Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı

Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı

Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına ba... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Yargıda gece yarısı yapılan operasyonlar, CHP'yi cezalandırmaya dönük bir girişimin işaretidir. Üç hakim aynı anda görev yerlerinden alındı. Adalet Bakanı açıklama yapmalıdır"...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Yargıda gece yarısı yapılan operasyonlar, CHP'yi cezalandırmaya dönük bir girişimin işaretidir. Üç hakim aynı anda görev yerlerinden alındı. Adalet Bakanı açıklama yapmalıdır" dedi.

Yargıda deprem yaratacak değişiklikler yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi ile Anadolu İstinaf Mahkemesi'nin yargıçlarının yerleri gece yarısı kararnamesiyle değiştirildi. Bunun adı yargı darbesidir" ifadesini kullandı.

'GECE YARISI DARBESİ!'

CHP'nin yeni seçilen ilçe başkanlarını ziyaret eden CHP'li Yarkadaş, yargıdaki değişiklikleri Tuzla İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıda açıkladı.

Yarkadaş, gece yarısı yapılan operasyonla, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara bakacak olan Anadolu 20. Asliye Hukuk Hakimi'nin görev yerinin değiştirildiğini söyledi.

 Yarkadaş şöyle konuştu:

"Yargıda gece yarısı darbesi yapıldı. Biliyorsunuz; AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na peş peşe tazminat davası açıyor. Bu davalara bakacak olan Anadolu Adliyesi 20. Asliye Hukuk Hakimi Pınar Daşlıçay gece yarısı kararnamesiyle görevden alındı. Daşlıçay'ın yeni görev yerine gitmeden önce izne ayrıldığını öğrendik. Daşlıçay'ın yerine ise ağabeyinin Cumhurbaşkanlığı'nın bir dönem danışmanlığını yaptığı belirtilen Hakim Memun Kılıç getirildi. 2016 yılında Hakim yapılan Kılıç'ın face hesabında Rabia sembolleri var."

'CEZA AYARI YAPILIYOR!'

 Bu atamanın, "Yargıda Kılıçdaroğlu ayarı" anlamına geldiğini belirten Yarkadaş, "AKP, bu değişikliğe neden gittiğini kamuoyuna açıklamalıdır! Mevcut hakim Pınar Daşlıçay, görev yerinden neden alel acele alınmış ve izne çıkarılmıştır?" diye sordu.

Anadolu Adliyesi'nde görev yeri değiştirilen bir başka hakimin ise 4. Hukuk Daire Başkanı Ramazan Altınbey olduğunu belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "AKP'lilerin, Ramazan Altınbey'e bir süredir baskı yaptığı konuşuluyordu. Altınbey, tazminat ve haksız fiil davalarına bakıyor. Bu daireden çıkan cezalar yüksek değil diye AKP'de rahatsızlık varmış. Bu rahatsızlığı dün gece yaptıkları operasyonla bitirdiler. Belli ki artık bu daire muhaliflere ceza yağdıracak. Altınbey ise yeni görev yeri Denizli'de adaleti temsil etmeye çalışacak."

 BERBEROĞLU'NUN HAKİMİ DE GÖNDERİLDİ

Gece yarısı operasyonuyla CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı Anadolu Yakası İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Sadık Özkan'ın da görevden alındığını açıklayan Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Daire Başkanı Sadık Özkan, Enis Berberoğlu kararını bozmuştu. Yargılamaya da yeniden başlamıştı. Tam beş ay önce göreve getirilen Sadık Özkan, bugün Berberoğlu'nun tahliyesine ilişkin dilekçeyi inceleyecekti. Yasal süre bugün doluyordu. Ve gece yarısı, heyetiyle birlikte başka bir daireye atandı. Yerine ise Zekeriya Şen getirildi. Kararlar bugün tebliğ edildi. Şen, göreve atanır atanmaz, dilekçeye baktı ve 'Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamına' karar verdi. Adalet Bakanı ve HSK bunların ne anlama geldiğini derhal açıklamalıdır. Tüm davalar şaibe altındadır. Yargıda Kılıçdaroğlu - Berberoğlu ayarının yapıldığı görülmektedir. Bu mahkemelerden adil bir karar çıkmasını beklemek ise saflıktır. AKP'nin derhal açıklama yapması gerekiyor."

"Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı" haberi, 29 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
Politika Haberleri