Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz

Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz

Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör biteceği yerde terör azgınlaştı. Neden? Eğer siz bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, Birleşmiş Milletler'de tanınan bir devleti, anayasası olan bir devleti,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör biteceği yerde terör azgınlaştı. Neden? Eğer siz bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, Birleşmiş Milletler'de tanınan bir devleti, anayasası olan bir devleti, parlamentosu olan bir devleti, hukukun üstünlüğüne inanan bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, bugünkü tabloyu yaratırsınız." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Turizm Bölgesi Kundu'da bir otelde düzenlenen partisinin "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirtti.

Türkiye'deki yaşanan terör sorunu nedeniyle, demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü açısından kaygıları sadece CHP'nin bütün dünya taşıdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bütün uygar dünyanın "Türkiye'de ne oluyor" diye kendisine soru sorduğunu aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu koşulların oluşturduğu bir atmosferde Antalya'da hep birlikteyiz. Sorun artık bir Türkiye sorunudur. Sorunun çözümü konusunda görevi üstlenen organ sadece CHP değil, Türkiye'nin aydınlık geleceğini düşünen bütün organların ortak hareket etmesi gereken bir süreçtir ve soruna böyle bakmak gerekir." diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terörden en çok şikayet eden partilerden biri olduklarını belirterek, şu görüşlerini paylaştı:

"Terörün bir siyasal partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde çözülmesi gerekin milli bir mesele, ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bir partinin tek başına çözebileceği bir şey değil, bütün siyasi partilerin bir araya gelip çözebileceklerini bir sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz.  Eğer bunu yapabilirsek, Türkiye'de terörü sonlandırabiliriz. Ama terörü çözerken aklı ve mantığı kullanacağız.  Başka ülkeler bu sorunu nasıl çözüyorsa gidip öğreneceğiz. Aynı yolları ve yöntemleri bulmaya çalışacağız. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa o görevi de yerine getireceğiz. Bunu açıkça ifade ettik ama terör biteceği yerde terör azgınlaştı. Neden? Eğer siz bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, Birleşmiş Milletler'de tanınan bir devleti, anayasası olan bir devleti, parlamentosu olan bir devleti, hukukun üstünlüğüne inanan bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap ederseniz, bugünkü tabloyu yaratırsınız. Defalarca söyledik, 'Bunu yapmayın, bu yanlıştır. Bir devleti gayrimeşru bir organla muhatap edemezsiniz' dedik. Bizi dinlemediler. 'Biz bildiğimizi yapacağız, biz sorunu çözeceğiz' dediler. Sorunu çözün, ilk başta ben gelip sizi tebrik edeceğim dedim ama bu yöntemle, bu sorunu çözemezsiniz, dedik. Bugün geldiğimiz nokta çözemediler."

"Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri