Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Akar'a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Akar'a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Ak... MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin hedefinde Kılıçdaroğlu, MHP'li muhalifler ve Sümeyye Erdoğan'ın düğününe katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a tepki gösterenler vardı. Bahçeli en...

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin hedefinde Kılıçdaroğlu, MHP'li muhalifler ve Sümeyye Erdoğan'ın düğününe katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a tepki gösterenler vardı. Bahçeli en sert tepkiyi, muhalif MHP'lilere gösterdi. Bahçeli muhalif MHP'li Koray Aydın'la ilgili olarak ise "Ülkü ocaklarında yetişen değerli bir dava adamıdır. Aday olanlar arasında ülkücü olan tek kişidir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, şehit cenazesinin ardından Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikah şahitliğini yapan Hulusi Akar’a destek verdi. Bahçeli, “Sayın Genelkurmay Başkanı’nın malum nikaha katılması son derece insanidir. Devlet teamüllerine uygundur'' dedi.

Cumhurbaşkanı kızını evlendirmesi en doğal hakkıdır , buna devletin yetkililerinin katılması da son derece normaldir. Genelkurmay Başkanı’nı hedef tahtası haline getirmek terbiyesizliktir'' dedi.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Diyabilirsiz talihsizlik ölümün diğer adıdır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmıştır. Türk milleti yüzyıllarca destan olup dilden dile okunmuştur. Bu nedenle tarihe yön vermiştir. Türk milleti tarihin yüz akı ve ta kendisidir. Sevindiğimiz kadar üzüldüğümüz, fetihlerimiz kadar fetret devirlerine mahkum olduğumuz gerçektir.

“19 MAYIS’TA BAŞLAYAN SÜREÇ…''

Felaketlere tahammülü kalmamış olanların uyandırılması milliyetçiler için artık kaçınılmaz hale gelmiştir. İşte 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal ile başlayan süreç inancın ifadesi olmuştur. Samsun’dan başlayan bu mücadele süreci Erzurum ve Sivas Kongreleri ile anlam kazanmıştır.

“VİZE İÇİN TERÖRLE MÜCADELEMİZİ ENGELLEME AMACINDA OLDUKLARINI İZLİYORUZ''

Ne yazık ki gaflet ve delalet içindeki yöneticilerin varlığı hepimizi endişelendirmektedir. 19 Mayıs 1919 ruhunun manası hepimiz için daha da önem kazanmıştır. Tarih tekerrür etmektedir. Yabancı devlet adamlarının milli meselelerimize küstahça müdahale ettiklerine şahit oluyoruz. Direktifler yağdırdıklarını bir kez daha görüyoruz. AB’nin vize için terörle mücadelemizi engelleme amacında olduklarını ibretle izliyoruz.

“PARALEL ÇÜRÜMÜŞLÜK…''

Önümüzdeki perşembe günü 97. yıldönümünü idrak edeceğimiz Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a ayak basışı tarihimizi değiştirmiştir. 19 Mayıs 1919’da kötümserliğin kepenkleri indirilmiş, acziyetin kapakları örtülmüştür. Bu ses hala Samsun kıyılarında çınlamaktadır. 19 Mayıs denilince korkanlar aşılması gereken engellerdir. MHP’nin gayesi de budur. Milli değerlerimizi rencide etmek isteyenler karşı cephemizdedir. Milletin istiklalini, vatanın kutsiyetini gölgelemeye çalışan emelleri bugün farklı şekilde boy göstermektedir. IŞİD, PKK, paralel çürümüşlük farklı cephesidir. IŞİD’in 19 Mayıs’ta terör eylemleri yapacağı belirtilmiştir. Beklentim terör saldırıları ile ilgili tedbirlerin eksiksiz alınmasıdır.

Nefesimizi kesmek isteyenlerin kökünü kuruturuz. AdımıZı silmeye çalışanın iki cihanda da yakasından tutarız. Çünkü biz Türk milletiyiz. Sanmasınlar ki 19 Mayıs şuuru bitti. Sanmasınlar ki Samsun’a çıkanlardan eser kalmadı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAN' TEPKİSİ

Anamuhalefet lideri TOBB Genel Kurulu'nda "Başkanlık sistemini kansız getiremezsiniz" demiş, Cumhurbaşkanı da 'Kızılay'dan başka bir yere kan vermeyiz' diyerek tartışmayı daha da büyütmüştür. CHP'nin genel başkanı talihsiz ve tarihi bir pot kırmıştır. Başkanlıkla ilgili endişeleri ortaya koymak başka bir şey korku ve panik yaratmak başka bir şey. Sokağın adres gösterilmesi doğru değildir. Bizim için de Başkanlık sistemi uygun bir sistem değildir. Ama biz muhalefetimizi demokrasi kuralları çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz.

