Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a el bastı soruları çaldı

Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a el bastı soruları çaldı

Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a ... Kırşehir'de Komiser Yardımcısı olarak görev yapan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan B.K. itirafçı oldu.B.K., kendi ifadesine göre, 2003'te sınavları kazanarak, İzmir Rüştü...

Kırşehir'de Komiser Yardımcısı olarak görev yapan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan B.K. itirafçı oldu.

B.K., kendi ifadesine göre, 2003'te sınavları kazanarak, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda eğitime başladı ve ikinci yılında cemaatle temas kurdu. Komiser Yardımcısı İsa Güneş ve Ömer Tokuş'un yönlendirmesiyle bir eve giden B.K'yi iki üniversite öğrencisi karşıladı. B.K. bu evde, kendisi gibi 10-15 polis okulu öğrencisiyle karşılaştı. Grup ilerleyen aylarda evde namaz kıldı ve Türkçe olimpiyatlarını izledi.

aynasizlar.jpg

İsmail Saymaz'ın haberine göre, B.K., 2005'te Sakarya'ya tayin edildi. Şehirde kendisini hiç tanımadığı Komiser Yardımcısı Mehmet Erdoğan ve polis Mehmet Köse'nin karşıladı. B.K., cemaat tarafından polis memurları Koray Öktem ve Fahri Koca ile Karaman Kalıcı Konutları'na yerleştirildi. B.K., ifadesinde, "Biz hiçbir eşya almadık. Herşey dayalı döşeliydi" dedi. Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde çalışmaya başlayan B.K.'nin evi zamanla cemaatçi polislerin haftalık toplantılarına sahne oldu. Dini sohbetler yapıldı, Fetullah Gülen'in CD'leri izlendi. Bir toplantıda kendilerinden para istendi. B.K. 30 TL verdi. Sonraki toplantıların bitiminde de para alınmaya devam edildi. Ayırca aylık olarak da "himmet" parası toplanıyordu.

B.K. evrak dağıtımı için gittiği adliyede eşiyle tanışıp sevgilisi oldu. Ancak Mehmet ve Yusuf adlı polisler, "O kadın açık. Sen kapalı biriyle evlenmelisin" diyerek, karşı çıktı. İtirazlara rağmen evlenen B.K., Kahramanmaraş İstihbarat Şubesi'nde görevlendirildi. Burada cemaatle oaln bağını sürdüren B.K., hem sohbetlere katılmaya, hem de himmet ödemeye devam etti. Bu esnada, Nisan 2012'deki komiserlik sınavlarına çalıştığını belirten B.K., şunları söyledi:

"Sınavdan iki gün önce polis Celal Bağırkan beni arayarak, ikametine davet ederek, birlikte çalışmayı teklif etti. Ayıp olmasın diye kabul ettim. Aydın, Celal, Ahmet ve Cumali isimli şahıslarla birlikte 10-12 kişi biraraya geldik. Buraya imam hatip lisesindeöğretmen olarak bildiğim Mevlüt isimli şahıs da geldi. Bu şahıs herkesi odaya çağırarak, teker teker 10-15 dakika görüşme yaptı. Sonra beni çağırdı. Üç kez Kuran'a el basmamı istedi. 'burada olan burada klır, buradan dönmenin sonu iyi olmaz. Dönenlerin başına kötü şeyler gelir' diyerek, yemin etmemi istedi.

"Sonra başkomiserlik sınavında çıkacağını söylediği yaklaşık 80 soruyu gösterdi. Bunun kul hakkı olduğunu, kesinlikle kabul etmeyeceğimi ve kaldı ki sınava yeterince çalıştığımı söyledim. Bana 'Hepiniz iyi insanlarsınız, sonuçta bu sınav ile vatana millete hizmet edeceksiniz, iyi yerlere gelmenizi istiyoruz' diyerek, ısrar etti. O an ikametten ayrılmayı düşündüm. 'Bizim her yerde elimiz kolumuz var' diye tehdit edince korkumdan ikametten ayrılamadım.

"İkamette kaldığımız süre boyunca 80 soruyu projeksiyon cihazıyla 80 tane soruyu tek tek okutarak ezberlettiler. Sınava girenler arasında ve o tarihte ikamette bulunanların çoğu sınavı kazandı. Sınavda çıkan sorular bize verilen sorularla aynıydı. Sadece Mustafa Erkılıç isimli polis memuru kendisine iki yıl soru verilmesine rağmen kazanamadı. Ben sınavdan 93 aldım."

polis-001.jpg

Kursa gittiği Ankara'da, hem B.K.'nın, hem de arkadaşlarının kalacak yerlerini cemaatçiler ayarladı. B.K.'ye göre kurstaki komiser adaylarının 3-4'ü hariç, tümü cemaattendi. Ardından Adıyaman'a atanan B.K, burada cemaatle görüşmeyi sürdürdü. 17/25 Aralık'tsan sonra sohbetlere gitmemeye ve yardımda bulunmamaya başladığını anlatan B.K., Kırşehir'e atandı. Bir ay sonra Komiser Soner Irgat'ın temas kurmasıyla cemaate yeniden katıldı. Özel bir okulda öğretmenlik yapan 'Selim' adlı kişinin de katılımıyla sohbetler sürdü.

Komiserler iki gruba ayrılarak, toplantılarına devam etti. Ardından Selim adlı öğretmen, komiserlerin telefonlarına 'Tango' ve 'Bylock' adlısohbet programlarını kurdurdu. Sohbet, bu kanallar üzerinden bir yıl devam etti. B.K. bu programları silmek isteyince 'Selim' adlı kişi, "Isparta'da cemaatten ayrılıp tanıklık yapanlar kazada öldü. Bu durum size ders olsun" dedi. 15 Temmuz'dan sonra tutuklanarak cezaevine konan B.K.'ye, kendisiyle birlikte tutuklanan 'selçuk' adlı komiser "Hiçbir şekilde bilgi vermeyeceksin, herşeyi inkar edeceksin. Hatta ben tümü dijital eşyalarımı imha ettim" dedi.

Koğuşta, cemaat üyesi komiserlerle kaldığını kaydeden B.K., can güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi. Bunun üzerinde tek başına bir odaya alındı.

"Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a el bastı soruları çaldı" haberi, 16 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a el bastı soruları çaldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Komiserlik sınavını böyle kazanmış: Kuran'a el bastı soruları çaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Gündem Haberleri