. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  15. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  16. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  17. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  18. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  19. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  20. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
Politika Haberleri