Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı arayacağız!

Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı arayacağız!

Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı ar... Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngörmez Köyü'nde 2016 yılında faaliyete başlayan Güngörmez Spor'un voleybol takımı, Genç Kızlar kategorisinde Tekirdağ şampiyonu olup Marmara Bölge Birinciliği’ne katıldı. Bu sezon Marmara...

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngörmez Köyü'nde 2016 yılında faaliyete başlayan Güngörmez Spor'un voleybol takımı, Genç Kızlar kategorisinde Tekirdağ şampiyonu olup Marmara Bölge Birinciliği’ne katıldı. Bu sezon Marmara Bölge Birinciliği’nde mücadele eden takım grup ikincisi oldu.

KÖY TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANDI

İleri Haber’in aktardığına göre Türkiye Voleybol Federasyonu'nun turvuna öncesinde resmi sitesinden yayınladığı talimatta, Türkiye Şampiyonası'na grup birincileri ile puan, galibiyet sayısı, set ve sayı averajı açısından 'en iyi grup ikincileri'nden 2 takımın katılacağı belirtildi. Bu talimat doğrultusunda en iyi ikincilerden biri olan Güngörmez Spor'un voleybol takımı da şampiyonaya katılmaya hak kazandı. 

FEDERASYONDAN TURNUVA SONRASI TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak federasyon yetkilileri, talimat değişiliğine giderek Güngörmez Spor'u finallere katılmaya hak kazanan takımların dışında bıraktı. Konua ilişkin kulüpten yapılan açıklamada, federasyon yetkililerinin kendilerine, "6 takımlı gruplarda son sırada yer alan takımlarla oynanan maçların değerlendirme dışı tutulduğu" yanıtı verildiği belirtildi. 

''SON DERECE KISITLI OLANAKLARLA VOLAYBOLA ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLADIK’

Duruma itiraz eden Güngörmez Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu ve Antrenörü Turgay Karabulak tarafından yapılan açıklamada, "Bir köy takımıyla son derece kısıtlı olanaklarla ulaştığımız noktanın, diğer küçük kulüpler için de model oluşturup, voleybolumuza önemli bir katkı sağladığı düşüncesindeyiz. Buna karşılık, federasyonumuzun tavrının bu  düşüncemizle örtüşmediğini üzülerek yaşamış bulunmaktayız." denildi.

''SPORCULARIMIZA BU DURUMU NASIL AÇIKLAMAMIZI İSTERSİNİZ?’

Federasyon yetkililerine seslenen antrenör Karabulak, şu soruları yöneltti:

"-Müsabakaların bitiminden 3 gün sonra talimata ek sözlü açıklama yapmanın veveya talimatı değiştirmenin daha önce yaşanmış bir örneği var mıdır?

- Her zaman grup müsabakaları sonuçları federasyon sitesinde puan tablolarıyla yayınlanırken, bu kez hangi gerekçeyle, güncelliğini yitirmiş bir duyuru içinde sadece liste halinde ek olarak verilmiştir? 

- Gruplardan gelip finale katılacak takımlar listesinin, 17.05.2017 günü, yaklaşık 14:00-17:00 saatleri arasında yayından kaldırılmasının bir açıklaması var mıdır? Bu süre içerisinde organizasyona başka bir takımın dahil edilme çabası anlaşılır olmaktan uzak değil midir? Sizleri de tedirgin ettiğini düşündüğümüz şüphemizin mantıklı bir izahı söz konusu mudur? 

- Tüm bir sezon boyunca aşıladığımız hayallerle ve ideallerle motive etmeye çalıştığımız ve halen gelişmeleri kendilerine açıklamaya cesaret edemediğimiz sporcularımıza, bu durumu hangi gerekçelere dayanarak aktarmamızı önerirsiniz?"

''HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ’

Haklarını korumak için çalışacaklarını belirten Karabulak federasyon yetkililerine seslenerek, "Bu uygulamanızla bizlere yaşattığınız mağduriyeti gidermenizi talep ediyor ve hakkımızı mümkün olan bütün yollara başvurarak arayacağımızı bilmenizi istiyoruz." ifadeleri yer aldı. 

"Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı arayacağız!" haberi, 18 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı arayacağız! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köy takımına Federasyon engeli: Hakkımızı arayacağız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
Spor Haberleri