KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi

KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi

KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması tarafından 'hafriyat kamyonu terörünün kalıcı çözümlerle kesin olarak sonlandırılması' talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündebasın açıklaması gerçekleşti.Grup,...

Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması tarafından 'hafriyat kamyonu terörünün kalıcı çözümlerle kesin olarak sonlandırılması' talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde
basın açıklaması gerçekleşti.

Grup, İstanbul içinde on bine yakın hafriyat kamyonu ve beton mikseri çalıştırıldığını. Son bir senede bu kamyonlar en az 30 insanı öldürdüğünü ve denetimsizlik yüzünden şehrin her noktasında cirit atan bu araçların trafik ihlalleri artık sürekli tekrarlanan olaylar haline geldiğini belirtti.
 

kos3.jpg

''Özellikle 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sürecinde çalışan hafriyat kamyonları; Arnavutköy, Sarıyer, Kemerburgaz ve Göktürk başta olmak üzere İstanbul’un birçok semtinde ölümlü kazalara sebep oluyor. Bu kamyonlar sadece insanların değil, hayvanların da hayatını tehdit ediyor. İstanbul’un kuzeyinde, köpek, tilki, karaca, domuz, çakal ve leylek gibi türlerden sayısız birey, yollarda hafriyat kamyonlarının altında kalarak ölüyor. Kuzey Marmara Otoyolu – 3. köprü ve 3. havalimanı projelerinin ve bunlara hammadde sağlamak üzere tüm Marmara’da açılan taş ocaklarının getirdiği habitat parçalanması, onları otoyollara, dolayısıyla ölüme sürüklüyor. Denetimsizlik yüzünden Belgrad ve Fatih Ormanları''na gizlice dökülen molozlar, orman varlığını, ekosistem dengesini ve yeraltı su kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor.'' açıklamasında bulunan grup üyeleri, ''Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm kamu kurumları, inşaatların hızlanması odaklı politikalarına son vererek görevlerini yapmalıdır. Talebimizi yineliyoruz'' dedi.

Talepler şu şekilde:

•Öncelikle yaşlı, engelli ve çocukların bulunduğu sokaklara ağır tonajlı araçların girmesi kesinlikle yasaklanmalıdır. Kent içi yollarda araçların şantiye giriş ve çıkışlarında kontrol sağlanmalı ve yaya ile karşılaşması muhtemel güzergah boyunca eskort eşliğinde hareket etmeleri sağlanmalıdır. 
•Sorunun ana kaynaklarından biri olan ve şoförleri potansiyel katil haline getiren sefer başına ücretlendirme sistemine son verilmelidir. Günlük toplam hafriyat tonajının sınırlandırılmasına dayalı olarak yeniden planlanmalıdır.
•Elektronik Araç Takip Sistemi ile etkin denetim yapılmalıdır. Kamyonların yasak olan güzergâhlarda ve saatlerde çalışması engellenmelidir. 
•Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yönetmelikler halk sağlığı ve can güvenliği gözetilerek yeniden düzenlenmelidir. Çevre kirliliğinin önlemesine yönelik önlemlerin sürekli kontrolü sağlanmalıdır.
•İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamakla yükümlü olduğu “hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları ile doğal afet atıklarının toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması ve bertarafı ile ilgili yönetim planı'' kamuya açık olarak yayınlanmalıdır. Mevcut yönetmelik ve kurallara uyulmasının etkin denetimi sağlanmalıdır. 
•İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kamu yararına olan acil iş ve proje kapsamında 24 saat izin verilen projelerin listesi kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 
•Kamu denetiminin sağlanabilmesi için UKOME kararları ile belirlenen güzergâhlar ile yasaklanan güzergâhlara ilişkin haritalar kamuoyuyla paylaşılmalı, yollara uyarıcı tabelalar koyulmalıdır. 

kso4.jpg

"KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi" haberi, 23 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KOS'tan İBB önünde hafriyat kamyonu eylemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Gündem Haberleri