Kemal Kurkut dosyası adli tıpta

Kemal Kurkut dosyası adli tıpta

Kemal Kurkut dosyası adli tıpta Diyarbakır’da geçen yılki Nevruz’da vurulan Kemal Kurkut’un hangi silahtan ateşlenen mermiyle can verdiğinin öğrenilmesi için dosya adli tıp kurumuna gönderildi.Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Diyarbakır’da 21 Mart...

Diyarbakır’da geçen yılki Nevruz’da vurulan Kemal Kurkut’un hangi silahtan ateşlenen mermiyle can verdiğinin öğrenilmesi için dosya adli tıp kurumuna gönderildi.

Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Diyarbakır’da 21 Mart 2017’de Nevruz alanına polis bariyerlerini aşarak elinde bıçakla koşarken polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Olayın ardından polis Y.Ş.’ye ''olası kastla adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Görevini sürdüren polis tutuksuz yargılanıyor.

Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına polis Y.Ş., Kurkut’un annesi Sevcan, ağabeyi Cihan Kurkut ve taraf avukatları katıldı.

Kemal Kurkut’un olay günü elinde olan bıçağı aldığı kasabın işletmecisi Şenol Bilen, duruşmada tanık olarak dinlendi.

Kurkut’un müşteri gibi kasaba girdiğini ve tokalaştıklarını anlatan Bilen şunları söyledi: “Arkamı döndüğümde tezgahtaki bıçağı alıp kaçtı. Kavga edeceğini düşünerek kendisini tuttum ancak elimden kaçtı. Çok sakin şekilde içeri girdi. Polisler iş yerimin 600-700 metre ilerisinde bekliyorlardı. Çocuk kaçtıktan sonra ben 155’i arayarak iş yerimden bıçak çalındığını söyledim. Orada güvenlik önlemi alan polislere de sözlü ilettim. Çocuk geldiğinde üstünde montu ve sırtında çantası vardı. Bıçak alıp, kaçtıktan sonra bir polis memuru, çocuğun peşinden koştu. Ayrıca bir polis aracı da peşlerinden gitti.''

"BU NASIL BİR ADALETTİR?"

Kemal Kurkut’un annesi Sevcan Kurkut ise ağlayarak şunları kaydetti: “Bu nasıl bir adalettir? Kemal ne yaptı, suçu neydi? Kemal’i yargısız sorgusuz vurdular. Katil kimse cezasını Allah’tan bulsun. Ben Allah’a havale ettim. Kemal’in günahı, benim günahım neydi? Kemal öksüz büyüdü. Kemal ne yaptı? O zalim, o katil Allah’tan bulsun.''

Söz hakkı verilen Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir de vurulma anına ait görüntülerin mahkeme heyetince izlenmesini istedi.

Bir dakikalık görüntünün izlenmesinin ardından Baydemir şunları söyledi: “Sanığın silahı nereye doğru ateşlediğine dair tüm beyanlarını yalanlayan görüntüler mevcuttur. Kemal Kurkut öldürülmeden de durdurulabilirdi. Nevruz alanına giden herkes tacizkar, sözlü ve fiili, insanı canından bezdiren bir muameleye tabi tutuluyor. Kemal Kurkut, 10 Ekim gar katliamında etrafında insanların öldürüldüğünü gören bir çocuktur. Bir süre psikiyatri tedavi görmesinin sebebi de budur. Öldürmeden yakalama imkanı vardır. Görüntüde görüldüğü üzere sanık, direkt maktule karşı çok alakasız bir yerde bulunan sanık dümdüz bir şekilde hedef gözeterek silahını ateşlemiştir. Dolayısıyla öldürme kastı ile hareket ettiği açıktır. Bu nedenle sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz.''

"AYAĞINI HEDEF ALDIM"

Sanık polis memuru Y.Ş. ise vurulma anı olarak belirtilen fotoğrafta, polis noktasında maktule doğru silahı ateşleyen kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Y.Ş. şu savunmayı yaptı: “Olay anında arkamdan ateş eden bir kişi daha vardı. O polisin namlusu da hareket ediyor. Ben yalan beyanda bulunmadım. Ben çukur bir alandayım ve bu nedenle elimin havada olması çok doğaldır. Ben sanığın ayağına doğru hedef almıştım. Ayrıca hedef alarak ateş etseydim maktulün vücudundan mermi çekirdeği çıkması gerekirdi. Oysa çıkan, seken bir mermi parçasıdır. Elinde bıçak olan hiç kimse güvenlik alanına giremez. Oradaki tüm görevliler ''Dur’ ihtarında ve ikaz atışında bulundu. Maktul, protokol alanından girmeye çalışmıştır.''

Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek Kurkut’un vurulmasına neden olması muhtemel atışın nereden yapıldığına dair rapor aldırılmasına karar verdi.

Heyet, olayın oluş şeklini İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen rapor için dosyanın gönderilmemiş olmasını, delillerin tam olarak toplanmamış olmasını dikkate alarak sanığın tutuklanmasına ilişkin talebi reddetti.

Duruşma ertelendi.

"Kemal Kurkut dosyası adli tıpta" haberi, 26 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kemal Kurkut dosyası adli tıpta haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kurkut dosyası adli tıpta 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri