"Komünistlerle kavga ederken sopamızda 'Allah için vur' yazıyordu"

"Komünistlerle kavga ederken sopamızda 'Alla... Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Hüseyin Gülerce, Gülen'in Cevdet Türkoğlu'nu dövmesi sonrası Cemaat'ten ayrılması gerektiğini söyledi. Geçmişinde (1960'lı ve 70'li yıllarda), "Yeniden Milli Mücadele" adlı,...

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Hüseyin Gülerce, Gülen'in Cevdet Türkoğlu'nu dövmesi sonrası Cemaat'ten ayrılması gerektiğini söyledi. Geçmişinde (1960'lı ve 70'li yıllarda), "Yeniden Milli Mücadele" adlı, polis ve istihbarat örgütleriyle de ilişkili dinci-faşist grubun içinde içinde olan Gülerce, şunları söyledi:

"Fakat şöyle de bir şey oluyor, aşığın gözü kör oluyor. Biz gençliğmizden beri dava adamı diye biliyoruz kendimizi. Ya kavgaların içine giriyorduk. Çapa'da, özür diliyorum, biraz espiri olsun, tırnak içinde komünistlerle kavga ediyorduk Mücadeleciler olarak ve sopamızın üstünde 'Allah için vur' yazıyordu" dedi.

HDP'LİLER KOMİSYONDAN ÇEKİLDİ

15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda HDP'li milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasında komisyonun talimat verdiğini savunarak, "Gültan Kışanak'ı dün burada dinlediniz ve gözaltı talimatı verdiniz. Darbecisiniz siz darbeci" deyince gergin anlar yaşandı. AKP ve HDP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. HDP'li milletvekilleri komisyonu salonunu terk etti.

KOMÜNİSTLERE ALLAH İÇİN VURMUŞLAR!

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kurulan komisyonda konuşan eski Yeniden milli Mücadele adlı dinci faşist grubun mensubu olan ve sonradan uzun yıllar Gülen Cemaati için çalışan Hüseyin Gülerce, örgütten neden daha önce ayrılmadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Benim en büyük hatam o dayak olayını gördükten sonra ayrılmamam. Fakat şöyle de bir şey oluyor, aşığın gözü kör oluyor" diyen Gülerce, "Biz gençliğmizden beri dava adamı diye biliyoruz kendimizi. Ya kavgaların içine giriyorduk Çapa'da. Özür diliyorum, biraz espiri olsun, tırnak içinde komünistlerle kavga ediyorduk (Yeniden Milli) Mücadeleciler olarak. Sopamızın üstünde 'Allah için vur' yazıyordu arkadaşlar. Ne Allah için vurması, bizim hazırlıktan arkadaşımızdı. Bizi ne hale getirdiler, şimdi bu FETÖ için de bizi manyak ettiler. Ben hoca diyorum ya, imam diyemiyorum. Hangi örgütün başında bu imam diyorlar, cemaat dediğin zaman cuma cemaatidir, şimdi örgüt diyorlar. O hadisede evli barklı adamı dövdüğüne çok pişman oldu, sofrada durmadan söylendi. Benim o hadiseyi görmemden dolayı çok pişman oldu" ifadelerini kullandı.

İşte Gülerce'nin komisyona anlattıkları:

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'nda Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Gülerce dinlendi. 'Hizmet Hareketi'nde kendi isteği ile yer aldığını belirten Gülerce, kendisinin faaliyetlerinin "hizmet" kapsamında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İktidar, dağın öbür tarafını göremedik, sizde bunların terör örgütü oldukları ortaya çıktıktan sonra işbirliği yaptınız" diyor. Herkes birbirine sanki burası gerçeği ortaya çıkarmak için bilgilendirme yeri değil de, iktidar ve muhalefetin bilek güreşine tutulduğu yer, tuttuğu yer gibi görüyor. Bu şekildeki bakış açısıyla bir yere varamayız. Bir gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorsak herkes eteğindeki taşı dökmelidir. İktidar, hükümet, Anayasal kurumlar nasıl fark etmedi? Halbuki ortada askerdeki yapılanma asıl fark edilmedi. Ortada en ileri istihbarat örgütlerinde olmayan çok gizli yapılanma var."

