Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sağlık durumunun iyi olduğu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında saldırı düzenlendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda 1'i ağır olmak üzere 3 askerin yaralandığını söyledi. Ağır yaralanan jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

OLAY YERİNDEN  İLK KARELER

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin de aralarında bulunduğu konvoya bir grup tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçleriyle ve CHP liderinin korumaları ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. 

Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye alınırken sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. CHP lideri Ardavuç Belediye Binası'nın açılışına katılacaktı.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA: 1'İ AĞIR 3 ASKER YARALI

İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada, "Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı" dedi.

Ala şunları söyledi:

"Bölücü terör örgütü Karadeniz'e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu'da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır.

CHP tabanına, yönetimine, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın Genel Başkana da bu olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gündeminden terörü çıkarmak için yoğun bir çaba içindeyiz.

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. hemen operasyon da başladı. Sadece öncü emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçta hasar var. Ve onun içindeki sürücü er ağır, iki astsubayımız da yaralı. Bu saldırı bütün ülkeye yapılmıştır. Bu teröristlerin yakalanmaları için çalışmalar başlatılmıştır."

1 ER ŞEHİT, 2 ASTSUBAY YARALANDI

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

CHP YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor. Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi. 

CHP Artivin Milletvekili Uğur Topraktutan, "Genel Başkanımızı zırhlı araçla çıkardık. Ciddi bir travma yaşadık. Ön tarafta çatışmanın yaşandığı söyleniyor. Şu anda güvenli bölgedeyiz. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı ile görüşüyor" dedi.

Olay yerinden ilk görüntüler:

"Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı" haberi, 26 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de silahlı saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri