Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla tanımayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla tanımayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla t... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma programına katıldı. Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki toplu açılış ve temel atma programına katıldı. Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı harekatı şehitlerini hatırlatarak, Suriye'de yaşanan gelişmelere değindi. Kılıçdaroğlu, "Fırat Kalkanı'ndan, Suriye'den şehitlerimiz geliyor? Suriye bataklığını kim yarattı? Suriye'ye kim silah gönderdi? Müslümanı Müslümana kim kırdırdı? Senin çocuğunu Suriye'ye gönderiyorlar. Senin çocuğunu dağlara gönderiyorlar, terörle mücadele et diye. Türkiye'nin çıkarlarını savun, diye. Bu Ankara'da oturan beylerin çocukları nerelerde? Onlar gidiyorlar mı? Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar" diye konuştu.

"BUNLAR VATAN HAİNİDİR"

Şehitler arasında ayrım yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Şehitler arasında da fark koydular. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler. Şehitler için fark olmaz. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainleridir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Şehitler bizim şehitlerimizdir. Şehitleri ayırmak bizim kitabımızda yoktur. Bizim ahlakımızda, inancımızda yoktur ama onlarda var. Bunu içime sindiremiyorum" ifadelerini kullandı.



ERDOĞAN'A 'LOZAN' TEPKİSİ: BİZ SENİ ASLA TANIMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'na yönelik açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kazım Karabekir bunların tamamı Osmanlı Paşası'ydı. Bunların bütün hayatları savaş meydanlarında geçti; ama onlar savaştan sonra savaşın bütün acımasızlığını yaşadılar. Dediler ki 'Bu ülkenin bekası için ülkenin içinde de dışında da barış olmalı'. Şimdi kalktılar, başka bir şey yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarını tartışma konusu yapıyorlar. Lozan'ı tanımıyorlar. Lozan'ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız" dedi.


'FİDEL CASTRO'YU SAYGIYLA ANIYORUZ'

Konuşmasında 90 yaşında yaşamını yitiren Küba'nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro'yu da anan Kılıçdaroğlu, "Dünyanın saydığı, önem devrimcilerden birisi Castro hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Onun idealindeki en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tü. Hep onu, onun devrimlerini örnek aldı. Küba'ya, Kübalılara sahip çıktı. Kimseye teslim olmadı. Ülkesini de kimseye teslim etmedi; çünkü o, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek almıştı. O nedenle onu saygıyla anıyoruz" açıklamasında bulundu.

AP'NİN TÜRKİYE KARARI: BİR KİŞİNİN SÖYLEMLERİNE KIZIP...

AP'nin müzakerelerin dondurulmasına ilişkin kararını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu,"AP bir karar aldı. Türkiye'nin müzakere sürecini askıya aldı. Bu bir tavsiye kararıdır. Daha sonra komisyonlarda görüşülecek. AB üyelerinin tümüne, tüm yöneticilerine seslenmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü Batı'ya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik, demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu, bir halkı cezalandırmak olur. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Birileri Türkiye'yi teslim almak istiyor ama tek bir CHP'li dahi bu ülkeyi bir kişiye asla teslim etmeyecektir" şeklinde konuştu.

'BİNALİ BEY AĞABEYİNDEN İZİN İSTEYECEKTİR'

AB ile müzakerelerin yeniden açılmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Binali Yıldırım'a açık ve net mesaj vermek istiyorum. AB ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer ülkeden demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, yargı bağımsızlığını savunuyorsan tam demokrasiyi Türkiye'de istiyorsan CHP, son ferdine kadar parlamentodaki bütün milletvekillerim bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin varsa yüreğin varsa müzakere, fasıl demeden; onların fasıl açmasını beklemeden biz kendi özgür irademizle Türkiye Cumhuriyeti'ne tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim. Neden birileri dayatsın? Binali Bey, buna 'Evet' der mi? Ağabeyinden izin isteyecektir" diye konuştu.

AKP'YE 'FETÖ' ÇIKIŞI: MALI BERABER GÖTÜRDÜNÜZ

'FETÖ' ile mücadele üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir karşı darbe süreci içindeyiz. 15 Temmuz'u fırsat bilip, cadı avı başlatarak, bir karşı darbe süreci başlattılar. Binlerce öğretmen, memur kapının önüne kondu. 142 gazeteci hapiste. Ama şu sorunun cevabı henüz bulunmuş değil? FETÖ dediğiniz terör örgütünü kim besledi, kim büyüttü, kim siyasi destek verdi, bunun siyasi sorumluları kimdir? Ben biliyorum, siz de biliyorsunuz. Güçleri gariban vatandaşa, bakkala, öğretmene, akademisyene, avukata yetiyor. Kendilerine gelince hiçbir şey yok. Bunun hesabını sormazsam namerdim. Açık ve net söylüyorum. Nereye giderlerse gitsinler, hesabını soracağım bunun. Beraber yürüdünüz siz. Malı beraber götürdünüz siz. İhaleleri beraber paylaştınız siz. Okulları beraber açtınız siz. Şimdi sorumlu arıyorlar. Baş sorumlu sensin arkadaş. Bunların bütün kirli çamaşırlarını tek tek dökeceğiz ortaya. Bu bizim, bu ülkeye namus borcumuzdur"

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla tanımayacağız" haberi, 26 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla tanımayacağız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Biz seni asla tanımayacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Politika Haberleri