Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde varsa kaçamazsınız, ölümden korkmayın!

Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde varsa kaçamazsınız, ölümden korkmayın!

Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde v... Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden atılan roketler yüzünden Kilis'te şimdiye kadar  21 kişi yaşamını yitirdi 78 kişi de yaralandı. Eğitim Sen Kilis Temsilcisi ve öğretmen Özgür Çakmak, gönderilen psikologların halkın...

Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden atılan roketler yüzünden Kilis'te şimdiye kadar  21 kişi yaşamını yitirdi 78 kişi de yaralandı. Eğitim Sen Kilis Temsilcisi ve öğretmen Özgür Çakmak, gönderilen psikologların halkın psikolojisini bozduğunu iddia ederek psikologların "Korkmayın yerlerinizi terk etmeyin kaderinizde varsa ölümden kaçamazsınız mantığıyla moral veriyorlar. Ayrıca, ''Evinizden kaçarsanız, vatan haini ilan edilirsiniz'' dedi.

Özgür Düşünce'den Cihan Acar'ın haberine göre, 100 bin nüfusu olan Kilis'te halkın yüzde 40'ı göç etti. İl genelinde sürekli internet kesintisi yaşanmaya başladı. İnternet olmadığı için bankacılık faaliyetleri yapılamadı pos cihazları çalışmadı.

Eğitim Sen Kilis Temsilcisi ve aynı zamanda öğretmen olan Özgür Çakmak, Kilis'teki acı tabloyu Özgür Düşünce'den Cihan Acar'a anlattı. 

Kilis için önlem planı kapsamında 50 kadar psikologun Kilis'e geldiğini belirten Çakmak psikologların halkın psikolojisini bozduğunu söyledi. Çakmak,  "Devlet olarak buraya 50 tane psikolog  gönderdiler. Psikologlar resmen burada geyik yapıyorlar. Aileleri ziyaret ediyorlar 'Korkmayın yerlerinizi terk etmeyin kaderinizde varsa ölümden kaçamazsınız' mantığıyla moral veriyorlar. Ayrıca, ''Evinizden kaçarsanız, vatan haini ilan edilirsiniz' deniliyor'' ifadelerini kullandı.

"Kapı sesinden korkar oldular"

Kilis'te son 3 haftadır eğitim faaliyetlerinin durduğunu söyleyen Çakmak, şunları anlattı: "Öğrencilerin durumu korkunç. Kapı sesinden bile irkiliyorlar. Dışarıda bir ses duyunca hemen 'Öğretmenim yine mi bomba düştü' diye soruyorlar. Resmen travmatik bir durum. Bu yüzden çocukların ailesi kendini güvenli bir bölgeye götürdü. Bu şartlar altında eğitimyapılmasının imkanı yok" ifadelerini kullandı.

30 bin öğrenci okula gidemiyor

Adeta savaş ortamının yaşandığı Kilis'te eğitim faaaliyetleri de durdu. 30 bin öğrenci can tehlikesinden dolayı son 2 haftadır okullara gidemiyor. Bin 600 eğitim çalışanı ise Milli Eğitim Bakanlığının gayri resmi bildirisiyle izne çıkarıldı.

"Öğretmenler Kilis'i terk etti"

Öğretmenlerin büyük bölümü hayati tehlikeden dolayı Kilis'i terk etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kilis Valiliği tarafından 1600 eğitim çalışanına gayri resmi izin verildiği bilgisini paylaşan Özgür Çakmak şunları söyledi: "Eğitim çalışanları ve öğretmenarkadaşlarımızın büyük çoğunluğu rapor izin gibi gerekçelerle Kilis'ten ayrıldı. Milli Eğitim ve Valilik kanadıyla, 'idare edin, gelmeyenlere sıkıntı vermeyin, öğrencilere devamsızlık yazmayın' şeklinde gayri resmi bir bilgilendirme yapıldı. Okullarda öğrenciolmadığı üçüncü haftaya girerken adı konulmamış bir tatil var."

"Resmi olarak tek bir öğretmen yok"

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, öğrenciler için risk oluşturacağını belirtmelerine rağmenAnkara'nın bir önlem almadığının altını çizen Özgür Çakmak, "Eğer tatil yapılamıyorsa en azından bir önlem alınması gerektiğine dikkat çektik. Bu şartlar altında Ankara'ya 'her şey yolunda' mesajı vermeyi daha uygun gördüler. Ama derinden bir sorun yaşandığı herkes tarafından biliniyor. 

Biz şundan korkuyorduk, bir füze eğer okula düşse çok daha ciddi sonuçlar doğuracak. Kaldı ki 18 Ocak'ta roket okul bahçesine düştü. İki kişi hayatını kaybetti bunlardan birisiöğrenciydi. Bu riski sürekli vurgulamamıza rağmen önlem alınmadı. Bu ara sakin ama ne zamana kadar böyle devam eder bilmiyoruz. Resmi olarak alınmış hiçbir önlem yok" sözleriyle Kilis'teki şartları değerlendirdi.

"Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde varsa kaçamazsınız, ölümden korkmayın!" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde varsa kaçamazsınız, ölümden korkmayın! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kilislilere psikolojik destek: Kaderinizde varsa kaçamazsınız, ölümden korkmayın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  2. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  3. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  4. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  5. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  6. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  7. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  8. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  9. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  10. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  11. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  12. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  13. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  14. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  15. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  16. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  17. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  18. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  19. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  20. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
Gündem Haberleri