Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: Bu güruhun kaynaklarını kurutacağız!

Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: Bu güruhun kaynaklarını kurutacağız!

Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: B... ABC Haber MerkeziBugün Samsun Gazi Sahnesi'nde düzenlenen TKP'nin 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantısı, faşistler tarafından basılmaya çalışıldı. Yaklaşık bir saat önce yapılan saldırı TKP'liler tarafından püskürtüldü....

ABC Haber Merkezi

Bugün Samsun Gazi Sahnesi'nde düzenlenen TKP'nin 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantısı, faşistler tarafından basılmaya çalışıldı. 

Yaklaşık bir saat önce yapılan saldırı TKP'liler tarafından püskürtüldü. 50 kişiden fazla ülkücünün saldırdığı sahnenin girişine komünistler barikat kurdu, faşistleri püskürttü.

TKP yöneticilerinin polisin göz yumduğunu belirttiği saldırı girişimi, parti toplantısının bitiminde, parti üyeleri ve dostları salondan ayrıldığı sırada yaşandı. 

Faşistlerin taşlı ve sopalı saldırısı sonucunda toplantı katılımcılarından bazıları yaralandı.

ekran-resmi-2018-02-18-17.02.20.png

TKP'DEN AÇIKLAMA 
Saldırı sonrası TKP tarafından yapılan açıklamada, ''Mustafa Suphileri katleden mürtecilerin devamı olan bu güruhu elbette TKP dikkat almaktadır ve bugün olduğu gibi bundan sonra da püskürtmeyi bilecektir. Ancak TKP’nin daha fazla önemsediği, bu güruhun kaynaklarını kurutacak şekilde TKP üyelerinin ve dostlarının artması, sosyalizm seçeneğinin memlekette yeşermesidir'' ifadeleri kullanıldı.

TKP Samsun İl Örgütü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Dostlarımıza ve kamuyouna

Türkiye Komünist Partisi, Türkiye’nin dört bir yanında halkın çaresizliğine karşı umudu örgütlüyor. Bu hafta sonu Karadeniz’de Amasya’da TKP Amasya il örgütünün, Edirne'de Keşan ilçe örgütünün açılışı gerçekleşirken 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantılarının Bursa, Çanakkale, Edirne, Maraş, Bursa toplantılarının yanında Samsun ayağı Gazi Sahnesi’nde gerçekleşti.

TKP Merkez Komite üyesi Ali Rıza Aydın’ın katıldığı toplantı ilgiyle karşılandı. Düzen içi çarelerin tükendiği ve bir emekçi iktidarı kurmanın güncelliğinin işlendiği toplantının sonunda toplantıdan çıkanlara yönelik alçak bir faşist saldırı yaşandı. Organize bir şekilde gerçekleşen saldırıda Gazi Sahnesi’nin camları kırıldı, sahnenin girişi hasar gördü.

Türkiye Komünist Partisi’nin işçileri, emekçileri, aydın ve sanatçıları kapsadığı etkinliği belli ki birilerini korkutmuştur. TKP, örgütlülüğüyle Samsun’daki etkinliğine salonun çoğunluğunu oluşturan TKP dostlarının 1 yaşını doldurmamış bebekleriyle gelebileceği güveni vermiştir. Bu alçak saldırı karşısında üyeleri ve dostlarıyla gösterdiği disiplin ve kararlılık, verdiği güveni pekiştirmiştir.

TKP’nin Türkiye genelindeki örgütlenme kampanyasının parçası olarak Samsun’da gerçekleşen toplantının coşkusunu bu ve benzeri saldırılar gölgeleyememiştir, gölgeleyemez. Saldırganlar ve onları organize edenlerin hesap vereceklerinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Saldırı üzerine Samsun’da ilerici basın emekçilerinin duyarlılığı, tiyatrocu dostların Gazi Sahnesi’ne de yönelen saldırıya komünistlerin yanında durmaları, halkın seçeneğini güçlendirmekten yana olan meslek örgütleri, dernekler ve sol siyasetin dayanışması bunu göstermektedir. Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mustafa Suphileri katleden mürtejilerin devamı olan bu güruhu elbette TKP dikkat almaktadır ve bugün olduğu gibi bundan sonra da püskürtmeyi bilecektir. Ancak TKP’nin daha fazla önemsediği, bu güruhun kaynaklarını kurutacak şekilde TKP üyelerinin ve dostlarının artması, sosyalizm seçeneğinin memlekette yeşermesidir.

Tüm dostlara çağrımızdır, hep birlikte halkın seçeneğini güçlendirelim!

ekran-resmi-2018-02-18-17.02.07.pngekran-resmi-2018-02-18-17.02.15.png

"Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: Bu güruhun kaynaklarını kurutacağız!" haberi, 18 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: Bu güruhun kaynaklarını kurutacağız! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Komünistlerin toplantısına faşist saldırı: Bu güruhun kaynaklarını kurutacağız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  2. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  3. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  4. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  5. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  6. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  7. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  8. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  9. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  10. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  11. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  12. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  13. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  14. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  15. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  16. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  17. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  18. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  19. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  20. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
Gündem Haberleri