İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protesto: 26 Haziran''da direneceğiz!

İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protesto: 26 Haziran''da direneceğiz!

İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protest... Bu Düzen Değişmeli Platformu ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi''nin çağrısıyla bugün MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı önünde okulun tahliye edilmesi kararına karşı basın açıklaması gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuarı'nın yeni yer tahsis edilmeksizin tahliye edilmesi kararına karşı tepkiler bugün eyleme dönüştü.

Bu Düzen Değişmeli Platformu ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı'nın önünde buluşan öğrenci, veli ve aydınlar “Sanat düşmanlarına boyun eğmiyoruz” diyerek 26 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan tahliyeye direnme çağrısı yaptı.

‘GEREKİRSE OKULU İŞGAL EDECEĞİZ, ÇIKMAYACAĞIZ’

Velilerin, akademisyenlerin ve basının yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında söz alan sanatçı ve İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Orhan Aydın, AKP döneminde sanata ve eğitime yapılan müdahalelere dikkat çekerek bu olayın ilk örnek olmadığını ifade etti. 

Marmara Üniversitesi Müzik bölümünün kapatılması, Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılması ile aynı sürece denk gelen bu hamlenin hükümetin sanata olan düşmanlığını açığa çıkardığının altını çizen Aydın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Okulun boşaltılma emrini hiçe sayıyoruz. Salı günü bu okuldan mezun olan bütün sanatçılar ve bütün sanatçı arkadaşlarımız burada olacaklar. Gerekirse bu okulu işgal edeceğiz ve buradan dışarı çıkmayacağız."

Basın açıklaması sırasında sıkça “Mimar Sinan boyun eğmiyor” ve “Boyun eğme sanata, sanatçına sahip çık” sloganları atılırken, "MSGSÜ değil, başbakanlık taşınsın" yazılı döviz dikkat çekti. 

‘DÜNDEN DAHA ÖRGÜTLÜ OLMALIYIZ’

Orhan Aydın’ın ardından söz alan İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Aydemir Güler ise Türkiye’nin keyfiyetle yönetilen bir ülke olamayacağını ancak bu ülkenin 16 yılını çalanların böyle düşünerek yanıldığını vurgulayarak “Türkiye boyun eğenlerin ülkesi olmayacak. Bu ülkede keyfiyeti reddediyorum diyen herkes Mimar Sinan’dan başlayarak yaratılan bu çamurun dağıtılacağına bir kez daha söz veriyor” dedi.

Bedeli ne olursa bu diktatörlük günlerinin tarihe gömülmesi gerektiğine işaret eden Aydemir Güler, “Burada, direnen işçi semtlerinde, grevdeki fabrikalarda, direnişteki 3. Havaalanı inşaatında, direnişteki Cargill’de ve memleketin her yerinde dünden daha örgütlü olmalıyız” dedi.

Aydemir Güler konuşmasına şu sözlerle devam etti: 

“Seçimden çıkan hangisi olursa olsun Türkiye’nin ihtiyacı boyun eğmeyenlerin dünden yarına daha fazla örgütlü olmalıdır. Mimar Sinan’a yönelen bu saldırıyı da püskürtürüz. Ülkemizdeki bu karanlık yobaz iktidarına da son veririz. Yeter ki boyun eğmeyenler yalnız olmadıklarını birbirlerine hissettirsin.”

"İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protesto: 26 Haziran''da direneceğiz!" haberi, 22 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protesto: 26 Haziran''da direneceğiz! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul Devlet Konservatuarı önünde protesto: 26 Haziran''da direneceğiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  2. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  3. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  4. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  5. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  6. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  7. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  8. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  9. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  10. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  11. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  12. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
  13. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  14. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  15. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  16. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  17. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  18. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  19. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  20. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
Kültür Sanat Haberleri