Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefenli tosunlarını gönder sen!

Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefenli tosunlarını gönder sen!

Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefen... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararına yerel mahkemelerin direnmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararına yerel mahkemelerin direnmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu “Anayasa tümüyle askıya alınmış durumda'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

  • Top çevirir gibi hakimler gidip geliyor. Hiç kimse cesaret edip beraat etmiştir diyemiyor. Suçsuz bir insan, milletin seçtiği bir milletvekili boşu boşuna hapiste yatıyor. Nereye kadar giderse oraya kadar savunacağız. Öyle bir noktaya geldik ki, Anayasa Mahkemesi kararını en alttaki mahkeme 'Ben uygulamam' diyor. Bu bizim tarihimizde bir ilktir. AYM'nin kararını tanımamak, gereğini yapmamak bizim tarihimizde bir ilktir. O mahkemeler kararı saraydan aldılar. Sen madem ki öyle karar veriyorsun, ben senin kararına uyacağım diyorlar.

ALTAN-ALPAY KARARI

  • Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararları ne olacak hepimiz bekliyoruz. Resmi Gazete'de de yayımlandı. Nasıl karar verileceğini göreceğiz. Biz parlamento görev yapsın derken dün OHAL 3 ay süre ile uzatıldı. Siz FETÖ ile hala mücadele edemediyseniz sizin gücünüz tartışılır. FETÖ dediğiniz kimdir? Amaç FETÖ'yle değil; muhalefetle mücadele. Biz açık ve net çağrımızı yine yapalım. OHAL'i kaldırın, FETÖ ile mücadele için kanun mu gerekiyor, el birliği ile yapalım. Gerekirse 24 saat çalışırız. OHAL'e devam, Türkiye açısından ciddi maliyetler doğuruyor.

BİR İŞÇİNİN KENDİNİ YAKMASI

  • Neden 21. yüzyılın Türkiye'sinde bir insan Meclis önünde kendini yakar, İzmir'de soyunur 'Ben açım, aç diye' bağırır? Ben konuştuğumda, yakma olayını haber yapamayan televizyon ve gazeteler ben konuştuktan sonra haber yapmaya başladılar ama beni eleştirerek. Birisi kendisini işsizlik nedeniyle yakıyorsa bu dünyanın her tarafında haberdir.

'DEVLETİN HEDEFE KOYDUĞU PARTİ BİZİZ'

  • Sesi çıkan, sorunları dile getiren sadece biziz. Devletin hedefe koyduğu parti de biziz. CHP konuşmasın. Biz dillendirirken bir siyasal parti ayrımı yapmıyoruz. Yeri geliyor işçinin, işverenin, esnafın, çiftçinin, fındık üreticisinin, çay üreticisinin sesi oluyoruz. Siyasal iktidar buna tahammül edemiyor. Son 15-20 gündür bütün baskılarla üzerimize geliyorlar. Sen ister radyonla, ister televizyonunla, ister gazetenle, ister ordunla gal milim geri adım atmayacağız.

'YERİ GELİRSE HERKESLE HESAPLAŞIRIZ'

  • Kendi içimizde büyük tartışmalar varmış gibi bizi bir alana hapsetmek istiyorlar. Siyasal iktidarı eleştirmekten korkanların, sadece siyaset yapmak alanı CHP'yi eleştirmektir. Siyaset yapma alanları budur. Korktukları içindir ki, siyaseten nefes aldıkları alan CHP'yi eleştirmektir. Elbette ki eleştirmeli gazeteci ama insaf ölçülerini aşarsa, haksızlık olursa kimse kusura bakmasın orada 'dur' deriz. Yeri gelirse, herkesi tahtaya koyarız, herkesle hesaplaşırız.

'AFRİN EL BAB GİDİ DEĞİLDİR'

  • Türkiye'nin başına bütün bu olayları açan da bu hükümettir. Afrin'le ilgili konuşuyorlar. Afrin El Bab gibi değildir. El Bab'da uluslararası uzlaşma vardı. Amerika'nın da Rusya'nın da Suriye'nin de kabulü vardı. 72 şehidimiz vardı. Önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız. Gerek Akar'ın gerek Fidan'ın çabaları kayda değerdir. Diplomasi sonuna kadar zorlanmalı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan kefenli tosunlarını gönder önce. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme. Ondan sonra mücadele edeceksen edeceksin. Özellikle de iktidar sahiplerinin çok iyi bilmesi lazım.

"Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefenli tosunlarını gönder sen!" haberi, 19 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefenli tosunlarını gönder sen! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Afrin El Bab değil, önce kefenli tosunlarını gönder sen! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  2. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  3. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  4. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  5. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  6. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  7. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  8. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  9. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  10. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  11. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  12. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  13. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  14. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  15. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  16. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  17. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  18. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  19. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  20. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
Gündem Haberleri