KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli

KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli

KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli İstanbul Valiliği önüne bir araya gelen, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) çalışanların kamudan ihraç edilmesini protesto...

İstanbul Valiliği önüne bir araya gelen, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) çalışanların kamudan ihraç edilmesini protesto etti. İşlerine geri dönmek için topladıkları imzaları valiliğe vermek isteyen KESK üyeleri, polisin tüm engellemelerine rağmen imzaları valiliğe ulaştırdılar. Basın açıklaması yapan emekçiler, işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini vurguladılar. Basın açıklamasına izin vermeyen polis, KESK'lilere saldırarak BES 1 No'lu şube başkanı Dursun Doğan'ı gözaltına almak istedi, "arkadaşımız dönene ve imzalarımızı Valilik'e teslim edene kadar buradayız" diyen kamu emekçileri polis barikatı önünde oturma eylemi başlattı. KESK üyelerinin direnişi sonucu gözaltına alınmak istenen Doğan serbest bırakıldı. "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır! İşimizi geri alacağız" pankartının açıldığı eylemde sık sık "AKP gidecek biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı.

''KORKMANIZ GEREKEN BİZ DEĞİL SİZİ AÇLIĞA MAHKUM EDENLER’ 

Evrensel'in haberine göre gözaltına alınmak istenen KESK üyesi Dursun Doğan şunları kaydetti: "Bizler AKP'nin politikalarını kabul etmediğimiz için ihraç edildik. Emekçiler birçok yerde direniyor, AKP'nin yaptığı zorbalıktır, faşizmdir. Bizler buraya kolay gelmedik, alnımızın teriyle buraya geldik, torpilsiz kendi emeğimizle buradayız. Bizlerin haklı, meşru talebimizden korkuyorlar, biz demokratik mücadele yürütüyoruz. Korkmanız gereken; sizi açlığa mahkum edenlerdir. Biz kazanana kadar direneceğiz."

Emekçilerin direnişinin kazanımıyla 3 kişilik heyet ile Valilik'e toplanan imzaları vermeye gidip dönene kadar KESK üyeleri, şarkılarla, şiirlerle oturma eylemini sürdürdü.

''KHK’YA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Valilik görüşmesini gerçekleştiren heyetten Mehmet Sarı, kendilerinin haftalardır direndiklerini, seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi, "Vali ile görüşmedik ama vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile görüştük, derdimizi anlattık. Neden ihraç edildiğimizi öğrenmek istediğimizi; haksız, hukuksuz ihracı kabul etmediğimizi söyledik. Bununla ilgileneceklerini söylediler. 30'un üzerinde canına kıyan insanları nasıl iade edeceklerini sorduk, cevap alamadık. KHK'ye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, haklıyız kazanacağız" şeklinde konuştu.

''ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Basın açıklamasını okuyan Necla Turgut, FETÖ ile mücadele adı altında birçok KESK üyesinin ihraç edildiğini hatırlattı, iktidarın asıl hedefinin muhalifler olduğunu vurguladı, iktidarın temel hedefinin tüm toplumu tek adam iktidarına biat eden kullara dönüştürmek olduğunu ifade etti. KESK olarak toplum için mücadele ettiklerini işaret eden Turgut, "Bunun için en başından beri emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduk. Bugün de, 15 Temmuz sonrasında KESK'i 'darbe destekçisi' olarak itham edemeyeceklerini bilenler yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi bir 'suç' gibi göstermektedir" ifadeleri kullandı. Kendilerinin sendikal hak ve özgürlükleri kullandıklarını ve bunun bir "suç" olamayacağının altını çizen Turgut, ihraç edilen kamu emekçilerinin KESK'in onuru olduğunu belirtti, KESK üyelerinin ihraç edilme nedenlerinin; demokrasi ve barış mücadelesi arasında köprüler kurmalarına duyulan kin olduğuna dikkat çekti. "Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Turgut, sözlerine şu şekilde devam etti: "Darbe fırsatçılığı yaparak ülkeyi kendi siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda 'tek adam yönetimi' ile yönetmek isteyenlere, Anayasa değişikliği referandumunda güçlü bir HAYIR" denilmesi, faşizme karşı bir güçlü itiraz ve mücadelemizi yükseltmek için bir adım olacaktır. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Tüm bu antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz." Eylem açıklamanın ardından atılan sloganlarla son buldu. 

"KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli" haberi, 30 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KESK'in valilik önündeki eylemine polis engeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  2. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  3. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  4. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  5. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  6. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  7. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  8. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  9. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  10. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  11. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  12. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  13. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  14. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  15. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  16. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  17. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  18. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  19. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  20. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
Gündem Haberleri