Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya neden katılmadığı anlaşıldı!

Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya neden katılmadığı anlaşıldı!

Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya ned... CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki birlik ve beraberlik ruhunun siyasete yansımalarına ilişkin sorular üzerine Gök,...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki birlik ve beraberlik ruhunun siyasete yansımalarına ilişkin sorular üzerine Gök, mitinge katılanların sayısına işaret ederek, bu sayının pek çok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti.
Görkemli mitingin, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrasında toplumun vatandaşıyla siyasetçisiyle sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun bir yansıması olduğunu vurgulayan Gök, aslında tüm siyasi partilerin darbe girişimi sırasında bombalar altında açılan Meclis'te yeni bir siyaset dili üzerinde zaten uzlaştıklarını söyledi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yenikapı da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur. Türk siyasetinin yüzakıdır 15 Temmuz gecesi. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti çok önemli bir sınav vermiş ve demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz'dan sonra oluşan siyasi atmosferde herkesin kendi özeleştirisini yapmak suretiyle bu yeni siyaset diline katkı yapması gerekir.CHP olarak, bu konuda Türkiye'nin demokrasiden, insan haklarından, temel hak ve hürriyetlerinden ve olağan rejimden geriye gitmeyen her türlü konuda yapıcı muhalefet anlayışımızla bundan sonraki çalışmamızı daha bir özenle sürdürme kararlılığı içindeyiz. Umarım bu konuda en büyük çabayı iktidar partisi gösterir. Ülkeyi yönetmek sorumluluğu olan iktidar partisinin bundan sonra atacağı adımlar çok önemlidir. Biz Türkiye'nin çıkarına uygun olan her konuda CHP olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

YILLARDAN BERİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun, 2013 yılına kadar, CHP'nin paralel yapıya ilişkin verdiği önergeleri AKP'nin reddettiği, 2013'ten sonra ise AKP'nin aynı yöndeki çabalarını CHP'nin reddettiği yönünde açıklaması olduğunun ifade edilmesi ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, Gök, "Burhan Bey'in ilk söylediği cümleler doğru ama sonraki söyledikleri doğru değil. Biz FETÖ denen bu örgüte F tipi yapılanma adını koyan ilk partiyiz. Yıllardan beri anlatmaya çalışıyoruz, uğraşıyoruz." karşılığını verdi.CHP'nin devletin içinde cemaat yapılanmasına her zaman karşı olduğunu ve bunu her platformda dile getirdiğini anlatan Gök, devlet içindeki illegal yapılanmaların temizlenmesi konusunda iktidara yardıma hazır olduklarını da aktardı.

İDAM CEZASI

Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitingde yaptığı konuşmada idam tartışmasına değinmesiyle ilgili soruyu da yanıtladı. "Yenikapı ruhunun yaratacağı ve herkesin beklediği atmosfer; bir uzlaşmadır" diyen Gök, Türkiye'nin demokrasi sınırları içinde kalarak ve uluslararası anlaşmalara bağlılıklarını gözardı etmeden yoluna devam etmesi gerektiğini kaydetti. 
Kitlelerin taleplerini bildirmek hakkına sahip olduğunu, ancak bu talepleri değerlendirmesi gerekenin siyaset kurumu olduğunu belirten Gök, siyaset kurumunun da bu talepleri değerlendirirken üç beş adım ilerisini düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi. Gök, "İdam cezası hukuk sistemimizden çıkmıştır. Dolayısıyla böylesine bir tartışmaya tekrar dönmeyi biz CHP olarak uygun görmüyoruz. Soğukkanlı ve basiretli olunması gereken bir zaman dilimi içindeyiz. İktidar partisi eminim ki uluslararası sözleşmeler bağlamında Türkiye'nin iç hukukundan çıkarılmış olan bu konuyu daha soğukkanlılıkla takip edecektir." diye konuştu.

AKAR'IN KONUŞMASI

Gök, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Yenikapı mitinginde konuşma yapmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de Akar'ın darbe girişimi sırasında rehin alındığını hatırlattı. Akar'ın kendi duygularını ve sivil otoriteye bağlı olduğunu ifade eden bir konuşma yaptığını söyleyen Gök, "Bizim açımızdan bir sorun yok." dedi.

DAVET SANIRIM SPONTANE GELİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingin sonundaki selamlamaya ve çektirilen toplu fotoğrafa katılmamasının nedeni de sorulan Gök, şunları söyledi: "Bu çok önemsiz bir konu. Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. O, alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir." 

Yenikapı mitinginde Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşma:

"Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya neden katılmadığı anlaşıldı!" haberi, 08 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya neden katılmadığı anlaşıldı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlamaya neden katılmadığı anlaşıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  8. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  9. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  10. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  11. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  12. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  13. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  14. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  15. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  16. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  17. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  18. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  19. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  20. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
Gündem Haberleri