Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı götürdüler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı götürdüler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı ... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cerattepe direnişine katılanlar için “yavru Geziciler'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatı'' olmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, “Onun çıkarlarını...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cerattepe direnişine katılanlar için “yavru Geziciler'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatı'' olmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, “Onun çıkarlarını korumak zorundadır. Çünkü ikisi beraber malı götürdüler'' dedi.

Cumhuriyet'te yer alan Fırat Kozok imzalı habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “anayasa masasına önkoşulsuz dönün'' çağrısına, “Oy vermeyeceğimiz, kabul etmeyeceğimiz bir konuda masaya oturmanın mantığı ne?'' diye yanıt verdi. Cerattepe direnişine katılanlar için “yavru Geziciler'' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Erdoğan, Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatıdır. Onun çıkarlarını korumak zorundadır. Çünkü ikisi beraber malı götürdüler'' sözleriyle tepki gösteren Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

Devlet halka hizmet eder, işadamına değil: Cerattepe’de görüşü ne olursa bütün Artvinliler vatana, Türkiye’ye sahip çıkıyorlar. Birilerinin çıkarlarına hizmet etmiyorlar. Ama Erdoğan’ın görevi, birilerine hizmet etmektir, ülkeye değil. Öyle anlaşılıyor. Devleti, bir işadamının hizmetine sokmak vatanseverlik değildir. Devlet halka hizmet eder, bir işadamına değil.

Erdoğan Cengiz’in avukatı: Erdoğan, Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatıdır. Onun çıkarlarını korumak zorundadır. Çünkü ikisi beraber malı götürdüler. Milletin anasına küfür eden adama sahip çıkmak ne demektir?

İsviçre bankalarına başvurmaktan korkuyor: İsviçre bankalarında Erdoğan’ın hesaplarının olduğunu söyleyen ben değilim, söyleyen Amerikalılar, Wikileaks belgelerinde var. Ben kendisine “İsviçre’ye dilekçeyle başvur, hesabının olmadığını kanıtla'' demiştim. Dilekçe ile başvurmaktan korkuyorsa, herhalde arkasında bir şey var. Sayın Baykal, gitti başvurdu ve olmadığını kanıtladı. Sen diyorsun ki, “ben töhmet altına kalmaya devam edeyim.''

Bir dilekçe yaz

Milletin kafasında kuşkular kalıyor. Bir dilekçe vermek bu kadar pahalı değil ki... Sabah akşam milleti mahkemeye veriyorsun, haklarında suç duyurularında bulunuyorsun. Bir dilekçe de İsviçre’ye yaz. Töhmet altında kalması beni rahatsız ediyor, onu etmeyebilir.

ÜLKEYİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER

Memleketin her tarafından feryat figan yükseliyor ama işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu ülkeyi kim yönetiyor ve nasıl yönetilecek? Bu işin sorumlusu kim, hesabını kim verecek? 14 yıldır iktidardalar terörsüz bir Türkiye aldılar, şimdi kan gölüne dönen bir Türkiye. Her gün şehit haberleri geliyor, ama sanki onlar hükümet değil de ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi birilerini suçluyorlar. Asıl sorumlu, suçlu bunlar.

DUBLEKS TALEPLERİNİ İLETSİNLER

Kalın’a cevabı Meclis Başkanı vermeli (Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün erken seçim olmayacağı ve başkanlıkta iki ayrı referandum yapılabileceği sözleri konusunda): İbrahim Kalın haddini aşmıştır. Yasama organının görev alanına müdahale etmiştir. Herkes haddini ve konumunu iyi bilmelidir. Buna Meclis Başkanı’nın tepki göstermesi lazım. Çünkü Meclis Başkanı, Meclis’in saygınlığını korumak zorundadır. Birileri kalkıp Mecils’in iradesine gölge düşürüyorsa, “senin buraya gölge düşürmeye hakkın yoktur'' diyecek kişi Meclis Başkanı’dır. Görevini yapması lazım.

Dubleks dairede kalma taleplerini iletsinler (Kalın’ın Dündar ve Gül davasının takipçisi olacakları yönündeki açıklamaları konusunda): Davanın takipçisi olacaklarına, mademki o gazeteciler cezaevinde dubleks dairede kalıyorlardı, bu dairelerde kalma taleplerini iletseler daha iyi olur.

O MASAYA NİYE OTURALIM?

Farklı sistem olmaz: Birincisi biz Türkiye’yi darbe hukukundan arındıralım diye masaya oturuyoruz. Anayasa da darbe hukukunun bir parçasıdır. İlk dört maddesi ve parlamenter sistemin güçlendirilmesiyle ilgili bütün düzenlemelere katkı veririz. Farklı bir sistem için masaya oturmayı doğru bulmayız. Oy vermeyeceğimiz, kabul etmeyeceğimiz bir konuda masaya oturmanın mantığı ne? Biz baştan samimi olarak düşüncelerimizi aktarıyoruz. Onlar da samimi olarak ne düşündüklerini aktarsınlar. Yüzde 10 barajını ya indirelim ya da kaldıralım, önseçimi zorunlu hale getirelim. Açık ve net söylüyorum; milletin vekilini, millet seçsin. Bunları kabul ediyorlarsa hiçbir sorun yok yaparız ve her türlü katkıyı veririz.

Tüm siyasi partilerin görevi (darbe komisyonu kurulması konusunda): Sayın Davutoğlu, bu konuda bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Bizim darbe hukuku konusundaki görüşümüz çok açık ve net. Birinci sınıf demokrasiyi getirmek, tüm siyasi partilerin görevi olmalı zaten.

ÖNCE BAŞKAN OLMASI LAZIM

Başbakan Davutoğlu’na bütçe görüşmeleri sırasında yönelttiği soruların yanıtsız kalması: Neden cevaplayamadığını ben gayet net biliyordum. Nedeni de şu; o sorulara cevap vermesi için Başbakanlık koltuğunda Başbakan olarak oturması ve millete saygılı olması lazım. Tüyü bitmemiş yetimlerin parasının nereye harcandığının hesabını vermesi lazım. Demek ki Bilal’e anlattığımız gibi anlatmamız gerekiyormuş.

Seçilmiş değil, atanmış: Atanmış kişi, seçilmiş değil. Çünkü seçimden önce kendisi atandı ve kamuoyuyla da paylaşıldı.

Haram sarayda oturuyor: Kaçak saray tüyü bitmemiş yetimin parasıyla yapılmıştır. O sarayın kaça mal olduğunu öğrenme hakkı, bu milletin en temel hakıdır ve demokrasinin gereğidir. Oturduğu sarayın maliyetini millete anlatamayan kişi, o sarayda zaten oturamaz. Orası Ebuzer’in tanımladığı Muaviye’nin sarayıdır. Ebuzer’in kim olduğunu ve düşüncesini onlar bilmiyor ama ben çok iyi biliyorum. Haram sarayda oturuyor şu anda haram sarayda.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı götürdüler" haberi, 29 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı götürdüler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cengiz'le malı götürdüler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  2. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  3. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  4. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  5. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  6. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  7. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  8. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  9. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  10. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  11. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  12. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  13. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  14. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  15. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  16. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  17. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  18. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  19. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  20. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
Politika Haberleri