KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret

KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret

KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret Düzce'de 6 yıldır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Mimar Alev Şahin'e TMMOB'li meslektaşları dayanışma ziyareti düzenledi. Şahin, KHK ile ihraç...

Düzce'de 6 yıldır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Mimar Alev Şahin'e TMMOB'li meslektaşları dayanışma ziyareti düzenledi. 

Şahin, KHK ile ihraç edilmesinin ardından geçtiğimiz ay Düzce'de kent meydanında direnişe başlamıştı. 

İleri’nin aktardığına göre Şahin'in direnişine destek vermek için dayanışma ziyaretinde bulunan mimarlar, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Yapılan basın açıklamasında, "Meslektaşı olmaktan onur duyduğumuz mimar Alev Şahin’i ve olağanüstü halin yarattığı bu kasvetli ortamda içimizi ısıtan direnişini selamlaya İstanbul’dan geldik. İşini, ekmeğini, mesleğini geri kazanmak için başlattığı direnişinin 21. gününde yalnız olmadığını göstermek istedik. İhraç gerekçesi ile ilgili kendisiyle görüşmekten aciz idarecilere inat, biz meslektaşımıza kefiliz demeye geldik!" ifadeleri kullanıldı. 

Yapılan açıklama şu şekilde:

KHK VARSA DİRENİŞ DE VAR!

Kamuda olağanüstü hal koşullarında hız verilen tasfiye dalgaları, KHK’lar aracılığıyla yargısız infaz biçiminde sürdürülüyor. Hiç bir ön soruşturma açma ihtiyacı dahi gütmeden, alelacele ihraç edilen çalışanlar, özlük hakları ellerinden alınarak ve hukuk yolu kapatılmış bir şekilde adeta toplumun önüne linç edilmeleri için atılıyor. Gece yarıları açıklanan listelerle sürdürülen tasfiye operasyonunda artık konunun muhtabına tebligat yapmaya dahi ihtiyaç duyulmuyor. İktidarın çokça kullandığı torba yasa mantığındaki KHK’lara darbecileri uzaklaştırma gibi bir kılıf giydirilmiş olsa da, asıl amacın muhalif unsurların tasfiyesi olduğu ortada.

Meslektaşımız Alev Şahin de müteahhitin insafına bırakılan şantiyeleri denetlediği, hakedişlerde usülsüzlüklere karşı çıktığı, suya dönmüş betonların inşaatlara dökülmesine izin vermediği için önce yöneticilerinin baskılarına maruz kaldı, yetkilerini kullanması engellendi, ardından da 6 Ocak’ta yayınlanan 679 sayılı KHK ile kamudan ihraç edildi.

MESLEKTAŞIMIZ ALEV ŞAHİN YALNIZ DEĞİLDİR!

Bugüne kadar çıkan tüm KHK lar bize gösterdi ki hedefte darbecilerden çok barış talebini dillendiren akademisyenler, üstlerinin baskılarına boyun eğmeyen kamu emekçileri, hakları için örgütlenen öğretmenler, emekçiler var.. İsimleri hangi listede kimlerle yanyana yazılıyorsa yazılsın, hangi torbaya atılıyorlarsa atılsınlar biz onları dik duruşları ile tanıyor, ayırt ediyoruz. Bu gerçeğin üstünü örtmeye kimsenin gücü yetmez.

Meslektaşı olmaktan onur duyduğumuz mimar Alev Şahin’i ve olağanüstü halin yarattığı bu kasvetli ortamda içimizi ısıtan direnişini selamlaya İstanbul’dan geldik. İşini, ekmeğini, mesleğini geri kazanmak için başlattığı direnişinin 21. gününde yalnız olmadığını göstermek istedik. İhraç gerekçesi ile ilgili kendisiyle görüşmekten aciz idarecilere inat, biz meslektaşımıza kefiliz demeye geldik!

Buradan yeni KHK dalgalarını endişe ile bekleyen binlerce insana, yılgınlık yerine mücadele seçeneğini gösteren tüm direnişçilere:

Ankara’da Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Veli Saçılık, Acun Karadağ’a;

İstanbul’da Betül Celep’e;

Malatya’da, Aydın’da, Bodrum’da polisin baskı ve gözaltılarına rağmen direnen tüm emekçilere selamlarımızı iletiyor, direnişlerini sahiplendiğimizi duyuruyoruz!

Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Mücadelemiz! Direne Direne Kazanacağız!

Yılgınlık Yok Direniş Var!

">

"KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret" haberi, 25 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KHK ile ihraç edilen mimara TMMOB’den ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  2. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  3. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  4. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  5. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  6. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  7. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  8. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  9. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  10. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  11. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  12. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  13. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  14. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  15. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  16. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  17. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  18. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  19. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  20. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
Gündem Haberleri