Bizim kandan bahsedip aba altında sopa gösteren müflis siyasetçilere ihtiyacımız yoktur.

HULUSİ AKAR’A DESTEK

İç ve dış sorunlarımız büyüktür. Bölgesel ve küresel senaryoların ibresi resmen Türkiye'yi göstermektedir. Terörizmle mücadele çok yönlü planlanıp sürdürülmesi gereken bir konudur. Mesela Nusaybin'de görev yapan Mehmetçiğin gözü hainlerdeyse, kulağı Ankara'dadır.

Bu itibarla kahramanlarımızın moral ve motivasyonu çok mühimdir. Hafta sonu Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet ederek kızının nikahına katılan Genelkurmay Başkanı acımasızca eleştirilmektedir. Bize göre bu eleştirilerin anlaşılabilir bir yanı yoktur. Sayın Genelkurmay Başkanı insani bir görevi ifa etmiştir.

Medya cengaverlerinin Genelkurmay Başkanı'nı tartışmaya açması terör örgütünün değirmenine su taşımaktadır. Cumhurbaşkanı'nın kızını evlendirmesi en tabii hakkıdır. Her şey bitmiştir, davete katılması mı kalmıştır? Bu nasıl bir terbiyesizliktir?

MUHALİF MHP'LİLERE KAVUKLU PİŞEKAR BENZETMESİ

Okyanus ötesinden pişirilmiş aşa su katmayalım diyen işbirlikçiler fellik fellik gezmektedir. Uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar. İmralı canisine avukatlık yapanlar sürekli değişim demekteler. Birbirlerine hiç benzemeyen çürük isimler düşmanımın düşmanı dostum diyerek MHP'ye operasyon yapmaya girişmişlerdir. Ama hiç biri paralel matruşkası olduğunu gizleyememiştir. Diren MHP diyenler Gezi mayası çalmaya çalışmıştır. Geçtiğimiz pazar günü ter temiz dava arkadaşlarım her şeyin iç yüzünü az çok görmüştür. Kavuklu ile Pişekar'ı andırıyorlardı. Gezi olaylarının da küçük bir kopyası oldular. Kimi seçim otobüsü üzerinde meddahlığa soyunmuş kimisi de TOMA'ların önünde patlayan flaşlara pozlar vermişlerdir. Bu evlere şenlik çadır tiyatrosu amacına ulaşmıştır.

"ASLA AFFEDİLMEYECEKLER"

Bir de Milliyetçi Hareketi ilgilendiren bir tarafı vardır: Ortada ne bir MHP kurultayı vardır ne de buna ihtiyaç vardır. Şahsi ihtiraslarını yenemeyerek ülküdaşlarımızı sokağa dökmek isteyenler asla affedilmeyecektir. Milliyetçi harekette bir cepheleşmeye yol açabilecek bu girişimler alenen ateşle oynamaktır ve bunun gereği neys mutlaka yapılacaktır.

Eurovisyon'da birinci olan Cemile'yi kutluyorum. Süper Toto Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş'ımızı kutluyorum.

KORAY AYDIN'A DESTEK VERDİ: ADAYLAR ARASINDA TEK ÜLKÜCÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın Meral Akşener'e ilişkin sözlerine "Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Adayları görüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum" dedi.

MHP'nin kurultay kararına ilişkin sarayın baskı yaptığı iddiasının sorulmasına ise "Onlar iftiradır. Yalandır. Bizim için saray bir baskı yaratmaz" diye cevap verdi.

Devlet Bahçeli Meclis'te partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli muhaliflerden Koray Aydın'ın Meral Akşener'e yönelik 'Cemaat Meral Akşener'i destekliyor' sözlerine "Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde görev yapmıştır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Adayları görüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum" dedi.

Muhaliflere disiplin süreci başlatılacağını ve partiden ihraç edilecekleri yönündeki soruyu Bahçeli, "İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar, sözler var. Biraz sabırlı olursak mükemmel bir dosya hazırlanacaktır" diye yanıtladı. 

900'Ü BULDURLARSA İŞ BİTMİŞTİR

Bahçeli, delegelerden 900'e yakın imza toplandığı söylentilerine "Mutlaka 900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim. Ne kadarı doğru yanlıştır. Zaten 900'ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir" diye yorumladı. 

Yargı kararıyla ilgili sarayın baskısı olduğu iddiasına Bahçeli, "Onlar iftiradır. Yalandır. Bizim için saray bir baskı yaratmaz" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Akar'a sahip çıktı" haberi, 17 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Akar'a sahip çıktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, Hulusi Akar'a sahip çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  2. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  3. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  4. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  5. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  6. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  7. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  8. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  9. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  10. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  11. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  12. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  13. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  14. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  15. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  16. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  17. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  18. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  19. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  20. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
Politika Haberleri