Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 kritik soru

Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 kritik soru

Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 krit... Kılıçdaroğlu bu söze dair "Özel bir ısrarım yok" dedi ve "Bütün arzum darbenin bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılıp aydınlatılması" diye ekledi.? "Her zaman, her yerde ve her ortamda, '15 Temmuz darbe girişiminde bulunan...

Kılıçdaroğlu bu söze dair "Özel bir ısrarım yok" dedi ve "Bütün arzum darbenin bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılıp aydınlatılması" diye ekledi.? "Her zaman, her yerde ve her ortamda, '15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüdür' dedim" hatırlatmasında bulunan Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz’u yapanın FETÖ terör örgütü olduğu konusunda en ufak bir şüphem yoktur" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun, "darbenin aydınlatılması" noktasında sorduğu sekiz sorudan 15 Temmuz günü MİT'e "Hakan Fidan alınacak" ihbarını yapan pilot Binbaşı O.K'yla ilgili olan soru dikkati çekti: "O.K. diye bir kişi MİT’e gidiyor, darbe yapılacak diyor. Oysa sadece MİT müsteşarı kaçırılacak diye ihbarda bulunduğu söylenmişti. Darbe ihbarında bulunduğu neden gizlendi?"

Binbaşı O.K’nın ifadesinin önce CHP’ye geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "O.K. isimli kişinin beyanlarıyla ilgili olarak savcının düzenlediği bir tutanak var. O tutanak önceden bizde de vardı. 15 Temmuz’la ilgili rapora koyacaktık" ifadesini kullandı. Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in 15 Temmuz raporuna koyduğu, Fethullah Gülen'in CHP'ye 5 bin lira bağış yaptığını iddia eden makbuza değinen Kılıçdaroğlu,  "O makbuzu incelettim, sahte bir makbuz. Reşat Petek CHP’ye sahte bir makbuzla saldırıyor" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesinin bugünkü (6 Haziran 2017) nüshasında yayımlanan "Darbe tarihi ne oldu? Kılıçdaroğlu ile ne konuştuk?" başlıklı yazısı şöyle:

Önce bir yanlışı düzelterek başlayayım.

Dünkü, “FETÖ’cüler darbenin tarihini verdi'' başlıklı yazım, bazı internet siteleri tarafından, “Hürriyet yazarı darbenin tarihini verdi'' şeklinde kullanıldı. Doğru değil. Ben FETÖ’cülerin darbe tarihi verdiğini yazdım. Tarih verildiğini yazmakla tarih vermek aynı şeyler değil.

Yazımda ayrıca ''kontrollü darbe’ sözü üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmıştım.

Kemal Bey’le konuştum.

“Her zaman, her yerde ve her ortamda, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüdür dedim. 15 Temmuz’u yapanın FETÖ terör örgütü olduğu konusunda en ufak bir şüphem yoktur. Meclis’te de Yenikapı’da da her defasında bunun yapan FETÖ terör örgütüdür dedim. Bu konuda en ufak bir tereddütüm yoktur'' dedi.

Bunun üzerine neden ''kontrollü darbe’ diyorsunuz diye sordum.

“Yabancı istihbarat örgütlerini esas alıp dil geliştirirsek yanlış olur''dedi. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Kemal Bey, 15 Temmuz’a ilişkin pek çok karanlık noktanın olduğu görüşünde. Bunların aydınlatılmasını istiyor. “Yenikapı mitinginde yeni bir darbenin olmaması için 15 Temmuz’u aydınlatmamız lazım dedim. Ancak öyle olmadı. Bazı soru işaretleri hâlâ yanıtlanmayı bekliyor. FETÖ’cüleri, yabancı istihbarat servislerini ve iddia edildiği gibi üst akıl varsa üst aklın planlarını boş çıkarmanın en güzel yolu, karanlıkta kalan noktaların aydınlatılmasıdır'' diyor.

15 TEMMUZ SORULARI
“Aydınlatılması gereken noktalar neler?'' dedim. Kılıçdaroğlu, peş peşe sıraladı.

1- 15 Temmuz’u araştırmak üzere Meclis’te kurulan komisyona neden görev yaptırılmadı?

2-O.K. diye bir kişi MİT’e gidiyor, darbe yapılacak diyor. Oysa sadece MİT müsteşarı kaçırılacak diye ihbarda bulunduğu söylenmişti. Darbe ihbarında bulunduğu neden gizlendi?

3- MİT, O.K.’yı dinledikten sonra hangi önlemleri alıyor? Biz bunu hiç sormuyoruz.

4- O gece Cumhurbaşkanı’na bilgi veriliyor. Ama neden Başbakan’a bilgi verilmiyor?

5- Cumhurbaşkanı A Haber-ATV ortak yayınında 3 ayrı uçak beni bekliyordu diyor. Demek ki siz darbe bilgisine sahipsiniz. O uçaklar bu talimat üzerine bekliyordu.

6- Darbeyle ilgili en ciddi soruşturmayı yapan savcı neden görevden alındı?

7- Darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması için bir çaba var. Bu da bizde bilinçli olarak darbe kapatılmaya çalışılıyor kanaatinin oluşmasına neden oldu.

8- 15 Temmuz gerekçe gösterilerek bütün muhalifler susturuluyor. Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri FETÖ’cü mü?

Kılıçdaroğlu, bu soruları sıraladıktan sonra döndü, “Bu soruları neden soruyorum'' diye sordu. Bekledim, sorusunun cevabını kendisinin vermesini istedim.

“Bütün bunları 15 Temmuz’daki 249 şehidimiz için soruyorum. Hep diyoruz ya şehitlerimiz, şehitlerimiz diye. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın istiyorum. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için bu soruların cevaplandırılması gerekiyor.''

REŞAT PETEK'İN MAKBUZU
Kılıçdaroğlu’na akla gelebilecek tüm soruları sordum. 15 Temmuz’u Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in, Fetullah Gülen’in 1967 yılında CHP’ye 5 bin TL yardım ettiğine dair gösterdiği makbuz da onlardan biriydi.

“O makbuzu incelettim, sahte bir makbuz. Reşat Petek CHP’ye sahte bir makbuzla saldırıyor. O devirde o parayı verecek kim var Allah aşkına?'' dedi.

Kemal Bey’e CHP’nin kurduğu komisyonu hatırlattım. “Raporun sonuna yaklaştık. 15 Temmuz’un temel esaslarının ortaya konulacağı bir rapor olacak'' diye konuştu.

O.K.'NIN İFADESİ ÖNCE CHP'DE
Bu arada MİT’e ihbarda bulunan Binbaşı O.K’nın gürültü koparan ifadesi önce CHP’ye gelmiş. Kılıçdaroğlu, “O.K. isimli kişinin beyanlarıyla ilgili olarak savcının düzenlediği bir tutanak var. O tutanak önceden bizde de vardı. 15 Temmuz’la ilgili rapora koyacaktık'' dedi.

Belli ki birileri “Darbe ihbarı vardı'' tartışmasını sıcak tutmak istiyor. O nedenle CHP’ye de ulaşmışlar. Yazının sonunda en başa dönmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu’na, ''kontrollü darbe’ konusundaki çağrımı hatırlatıp, kullanmaya devam edip etmeyeceğini sordum.

“Özel bir ısrarım yok. Bütün arzum darbenin bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılıp aydınlatılması'' dedi. CHP liderinin kontrollü darbe konusunda profili biraz düşüreceği izlenimi edindim.

"Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 kritik soru" haberi, 06 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 kritik soru haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz'la ilgili 8 kritik soru 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Gündem Haberleri