Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir!

Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir!

Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir! CHP lideri Kılıçdaroğlu, çok sayıda kadının izlediği ve Meclis TV tarafından sansürlenen grup konuşmasında AKP'nin komisyona geri çektiği tartışmalı tasarıyı eleştirdi.CHP Grup toplantısına katılmaya gelen kadın sivil...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, çok sayıda kadının izlediği ve Meclis TV tarafından sansürlenen grup konuşmasında AKP'nin komisyona geri çektiği tartışmalı tasarıyı eleştirdi.

CHP Grup toplantısına katılmaya gelen kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri CHP salonuna sığmadı. Kılıçdaroğlu konuşması sırasında ses sorunu yaşayınca kendi kürsüsünü bırakarak bir üst sıraya çıkıp konuşmasına oradan devam etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi salona yerleşmeye çalışanlar zor anlar yaşadı. Yer kalmadığı için CHP’li vekiller toplantıyı odalarına giderek beklediler. CHP lideri salona kalabalık sığmayınca kendi kürsüsünü bırakarak bir üste çıkarak konuşmasını oradan devam ettirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AKP'nin önergesine tepki gösteren çeşitli kadın sivil toplum kuruluşları, Meclis önünde toplanarak protesto eylemi yaptı. Eylemciler  ''Bu yasa Meclis’ten geçmeyecek’ diye slogan attı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

AKP'YE GERİ ADIM ATTIRAN TÜRKİYE'NİN YİĞİT KADINLARIDIR"

"Bugün AKP geri atmışsa, bu adımı attıran bu ülkenin yiğit kadınlarıdır. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Bunların tek bir düşüncesi var, tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Bu ülkenin bütün kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum.

KADIN KARDEŞLERİME YÜREKTEN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Hiçbir ayrım yapmadan bütün kadın kardeşlerime yürekten şükranlarımı sunuyorum. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Türkiye, eğitimden dış politikasına, savunmasından teröre kadar bir bataklığın içine sürüklenmiş vaziyette. Bu bataklıktan kadınlar kurtaracak.

TÜM GERİ ÇEKİLEN YASA ÖNERİSİ BİR GECE YARISI ÖNERGESİYLE METNE GİRMİŞTİR

Sizler genellikle, televizyonda Genel Kurulu görürsünüz. Genel Kurul dışında komisyonlar vardır. Kanun teklif ve tasarıları komisyonda görüşülür sonra Genel Kurula gider. Bazen alt komisyonlar kurulur STK'lar ile milletvekilleri bir arada çalışırlar. Sizler Genel Kurul'a gelen kanun ve teklifleri görürsünüz. Bugün geri çekilen yasa önerisi bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir. Komisyonlarda görüşülmemiştir, STK'ların görüşü alınmamıştır, 3 siyasi partinin görüşü sorulmamıştır.

83 KADIN ÖRGÜTÜ ORTAK BİR BİLDİRİ YAYINLAMIŞTIR

Önerge CHP'nin girişimleri sonucu bugüne sarkmıştır. En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınlamıştır. Bu teklifin kabul edilmemesiyle ilgili olarak. Teklif geri çekilme konusunda, AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir. İktidardaki bir siyasal parti bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Bugüne kadar Türkiye'de ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa, bunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır. Biz karşı çıkıyoruz, bütün partilerin de karşı çıkması lazım. İnsan gibi görüşmek, tartışmak, uzlaşmak varken, yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul ettirmemeliyiz"

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPAN HAİNDİR

Kılıçdaroğlu, son KHK'larla 15 Temmuz şehitleri olarak adlandırılan kişilerin yakınlarına sağlanan ayrıcalıklara da tepki göstererek "Şehitler arasında ayrımcılık yapan haindir" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir!" haberi, 22 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Bu kadınların zaferidir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  2. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  3. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  4. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  5. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  6. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  7. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  8. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  9. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  10. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  11. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  12. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  13. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  14. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  15. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  16. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  17. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  18. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  19. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  20. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
Politika Haberleri