Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi

Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi

Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi Olay gecesi “tatbikat var'' denilerek dışarı çıkarıldıklarını söyleyen erler, Askeri Lise Komutanı Mürsel Çıkrıkçı’nın daha sonra kendilerine “Haydi aslanlarım göreyim sizi, önünüze geleni vurun'' dediğini aktardı.Kuleli...

Olay gecesi “tatbikat var'' denilerek dışarı çıkarıldıklarını söyleyen erler, Askeri Lise Komutanı Mürsel Çıkrıkçı’nın daha sonra kendilerine “Haydi aslanlarım göreyim sizi, önünüze geleni vurun'' dediğini aktardı.

Kuleli Askeri Lisesi’nde görevli erlerin hâkimlik ifadeleri, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi. Bir er ifadesinde Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Mürsel Çıkrıkçı’nın kendilerine, “Haydi aslanlarım göreyim sizi, önünüze geleni vurun'' dediğini söyledi. Erlerden 36’sı tutuklandı, darbecilere direnen astsubay Kemal Vurgun’a yardım edenlerin de aralarında bulunduğu 14 askerin serbest kaldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sevk edildikleri Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından sorgulanan Kuleli Askeri Lisesi Lisesi Emniyet ve Muhafaza, Hizmet ve Ulaştırma Bölükleri’nde görevli erler, darbe girişiminin olduğu gece, İstanbul’da olayların başladığı Çengelköy’de neler yaşandığını anlattılar. Askerlerin birçoğunun terhislerine çok az bir zaman kalmış olması dikkati çekerken Azerbaycan uyruklu misafir bir askeri öğrencinin de o gece gözaltına alınanlar arasında olduğu belirlendi.

Sivilleri dövüyordu

Şüphelilerden er Şevket Ş., ifadesinde olay günü tatbikat olduğu için aşağı inmelerinin istendiğini, Çengelköy’e götürüldüklerini, okul komutanı Çıkıkçı’nın kendilerine, “Haydi aslanlarım göreyim sizi, önünüze geleni vurun'' dediğini anlattı. Şevket Ş, şöyle devam etti: “Bizi arabaların arkasında mevzi alacak hale getirdiler. Ön tarafta çatışanlar vardı. Onlar polisle çatışıyordu. Başka ateş eden yoktu. Sadece ikisi vardı. Askerler de mevzi aldı, bekliyorlardı. Sivilleri uyarıyorlardı. İsmini bilmediğim uzman onbaşımız sivilleri oturtuyordu, 2 tane de özel kuvvet polisi vardı. O polisler ve ismini bilmediğim uzman çavuşlar sivillerin ellerini kelepçeleyip oturtuyorlardı. Çıkrıkçı, sivilleri bayağı bir dövüyordu.''

Astsubayın direnişi

Er Sezgin Y. de ifadesinde “Kemal Astsubay bize, ''Askerlerim, evlatlarım, bir oyun var, sizi kullanacaklar. Oyunlarına oyuncak olmayın, beni takip edin’ dedi. Sonra Samet Yüzbaşı geldi, ''dinlemeyin’ dedi. Kemal Astsubay, ''Samet sen karışma’ diyerek tartışmaya başladılar. Başka rütbeliler de geldi. Kemal Astsubay, ''Allah’ıma kitabıma hepinizi vururum, çocukları bırakın. Siz bir örgütün itliğini mi yapıyorsunuz?’ diye söyledi. Kemal Astsubay silahını çekince, arkasına geçtik ve biz de rütbelilere karşı silah doğrulttuk'' dediği belirtildi.

''Kafana sıkarım’ tehdidi

Er Şükrü Y. ise tatbikat yapıldığının kendilerine söylendiğini ifade ederek, gece saat 01.00 sularında okul komutanı Çıkrıkçı’nın kendi aracıyla Çengelköy’e doğru ilerlediğini, ileriden çatışma seslerinin gelmeye başladığını söyledi. Şükrü Y, “Okul komutanımız geldiğinde sivil insanları darp etmeye başladı. Biz o zaman farklı bir şey olduğunu anladık. Biz karşı gelince bu sefer, ''kafana sıkarım’ şeklinde tehdit etti'' dediği kaydedildi.

Yüzbaşı: Şunu tara

Erlerden Şafak K. de şunları kaydetti: “Okul komutanı olan Albay Mürsel Çıkrıkçı, herkesi yere çöktürüp bir alana topladı. Siyah bereli, adının ''Halit’ olduğunu düşündüğüm bir yüzbaşı, ileride halka doğru ateş açtı. Yanımıza Üsteğmen Mustafa Paycı geldi. Paycı, ateş et dedi. Buna rağmen ateş etmeyip geri çekildim. Paycı, hedef alarak ateş etmeye başladı, çoğu kişi dağıldı. O ateşte ölen olmadı. Sonra Paycı yanımızdan gitti ve siyah bereli olan yüzbaşı ile kaldık. O esnada tam önümüze bir araç geldi ve ben kaçtım. Yüzbaşı da arkamızdaki aracın arkasına kaçtı. Gelen kişi yüzbaşının silahına saldırdı birkaç defa vurdu. Şahıs yüzbaşının silahını yere düşürdü. Yüzbaşı bana, ''şunu tara’ dedi. Ben hiçbir şekilde ateş etmedim. Yüzbaşı, ''aracın lastiklerine ateş et’ dedi. Ben sadece aracın lastiklerine ateş ettim. Sonra, ''aracın içindekileri hedef al’ diye söyledi, ben hedef almadım.''

"Gebere gebere sürüneceksin"

Cumhuriyet, 22 Temmuz Cuma günü manşetten verdiği “Affetmek yok, af yok'' başlıklı haberde, 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminde İstanbul’da en ağır darbeyi alan Çengelköy’de bir yurttaşın cep telefonuna kaydettiği ses kaydını yayımlamıştı. Kuleli Lisesi’nin Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı’ya ait olduğu belirtilen ses kaydında Çıkrıkçı’nın darbeye karşı çıkan yurttaşlara “it sürüsü'' benzetmesi yapması, “Direnenlere ateş edin'' demesi ve “gebere gebere gidecek it sürüsü'' yönündeki sözleri darbecilerin dehşetini ortaya koymuştu.

"Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi" haberi, 25 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuleli Komutanı ''vurun’ emri verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  2. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  3. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  4. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  5. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  6. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  7. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  8. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  9. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  10. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  11. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  12. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  13. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  14. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  15. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  16. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  17. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  18. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  19. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  20. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
Gündem Haberleri