Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman

Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman

Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman Prof. Dr. Taner TimurAlmanya öfkeli. Bir gazetecisi Türkiye’de “terörist ve Alman ajanı'' diye suçlanarak tutuklanınca dayanamadı, harekete geçti. “Kendi iç kavgalarınızı bizim ülkemize de taşımayın!'' diyerek iki bakanımızın...

Prof. Dr. Taner Timur

Almanya öfkeli. Bir gazetecisi Türkiye’de “terörist ve Alman ajanı'' diye suçlanarak tutuklanınca dayanamadı, harekete geçti. “Kendi iç kavgalarınızı bizim ülkemize de taşımayın!'' diyerek iki bakanımızın Almanya’da konuşmalarına izin vermedi. Bu ise zaten öfkeli olan AKP iktidarını daha da kızdırdı ve Erdoğan gürledi: ''Bunlar (Alman Hükümeti) teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalı''! Adeta bir çeşit “Haydut Devlet'' (“Rogue State'') ilanı!
* * *
Bu koşullarda bizde gözler CHP muhalefetine çevrildi; onun da konuşması lazımdı. AKP’li bakanların propagandasına izin verilmezken, Baykal’a kapılar açık tutulmuştu; bu durumda onun da bir tavır sergilemesi, bir şeyler söylemesi gerekiyordu. Nitekim o da sahne aldı ve alkışlar arasında gürledi: “İçerde sıkıştık diye dışardan medet ummayacağız (..) Yalnızsak yalnızız!''... Söylediği buydu. Adeta “hep yalnız kalmaya da hazırız!'' der gibi bir hali vardı.
* * *
Aslında bu vesileyle iki ülkenin olaylara bakış açılarının farklılığı da ortaya çıktı. Merkel Hükümeti kaygılı; ülkesinde yükselen yabancı düşmanlığını da düşünerek ayrım çizgisini “Türkler ve Almanlar'' diye çizmiyor; “demokratlar ve antidemokratlar'' diye çiziyor. “Legalite'' sınırlarının (aktivist Türkler ve Almanlar tarafından) aşılmasından korkuyor. Bu zaten Avrupa Birliği’nin de ayrım ölçütü. Avrupa Parlamentosu’nda guruplar “Alman vekilleri, Fransız vekilleri, İtalyanlar vb..'' diye oluşmuyor. Muhafazakarlar, Sosyal demokratlar, Yeşiller vb gibi renkler altında oluşuyor. Bir sosyal demokrat Alman, kendisini aynı eğilimdeki bir Fransız vekiline, sağcı ve yabancı düşmanı bir Alman’dan çok daha yakın hissediyor..
* * *
Belli ki Almanya’da Deniz Baykal’ın ziyaretine de bu anlayış içinde yaklaşıldı. Diyelim, bir çeşit “demokratik enternasyonalizm!''.. Oysa böyle bir yaklaşım bizdeki egemen kültür normlarına aykırı.. “Biz bize benzeriz!'' deriz ya, benzeşenler de toplaşıyor ve ayrımlarımızı da genellikle “bizler ve bizden olmayanlar!'' diye yapıyoruz. Onun için de hep yalnız kalıyoruz ve devamlı “kimse bizi sevmiyor; herkes bize düşman!'' diye ağlaşıyoruz!.. Bu kez Almanlar denk düştü; üstelik “gel bizimle konuş'' da demediler; yine de “gelenek'' ağır bastı ve Baykal kararını verdi: Gitmeyeceğim! Herhalde Almanya’da buna en çok sevinenler de Nazi taslakları olacaktır..
* * *
Yine de CHP’nin Almanya medya temsilcisi daha ılımlı bir açıklama yapmış; Baykal’ın Almanya ziyaretini “iç siyasete alet edilmesi kaygısıyla'' iptal ettiğini söylemiş.. Güzel de bu “iptal kararı'' da iç siyasete alet edilmeyecek mi? Hatta seçmenlerin Almanya ve AB’ye karşı muhafazakâr ve “Evet''çi'' cepheye yönelmeleri için daha da etkili bir şekilde kullanılmayacak mı?. Anlaşılan bugünlerde bile CHP’ye böyle kaygılar hakim değil! Çok yazık!

Not: Yazı Prof. Dr. Taner Timur'un Facebook sayfasından alınmıştır.

"Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman" haberi, 05 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kimse bizi sevmiyor, herkes bize düşman 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
ABC Kritik Haberleri