Kılıçdaroğlu'na "İspat etmezsen boğazına ne takacağız göreceksin" diyen Soylu'dan yeni açıklama

Kılıçdaroğlu'na

Kılıçdaroğlu'na "İspat etmezsen boğazına ne ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Man Adası'ndaki paraları ispat edemezsen boğazına ne takacağız göreceksin"' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni açıklama geldi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'yı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Man Adası'ndaki paraları ispat edemezsen boğazına ne takacağız göreceksin"' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni açıklama geldi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'yı arayan Soylu, "Onların geleneğinde var, ben ise şartlı söyledim" savunması yaptı.

Soylu Altaylı'yı arayarak şöyle konuştu:

“CHP’liler haklı değil; çünkü ben o cümleyi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden sonra söyledim. Onun sözlerine yanıttı. Ben şartlı olarak söyledim. İspat edemezsen kimin boynuna geçer demem o yüzden. Çünkü Cumhurbaşkanı’na yönelik o imayı yaptıktan sonra ispat mükellefiyeti onda. Ama şunu da söyleyeyim; bizim siyasi geleneğimizde kimsenin boynuna ip geçirmek yok fakat CHP geleneğinde bu var. Daha önce de bu ülkede Başbakan’ın boynuna ip geçiren bir düşünce, bugün hâlâ aynı tehdidi herkese savurabiliyor. Ben de buna yanıt verdim.''

Soylu'nun açıklaması "pes" dedirtti. Açık tehdidi savunacak kararlılığı gösteremediği gibi, konuyu çarpıtmaya da yöneldi ve CHP'yi suçladı. Soylu'nun işaret ettiği Mendes ve arkadaşlarının 27 mayıs 1960 müdahalesinden sonra asılmasına gerçekte İnönü ve CHP'nin karşı çıktığı gerçeğini gözmezden geldi. Dahası, Deniz Gezmiş'lerin idamına kendi geleneğinin bir parçası olan Süleyman Demirel ve Adalet Partili milletvekillerinin 12 Mart darbesi koşullarında iki ellerini birden kaldırarak "Evet" oyu verdiklerini ise unuttu.

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık sonrası Reza Zarrab'ı arkasına Türk Bayrağı koyarak canlı yayına çıkaran A Haber'i eleştirmişti. Kılıçdaroğlu, "Şeref madalyası takmalıydık" diyen A Haber'e, "Ben senin boynuna ne takacağımı çok iyi biliyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında  Reza Zarrab'la ilgili konuşmuş, Zarrab'ın casus olduğuna dair dosyayı MİT'in 18 Nisan 2013'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'na yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmişti. A Haber'e konuşan Süleyman Soylu, "Man Adası'nda Cumhurbaşkanının yakınlarının paralarının olmadığı ispatlarsa biz onun boğazına ne takacağız görecekler. CHP'lilere sesleniyorum başınızda bir düzenbaz var. Bu iddiasını ispat edecek, etmezse şerefsizdir, alçaktır. Bu adam sahtekardır" ifadelerini kullanarak hakaret etmişti. Soylu'ya CHP yöneticilerinden çok sert tepki gelmiş, "Bu saldırıyı unutmayacağız, mutlaka bunun hesabını verecek" demişleri.

"Kılıçdaroğlu'na "İspat etmezsen boğazına ne takacağız göreceksin" diyen Soylu'dan yeni açıklama" haberi, 09 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'na "İspat etmezsen boğazına ne takacağız göreceksin" diyen Soylu'dan yeni açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'na "İspat etmezsen boğazına ne takacağız göreceksin" diyen Soylu'dan yeni açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  2. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  3. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  4. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  5. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  6. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  7. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  8. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  9. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  10. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  11. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  12. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  13. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  14. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  15. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  16. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  17. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  18. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
  19. 13:03 Türkiye ve Irak Arasında İmzalanan 26 Anlaşma: Bağdat Ziyaretinin Önemli Sonuçları
  20. 13:00 ABD'de Ölü Bulunan Yağmur Taktaş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Politika Haberleri