Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını unutalım, vatandaşın derdi var

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını unutalım, vatandaşın derdi var

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’de işadamları ve esnafla toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak gittiği Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi girişinde partililer tarafından karşılandı.DHA'nın haberine göre Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’de işadamları ve esnafla toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak gittiği Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi girişinde partililer tarafından karşılandı.

DHA'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, ardından 2 ay önce kalp spazmı geçiren partisinin Kaynaşlı İlçe Başkanı Mehmet Çakal’ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, evden çıkışta mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Dursun Kulaç ile sohbet etti. Yanındakilerin ''Türkücü’ diye tanıttığı Kulaç, Kılıçdaroğlu için yazdığı, ''Gelip geçerken uğra, duramayız Kemalsiz’ dizelerinin yer aldığı türküyü söyledi.

KEBAPÇIDA ÖĞLE YEMEĞİ

Kılıçdaroğlu, Dursun Kulaç’a teşekkür ederek, ''Adalet Yürüyüşü’ sırasında gübre dökülerek protesto edildiği Düzce’ye geçti. Burada Eski Akçakoca Caddesi’ndeki kebapçıda öğle yemeği yiyen Kılıçdaroğlu, çıkışta kendisini bekleyenlerle tokalaşıp sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, ardından otele geçerek işadamları ve esnafla toplantı yaptı. Toplantı basına kapalı yapıldı. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Akçakoca İlçesi’ne bağlı Uğurlu Köyü’ne geçti. Kılıçdaroğlu, Uğurluspor Lokali önünde fındık üreticisi köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Köylüler Kılıçdaroğlu’na fındık, mısır ve çay ikram etti.

''DÜNYADA 1 NUMARAYSAK’

Kılıçdaroğlu, fındık üretiminde Türkiye’nin dünyada bir numara olduğunu belirterek şunları söyledi: “Eğer dünyada 1 numaraysak, yani fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa fındık fiyatını da önce Türkiye’nin açıklaması lazım. Geçen yıl 13 liraydı. Şimdi fiyat 8 liraya kadar düştü. Eğer 1 kilo fındığın maliyeti 7 liraysa ve bugün fiyat 8 liraya düştüyse o fındık üreticisini ranta teslim etmek demektir. Fındık üreticisini ölüme terk etmektir. Size sözüm söz. Sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Her aşamada ben de olacağım, parlamentoda milletvekili arkadaşlarım da olacak.''

''VATANDAŞIN DERDİ VAR’

Fındık üreticisinin başka gelir kaynağı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek gelir kaynağı. Onunla geçimini sağlıyor, onunla çocuğunu okutuyor. Onunla da sosyal güvencesini sağlıyor. Dolayısıyla bu bir nimettir ve bu nimetin hakkının verilmesi gerekir. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de bu işin takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten; Sen, ben kavgamızı unutalım. Vatandaşın derdi var. Buradaki vatandaşın derdi, ''Bu fındığa kaç lira fiyat vereceksin bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.’ Sizin kurda kuşa teslim edilmemeniz lazım. Çoluğunuz var çocuğunuz var. Kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor. Alın teriyle üretiyorsunuz alın teriyle kazanıyorsunuz.''

''BİR ÇUVAL FINDIĞI BENZİN DÖKÜP ATAŞE VERDİ’

Kılıçdaroğlu, fındık işçilerinin de derdi olduğunu, onların da sorunlarının çözülmesi gerektiğini, ancak önce fındık üreticisinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması ardından bir genç lokalin arka tarafında bir çuval fındığı yere döküp benzin dökerek ateşe verdi. Jandarma müdahale ederek ismi açıklanmayan genci uzaklaştırdı. Çevredeki üreticiler de alkışlarla tepkiyi destekledi. Genç üreticinin tepkisini Kılıçdaroğlu görmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra köyden ayrıldı. 

"Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını unutalım, vatandaşın derdi var" haberi, 10 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını unutalım, vatandaşın derdi var haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Sen ben kavgasını unutalım, vatandaşın derdi var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Gündem Haberleri