Emekli bir yarbaydan öğrendiği bilgileri aktaran Gülerce, "Bir buçuk yıl önce bir yarbaydan öğreniyorum. "Biz nereye tayin olsak biz her hafta birliğimizde olan biten her şeyi abimize rapor olarak veriyorduk. Asayiş toplantılarına katılıyordum. Asayiş toplantılarını abime rapor ediyordum'. Şimdi çıktı Pensilvanya'ya nasıl haber edildiği. Bütün askeri birliklerden Pensilvanya'daki merkeze aktarılıyordu" şeklinde konuştu.

Fetullah Gülen'in 1999 Mart ayından itibaren emniyet, asker ve yargı içine sızmaya başladığını söyleyen Gülerce, şöyle devam etti:

"Lisansüstü ve doktora için Amerika'ya gidenleri araştırın. Yargıdaki insanların önleri açılsın diye Amerika'ya gönderiliyordu. Türk Hava Yolları uçuş lisesini araştırın. Amerika'ya giden yargı mensuplarına bakın, tutuklanan isimleri bulacaksınız."

HİLMİ ÖZKÖK'Ü KORUDU

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hükümeti uyardıkları sözlerine ilişkin olarak ise Gülerce, "Hükümet Silahlı Kuvvetler'deki FETÖ yapılanmasını çözmek için ne yapabilirdi? Bunu siz takip edin. Hükümet takip edemezdi. Hükümetin istihbaratı yok. Silahlı Kuvvetler'in kendisiydi. Fakat ona da kabahat bulmuyorum. Şimdiki Genelkurmay Başkanı nasıl emir subayını bilemediyse, bu işle en çok mücadele eden Cumhurbaşkanı altı yaverinin beşini bilemediyse" dedi.

Fetullah Gülen'in işgal projesinin Fem Dershanesi ile başladığını belirten Gülerce, şunları söyledi:

"IQ'su en yüksek öğrencileri tespit ettiler. En zeki öğrencileri buluyorlar, en iyi şekilde yetiştiriyorlar. Bu öğrenciler Boğaziçi, ODTÜ gibi okulları tercih edebilecekken askeri liseleri tercih ediyorlar."

Gülerce, açıklama yaptıktan sonra milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Gülerce, CHP ile ilgili, "Cemaat kapı kapı dolaşarak CHP'ye oy istedi. Bülent Keneş mesala" iddiasında bulundu.

Zaman Gazetesi'nden ayrılmasına ilişkin soru üzerine Gülerce, "Mobing uygulandı. Ekrem Dumanlı benim yazılarımı ikiden bire indirdi. 2009-2013 yılları arasında telefonlarım dinlenmiş. MİT müsteşarının soruşturma kapsamında çağrılmasını yadırgamadım. Beş gün sonra 12 Şubat 2012'de Büşra Erdal'ın analizi çıktı. Başlık, 'Savcılar bugüne kadar hep haklı çıktı' şeklinde. Bu başlık Fetullah Gülen'den habersiz çıkmaz. Savcılara sahip çıkarak hükümete savaş açıyor. Devamı 17-25 Aralık, bana karşı mobing uygulandığını gördüm. 25 Aralık'ta bu bir siyasi darbedir dedim, programı yayından kaldırdılar. 14 Mayıs'a kadar insanları ikna etmeye çalıştım" cevabını verdi.

FEHMİ KORU'NUN GÖTÜRDÜĞÜ MEKTUP

Darbe Araştırma Komisyonu'na 17 Aralık operasyonu sonrasında Fetullah Gülen'den getirdiği mektubu anlatan Fehmi Koru ile ilgili soru üzerine Gülerce, "Koru, "Cemaatle hükümet arasındaki çatışmadan bulunduğum konum itibariyle etkilendim" diyor. Halbuki Fehmi Bey'in bu yazısından sonra Osman Şimşek bir tweet attı; "Cumhurbaşkanı bize bir elçi göndermek istedi, Hocaefendi kabul etti'. Bunların hangisi doğru? Fehmi Koru uçaktayken Gülen'in bedduası yayınlanıyor. Gülen'i bitiren olay bu bedduasıdır. Beddua bir 25 Aralık ültimatomuydu. Koru arabuluculuk için Pensilvanya'ya giderken, Gülen 25 Aralık talimatını verdi" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada, Gülerce dinlenmeden önce Komisyon Başkanı Reşat Petek ve CHP milletvekilleri arasında usul tartışması yaşandı.

""Komünistlerle kavga ederken sopamızda 'Allah için vur' yazıyordu"" haberi, 26 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Komünistlerle kavga ederken sopamızda 'Allah için vur' yazıyordu" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Komünistlerle kavga ederken sopamızda 'Allah için vur' yazıyordu" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri