Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı

Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı

Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında sözü komünistlere getirerek “Denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ''İstemezük’ diyor! Kim bunlar? Komünistler, komünistler… Bu...

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında sözü komünistlere getirerek “Denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ''İstemezük’ diyor! Kim bunlar? Komünistler, komünistler… Bu sol zihniyet, komünistler, vatansever değildir, milliyetperver değildir.'' demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasına Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama ile cavap verdi. “Komünistler vatansever değildir'' diyen Erdoğan’a yanıt: Kıblesi 6. Filo olandan yurtsever olmaz! başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Komünistler vatansever değildir'' diyen Erdoğan’a yanıt: Kıblesi 6. Filo olandan yurtsever olmaz!

Erdoğan muhtarlar toplantısında sözü yine komünistlere getirdi: “Denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ''İstemezük’ diyor! Kim bunlar? Komünistler, komünistler… Bu sol zihniyet, komünistler, vatansever değildir, milliyetperver değildir.''

NATO üyeliğine söz söylemeyeceksin, İncirlik’ten kalkan ABD uçaklarına, Konya’da eğitilen İsrail pilotlarına laf etmeyeceksin, Coca-Cola fabrikası açacaksın, Gümrük Birliği adıyla emperyalist sömürü anlaşması ortada duracak, ABD’nin BOP eş başkanı olacaksın, ormanları, madenleri, limanları yandaşlara ve emperyalistlere peşkeş çekeceksin sonra da komünistlere laf edip, vatansever kesileceksin!

Yemezler! Bu ülkede kimin işbirlikçi, kimin yurtsever olduğu belli.

Bu ülkede emperyalizmi, uyumlu İslamcılığı temsil edenler, BOP eşbaşkanlığı yapanlar komünistler değildir.

Yaptığınız yol ve köprüler, halkın malını yandaş ve yabancı sermayeye peşkeş çekmekten ibarettir. Geleneğinizin en sağlam mayası işbirlikçiliğinizdir.

Bu ülkenin emekçileri sizi ABD’nin 6. Filosu’na secde ederken hatırlıyor.

Komünistleri ise 6. Filoyu denize dökerken!

Bu ülkenin emekçileri sizi ABD ile Irak’ın işgaline ortak olma iştahınızdan hatırlıyor.

Komünistleri ise emperyalist işgale direnişten!

Bu ülkenin emekçileri sizleri İskenderun limanına inmesine izin verdiğiniz patriotlardan hatırlıyor.

Komünistleri ise patriotlara ve işgal güçlerine karşı verilen mücadeleden!

Komünistlerin taşıdığı yurtseverlik bayrağını, riyakarlık ve işbirlikçilikle dolu bir tarihinizle gölgeleyemezsiniz!

Türkiye Komünist Hareketi"

"KOMÜNİSTLER ELBETTE KARŞI ÇIKACAK"

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan da konuyla ilgili açıklama yaptı:

"Komünistlerin ne havaalanlarına ne barajlara ne yollara itirazı olabilir. Havaalanı da yapılacak, baraj da, yol da... Komünizm bugün AKP zihniyetinin hayal bile edemeyeceği işlerin üstesinden gelebilecek bir toplumsal düzendir. Komünistlerin itirazı bunlar yapılırken çevrenin yok edilmesinedir.

"Komünistler elbette karşı çıkacak. Kaçak saraylar dikeceksin, kentleri betona boğacaksın, ne tarih ne sanat ne kültür bırakacaksın, sonra da komünistler itiraz ediyor! Vatan hainliğine gelince... Vatan hainliği ülkeyi yağmalamaktır. Vatan hainliği NATO'culuktur. Vatan hainliği komşu ülkelerin içişlerine karışmaktır. Vatan hainliği uluslararası tekellere teslim olmaktır. Vatan hainliği ABD ile stratejik ortaklıktır. Vatan hainliği ülkeyi cemaatlere yönettirmeye kalkmaktır. Vatan hainliği vatanı geriye götürmektir."

"BU ÜLKENİN GERÇEK VATANSEVERLERİ SOLCULARDIR"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ise bir açıklama yayımlayarak şunları ifade etti;

Burada kastedilen herhalde yapımı devam eden Rize Havalimanı olsa gerek. Bu konuya ilişkin Partimiz Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş tarafından, 13 Ocak 2017 tarihinde Rize İl örgütümüzde bir basın toplantısı gerçekleştirilmiş, yanıtını halen alamadığımız şu soruları sorulmuştu : 
 
1. Yapılması planlanan Rize Havalimanına yaklaşık 91 km. uzaklıkta Batum Havalimanı, 104 km. uzaklıkta Trabzon Havalimanı bulunmakta iken, yeni bir havalimanı gerçekten ihtiyaç mıdır? Bu havalimanının yapılması gerekli midir?
2. ÇED raporuna göre; bu havalimanı, Pazar ve Yeşilköy yerleşim yerleri arasına, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında ve denize uygun dolgu malzemeleriyle doldurularak inşa edilecek. Yine ÇED raporuna göre, yapılan ilk metraj çalışmaları göz önüne alınarak toplam 88,5 milyon ton deniz dolgusuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bozulması kolay, kendini yenilemesi zor, dünyanın en hassas ekosistemi, bu durumda 88,5 milyon ton deniz dolgusu ile kendini yenileyemeyecek kadar tahrip edilmeyecek mi?
3. Şehir merkezine çok yakın bir mesafede bulunan havalimanının yaratacağı kurşun, çinko, bakır gibi ağır metal kirliliklerin doğa ve insan üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler hesaplanmış mıdır? Bu konuda ne tür önlemler alınması düşünülmektedir?
4. 88,5 milyon ton dolgu malzemesi tedarik etmek için bölgede açılacak olan 4 yeni taş ocağı dageridönüşü mümkün olmayan tahribata yol açmayacak mıdır? Taş ocaklarında yapılan patlatmalar, açığa çıkan toz ve gürültü ekosisteme ciddi bir biçimde zarar vermeyecek midir?
14 yıl boyunca doğa ve kentler üzerine karar alırken yaşam alanlarının yabancı ve yandaş şirketler eliyle yağmalanmasını hep öncelik olarak gören iktidar bugün yağma ve talana karşı çıkanları vatansever olmamakla eleştirmesi gülünçtür.

Vatanseverlik ülkemizin doğasının talan edilmesi, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin yerli-yabancı sermayeye satılmasıysa biz böyle bir vatanseverliği reddediyoruz.

Herkes bilmeli ki bu ülkenin yerli, milli ve gerçek vatansever tek hareketi soldur, devrimcilerdir. Gerisi lafı güzahtır!"

"Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı" haberi, 22 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Komünistlerden Erdoğan'a 'yurtsever' yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  2. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  3. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  4. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  5. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  6. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  7. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  8. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  9. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  10. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  11. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  12. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  13. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  14. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  15. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  16. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  17. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  18. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  19. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  20. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
Politika Haberleri